Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

0




Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εφαρμόζει μέτρα αυξημένης ετοιμότητας απέναντι στην Ελλάδα μετά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.Προκειμένου να αποτραπεί μία πιθανή πρόκληση από πλευράς Ελλάδας, μία φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι στο Αιγαίο, τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και δόθηκαν ειδικές εντολές σε υποβρύχιες μονάδες της SAT.

Τα πλοία θα ερευνήσουν και θα παρατηρήσουν δραστηριότητες στις θάλασσες, οι οποίες περιγράφονται ως «γαλάζια πατρίδα». Επιπλέον, οι ομάδες υποβρύχιων καταδρομών (SAT) που αναπτύχθηκαν στην περιοχή διατάχτηκαν επίσης να είναι "έτοιμες" για πιθανή αποστολή. Το Αιγαίο επίσης διεξάγει τακτικό έλεγχο με μη επανδρωμένα οχήματα.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Hulusi Akar και στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Nurettin Canikli, επισκέφθηκαν τις φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και έδωσαν το μήνυμα ότι όλα ήταν έτοιμα.Ο στρατηγός Ακάρ, ο οποίος επιβλέπει τα στοιχεία που συμμετέχουν στην άσκηση White Storm στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ύδατα του Αιγαίου, δήλωσε ότι πραγματοποίησε τις δραστηριότητές του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τους θαλάσσιους κανόνες σε σχέσεις καλής γειτονίας. «Στη Μεσόγειο, αν υπάρχει καθήκον στο Αιγαίο, θα το εκπληρώσουμε για την πατρίδα μας, την εθνικότητά μας, οπότε κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένες ενέργειες σε αυτό το θέμα», είπε.

Στο TCG Giresun, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Canikli, ο οποίος συναντήθηκε με τους ναυτικούς στο πλοίο, είπε: «Πρέπει να λάβουμε κάθε είδους προφυλάξεις για να προστατέψουμε τα συμφέροντα αυτής της χώρας στις θάλασσες και στα ύδατά μας, όπως είναι παντού και δεν κάνουμε σε καμία περίπτωση συμβιβασμό.Βλέπουμε από καιρό σε καιρό ότι είχαν κάνει ορισμένα βήματα για να εξαλείψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας... αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, αυτό το έθνος δεν το επιτρέπει», είπε.

protothema.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας στο Αιγαίο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator