Διάλεξη με θέμα: "Τα παλάτια του Κιαμήλ Μπέη στην Κόρινθο"

0Διάλεξη του Δημητρίου Ι. Μπάρτζη,Αρχιτέκτονα Μηχανικού υποψ.διδάκτορα του ΕΜΠ, με θέμα:" Τα παλάτια του Κιαμήλ Μπέη στην Κόρινθο ".

Κατά την οθωμανική περίοδο στην τότε πόλη της Κορίνθου, ήσαν κτισμένα τα σεράγια (παλάτια) του Τούρκου ηγεμόνα Κιαμήλ μπέη. Ήταν ένα σύνολο από μεγαλοπρεπή κτίρια στη βόρεια άκρη της σημερινής Αρχαίας Κορίνθου, στην περιοχή που λέγεται τώρα “στου Μπέη”. Τα σεράγια αυτά διακρίνονταν από ανατολίτικη πολυτέλεια και είχαν φιλοξενήσει περιηγητές και επιφανείς ταξιδιώτες που τα εγκωμίαζαν ως ίσως τα πιο εντυπωσιακά παλάτια της Βαλκανικής. Τα έκαψε ολοσχερώς στις 23 Απριλίου του 1821 ο Παπαφλέσσας, για να μπει οριστικά στην Επανάσταση του Γένους η Κορινθία.

Ο Δημήτριος Ι. Μπάρτζης, μελετώντας περιγραφές περιηγητών και γκραβούρες εποχής, κατόρθωσε να δημιουργήσει αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία αναπαριστούν τα παλάτια του Κιαμήλ μπέη όπως ήσαν στις ημέρες της ακμής τους. Η μελέτη του αυτή για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί σε κοινό, στην Αρχαία Κόρινθο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αναστασία Κεφάλα», το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ.

https://www.facebook.com/events/1984682124939098/
Δημοσίευση: Ιουνίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διάλεξη με θέμα: "Τα παλάτια του Κιαμήλ Μπέη στην Κόρινθο""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator