Δεν ήταν εμφύλιος. Ήταν Συμμοριτοπόλεμος

0





Του Ηλία Ψυχογιού

Τώρα, 69 χρόνια από την 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ, στο ίδιο χωριό όπου ο Νίκος Ζαχαριάδης διακήρρυτε την άποψη του ΚΚΕ (της κομμουνιστικής αριστεράς δηλαδή) για την ανάγκη της ύπαρξης «Ενιαίας και Ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης», ο Αλέξης Τσίπρας απλώς προσυπογράφει με bold και κεφαλαία δίπλα στον Νίκο Ζαχαριάδη υλοποιώντας το 50% αυτής της απόφασης. Δεν ξέρουμε ακόμα τι μας επιφυλάσσει το υπόλοιπο 50%. Πιθανώς μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει γίνει πράξη και αυτό, αν επιτευχθούν όσα ο κ. Κοτζιάς λέει πως επιθυμεί.

Σημασία έχει πως αυτό που δεν κατάφερε η αριστερά, από το 1944 μέχρι το 1949, με τα όπλα, το έφερε εις πέρας η σύγχρονη, διαχρονικά αντεθνική κομμουνιστική αριστερά, με την ψήφο του ελληνικού λαού. Με την ψήφο σου, αγαπητέ ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ. Με τη δική σου δημοκρατική πλειοψηφία:

Αναγνωρίσαμε, η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, ότι υπάρχει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, η οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ελληνική.

Αναγνωρίσαμε, η ελληνική κυβέρνηση δηλαδή, ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες _ επισήμως και διεθνώς.

Παραδεχτήκαμε, λοιπόν, ότι βιασθήκαμε μεν, αλλά ο βιαστής μας έχει δίκιο... αφού είχε και αυτός δικαιώματα και στη σάρκα και το πνεύμα μας.

Και η φοβική φιλελεύθερη δεξιά, το μετριοπαθές έλλογο φιλελεύθερο κέντρο, παρότι οι ιδέες και οι προσπάθειές τους έδωσαν τη μορφή και την ανθρωποκεντρική δυναμική στο σημερινό δυτικό κόσμο, βούλιαξαν σαν κομπλεξικά υποτιμημένα σχολιαρόπαιδα και, αντί να διατρανώσουν την άποψή τους ότι από το 1949 και μετά ότι η κομμουνιστική αριστερά το μόνο που προσφέρει είναι μία προδοτική ιδεολογική προσέγγιση, άφησαν με τη σιωπή του ενόχου (και του συνενόχου) αυτή την ενδοτική προσέγγιση να κυριαρχήσει και να εδραιωθεί. Και το κακό δεν είναι ότι κυριάρχησε στην πολιτική ζωή, αλλά επεβλήθη στα κυριότερα συστατικά στοιχεία ενός κράτους – έθνους: Στις τέχνες, τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και τις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Κατέλαβε και κυριάρχησε χωρίς αντιστάσεις, χωρίς καμία ένσταση στην ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων.

Τώρα όμως, μετά από την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά, απαιτείται, αν όχι μια σθεναρή ένσταση, τουλάχιστον μια αντικειμενική κριτική. Τουλάχιστον, από όσους θεωρούμε τους εαυτούς μας υπερήφανους πατριώτες και φιλελεύθερους. Το οφείλουμε και στον εαυτό μας και στις ιδέες μας. Γι’ αυτό και πρέπει να τολμήσουμε να εκφράσουμε τ’ αληθή και τα πρέποντα. Άλλωστε, «εθνικόν είναι το αληθές».

Και ποια να είναι η αλήθεια άραγε; Αυτή η περιβόητη αλήθεια που χρόνια τώρα διστάζουμε να εκφράσουμε ανοιχτά;

1ον: Η πολεμική σύρραξη από το 1944 έως το 1949 δεν ήταν εμφύλιος. Ήταν συμμοριτοπόλεμος. Μία συμμορία προσπάθησε με τα όπλα να καταλάβει την εξουσία. Και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι αυτή είναι η δική μου άποψη, τους προτρέπω να διαβάσουν το βιβλίο του στρατηγού Θρασύβουλου ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ (ναι, ο σημερινός κομμουνιστής υπουργός των οικονομικών είναι μικρανιψιός του) «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ, 1946-1949. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ».

2ον: Οι κομμουνιστές ποτέ δεν αποδέχτηκαν την ήττα τους. Πάντα περίμεναν την ευκαιρία για να κάνουν πράξη τις ιδεοληπτικές τους φαντασιώσεις.

3ον: Η ίδια τους η λενινιστική αντίληψη δικαιολογεί τον οποιοδήποτε τακτικισμό, το οποιοδήποτε ψέμα, την οποιαδήποτε προδοσία, προκειμένου να πάρουν την ΕΞΟΥΣΙΑ. Ούτε κι αυτό είναι δική μου άποψη. Ο σ. Λένιν τα γράφει αυτά στο βιβλίο του «Κράτος και Επανάσταση».

Οι καιροί όμως και οι συνθήκες κραυγάζουν πλέον αδιάκοπα.

Η ιστορία δεν περιμένει και ο χρόνος δε σταματά.

Οι αλήθειες είναι προφανείς και ωμές και σφυροκοπούν αδιάκοπα τα κλειστά στόματα μέχρι να ματώσουν. Στις αλήθειες το μόνο που αρκεί είναι να βγουν στο φως!

Είσαι λοιπόν κομμουνιστής; Δικαιώμά σου.

Αν είσαι όμως κομμουνιστής, πρέπει να ξέρεις πως εκ προοιμίου μπορεί και να ‘σαι δυνητικός προδότης. Αυτό πρεσβεύει η ιδεολογία η δική σου_ δεν το λέω εγώ. Αν δεν είσαι προδότης, δεν είσαι κομμουνιστής. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

Αν είσαι από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μόνο και μόνο για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, δεν είσαι προδότης. ‘Η ανόητος είσαι ή ωφελιμιστής μόνο για την πάρτη σου.

‘Όμως, αν δεν είσαι ούτε ανόητος ούτε παρτάκιας (γιατί καλή μεν η χρησιμοθηρία, αρκεί να ωφελείται η πλειονότητα των μελών μιας κοινωνίας), οφείλεις στις επόμενες εκλογές (αν γίνουν ποτέ..) να το αποδείξεις ακυρώνοντας οποιοδήποτε κόμμα πρεσβεύει τις ίδιες ιδεοληπτικές θεωρήσεις με τους συμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ και τους φασίστες των ΑΝΕΛ.

Μόνο έτσι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εξαλειφθεί μέρος των δεινών μας...

Για να είμαστε απολύτως τίμιοι και ξεκάθαροι μεταξύ μας...
Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν ήταν εμφύλιος. Ήταν Συμμοριτοπόλεμος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator