Τα σπίτια μας καίγονται κι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα

0



Οι ενέργειες αποδεικνύουν ότι αναδεικνύονται πολιτικοί επιρρεπείς σε πιέσεις εξωθεσμικών κέντρων την ώρα που στην περιοχή παίζονται μεγάλα συμφέροντα

Είναι εντυπωσιακό, πόση σπουδαιότητα έχει ο επικοινωνιακός ρόλος των πολιτικών μας, ώστε σε κάθε συζήτηση στη Βουλή, ελάχιστα συζητούνται από όσα πρέπει να συζητηθούν, συμφώνως και προς τον κανονισμό άλλωστε. Στο τέλος, κανείς δεν καταλαβαίνει, ποιο ήταν το θέμα συζήτησης για την σύγκληση της ολομέλειας.

Υπάρχει ένα δεδομένο, παραδεδεγμένο υφ’ όλων, για το οποίο όμως δεν κατατίθενται προτάσεις βελτίωσης, με την κυβέρνηση να κρύβει το πρόβλημα όπως η στρουθοκάμηλος κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, για να μη την δουν οι διώκτες της.

Οι ενέργειες αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι αναδεικνύονται πολιτικοί επιρρεπείς σε πιέσεις εξωθεσμικών κέντρων. Παίζονται τεράστια συμφέροντα στην περιοχή μας, και η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας είναι τόσο σημαντική για τους ισχυρούς της γης, που θα ήταν αφελείς αν άφηναν στην τύχη την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Είτε εκ των προτέρων είτε μεθύστερα φροντίζουν να ελέγχουν τις πολιτικές πράξεις που άπτονται των συμφερόντων τους. Φυσικά, αν αυξηθεί η τιμή των διοδίων ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Αυτήν τη ρύθμιση την αφήνουν στους εγχώριους εθνικούς εργολάβους.

Βέβαια, δεν μπορούν να ελεγχθούν τα πάντα. Συστήματα που καταρτίζονται από ανθρώπους, ενέχουν το ανθρώπινο λάθος. Κάποια πρόσωπα μπορεί να μη ελέγχθηκαν σωστά ή για πολλούς λόγους να άλλαξαν ρότα στη διαδρομή. Τότε χρειάζονται διορθωτικές επεμβάσεις, που μπορεί να είναι κάποιο ατύχημα, ή ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, μπορεί και διαδηλώσεις με βανδαλισμούς και θανάτους ανθρώπων, προκειμένου το όχημα να ξαναμπεί στην πορεία που αποφασίσθηκε.

Αυτού του είδους η εξάρτηση -που δεν είναι καθόλου άγνωστη σε όσους παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα εκ του σύνεγγυς- ζημιώνει ακόμη περισσότερο έναν λαό, όταν οι εκπρόσωποί του συνειδητά ή πέφτοντας θύματα κακών συμβουλών, παίζουν το παιχνίδι άνομων συμφερόντων. Γιατί πρέπει να κρίνουμε τα πράγματα επιφανειακά; Γιατί να μη δούμε και άλλες παραμέτρους, προκειμένου να κατανοήσουμε τα κίνητρα πολιτικής συμπεριφοράς;

Δεν πέρασε μεγάλο διάστημα, ώστε να λησμονήσουμε πώς έτριβαν τα χέρια τους όσοι έπαιξαν σε επιστροφή στη δραχμή, πιστεύοντας ότι πλησίαζε ο χρόνος που θα συμβεί. Άλλωστε, πολλά κυβερνητικά στελέχη, κατά το 2015, ενστερνιζόμενα τα μεγαλεπήβολα σχέδια Βαρουφάκη-Λαφαζάνη, δημιουργούσαν ανάλογο κλίμα.

Τότε, τεράστια ποσά είχαν βγει στο εξωτερικό, προκειμένου να επιστρέψουν με καθεστώς δραχμής και να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν οι επιτήδειοι τις περιουσίες τους, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης υποτίμησης του εθνικού, ήτου διπλού νομίσματος. Είναι παρακινδυνευμένο να υποθέσουμε ότι πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας και ότι μεθοδευμένα φρόντιζαν να επικρατήσει ακυβερνησία στη χώρα;

Ο κόσμος της πολιτικής -και της οικονομίας-, δεν είναι τόσο αθώος όσο κάποιοι νομίζουν. Και μπορεί εύκολα να παρασυρθεί ο άδολος πολίτης και να δώσει και τον εαυτό του ακόμη για να υπηρετήσει ιδέες, ακολουθώντας σημαίες κοινωνικού και λαϊκού προσανατολισμού. Μόνο που πολλές φορές, ισχύει αυτό που ο Αριστοτέλης ονόμασε "ετερογονία σκοπού": Αλλού θέλεις να πας και αλλού βρίσκεσαι. Διότι τεχνηέντως σε οδηγούν σε λάθος δρόμο, που δεν έχεις τη γνώση να το διαπιστώσεις. Απλώς, εμπιστεύεσαι.

Πόσες φορές δεν μας εκμεταλλεύθηκαν; Προσωπικά, είμαι επιφυλακτικός -και από τη φύση μου- στις ελκυστικές διακηρύξεις, ώσπου να διαπιστώσω αν είναι πράγματι αγνά τα κίνητρα. Και αυτό διαπιστώνεται βεβαίως από τις πράξεις και όχι τα λόγια, αλλά και ανατρέχοντας στο παρελθόν κάθε πολιτικού, αναζητώντας να πληροφορηθείς, ποιος είναι, τι έκανε στην ζωή του, που πέτυχε ώστε να πιστεύσω πως μπορεί να ξαναπετύχει.

Αν δεν τα μελετήσω όλα αυτά, και παρασυρθώ από το κύμα, ή για λόγους εκδίκησης στραφώ κατά αυτών που με έβλαψαν, επιλέγοντας χειρότερους, τότε δεν έχω δικαίωμα ούτε να διαμαρτύρομαι.

Μακεδών
Voria
Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα σπίτια μας καίγονται κι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator