Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ

0


Μπορεί ένας πολίτης να «καθήσει στο σκαμνί» ολόκληρη την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Ναι. Ο Μανώλης Βασιλάκης, εκδότης του Athens Review of Books, ενήγαγε για κακοδικία, στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, τον πρόεδρο και τα μέλη του Αρείου Πάγου που, το 2016, έβγαλαν μια απίστευτη απόφαση υπέρ του Κοτζιά και προσέφυγε επίσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η υπόθεση συνοπτικά:

Ο Κοτζιάς προσπαθεί να εξαφανίσει το σταλινικό παρελθόν του. Την εποχή του «υπαρκτού» όχι μόνο ήταν δραστήριο στέλεχος του ΚΚΕ (επί 20 χρόνια) και φανατικός καθοδηγητής των μελών του (αποχώρησε το 1989 διαμαρτυρόμενος για την περεστρόικα του Γκορμπατσώφ!) αλλά συμμετείχε στην προπαγάνδα του εγκληματικού καθεστώς Χόνεκερ της Ανατολικής Γερμανίας. Ο Χόνεκερ εξέδωσε ένα προπαγανδιστικό βιβλίο με τον κωμικά παραπλανητικό τίτλο Der autonome Intellekt (Η αυτόνομη διάνοια). Την έκδοση επόπτευε ο επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του κομμουνιστικού Καθεστώτος και ανάμεσα στους θιασώτες του κόκκινου φασισμού που συνεργάστηκαν για την έκδοση ήταν και σημερινός επικεφαλής της γκουντ ντιπλόμασυ, Κοτζιάς. Ένας αναγνώστης του Athens Review of Books το επεσήμανε αυτό σε επιστολή του, το περιοδικό την δημοσίευσε, κι ο Κοτζιάς εστράφη δικαστικά εναντίον του.

Η “ανεξάρτητη” όμως ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να συμμετέχει ένας καθοδηγητής του ΚΚΕ ως συγγραφέας σε ένα προπαγανδιστικό βιβλίο ολοκληρωτικού καθεστώτος δεν σημαίνει ότι διαφημίζει το καθεστώς! Δεν βρήκε, ο Άρειος Πάγος, κάποια παράγραφο του Κοτζιά να λέει π.χ. “Πάρε, πάρε, πάρε! Εδώ οι καλές εκτελέσεις αντιφρονούντων! Σε κάθε δύο εκτελέσεις εχθρών του λαού, δώρο άλλες δύο – συγγενών των!” Κάπως έτσι φαντάζεται ο Άρειος Πάγος τη διαφήμιση του ολοκληρωτισμού και όχι μέσω της συμμετοχής στη συγγραφή προπαγανδιστικών βιβλίων.

Το θέμα, το οποίο όλα τα ΜΜΕ έθαψαν, έχει πολύ μεγάλο ειδικό βάρος, διότι καταδεικνύει τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο ολοκληρωτισμός – και επί Χόνεκερ και επί Τσίπρα για να φιμώσει όσους δεν είναι αρεστοί στο καθεστώς. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης, εδώ: athensreviewofbooks.com

Θάνος Τζήμερος
Δημοσίευση: Ιουνίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator