Άλλοι τρόποι...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Η ιταλική περίπτωση δείχνει πιά ανοιχτά πως το πράμα με τίτλο "Ευρωπαϊκή Ένωση" δεν είναι παρά μία εξωθεσμική αντιδημοκρατική, οιονεί φασιστική πανευρωπαϊκή οργάνωση, που το ίδιο το διευθυντήριό της, οι αξιωματούχοι της, η νομενκλατούρα της, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δείξουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Και αυτό που πρόκειται δεν είναι παρά μία δικτατορία των τραπεζών και των επιχειρήσεων, που κυριαρχεί και καταδυναστεύει επί των λαών της ηπείρου με τρόπο προκλητικό και επαίσχυντο, στηριζόμενη στους κατά χώρα εκπροσώπους της, δηλαδή τις κυβερνήσεις-τοποτηρητές και φερέφωνα κι έχοντας χτίσει δεκαετίες τώρα, σιωπηρά, ύπουλα και βρώμικα, ένα νομικό πλαίσιο τόσο σε κάθε χώρα, όσο και στο κέντρο της, νομικό πλαίσιο που ψευδεπίγραφα υποστηρίζει τις δημοκρατικές δομές και τους λαούς της Ευρώπης.

Είναι τέτοιο αυτό το νομικό πλαίσιο που οι εκλογές και η ψήφος των λαών δεν έχουν πιά καμία αξία και καμία ισχύ.
Πρόκειται για μιά "δημοκρατία" τόσο καραμπινάτα ψεύτικη, εικονική, χάρτινη, που φτάνει μόνον μέχρι εκεί που αρχίζουν τα "θέλω" του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου και τα συμφέροντα των τραπεζών.

Είναι καλή η περίπτωση της Ιταλίας γιατί ξεκαθαρίζει σε όλους μας με τον πιό σαφή τρόπο πως πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχει στον χώρο της Ευρωπαϊκής "Ένωσης".

Ο ευρωπαίος πολίτης, κάθε λαός αυτής της "Ένωσης", δεν έχει πιά τίποτα να περιμένει από τις "δημοκρατικές διαδικασίες", τις εκλογές, τα δημοψηφίσματα, και όλα τα άλλα κόλπα καταστολής των όποιων αντιδράσεων μπορεί να υπάρξουν.

Οι εκλογές και η ψήφος των λαών ισχύουν μέχρι εκεί που θα αναδείξουν κάποιον μή αρεστό στο φασιστικό ευρωπαϊκό σύστημα.

Όποιοι προτρέπουν στην παραμονή, στην πίστη και στην υπακοή σ' αυτό το σύστημα, ως τάχα αγαθό και "απαραίτητο για την χώρα και τους πολίτες", όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί (συμπεριλαμβανομένης της "αριστερής" κυβέρνησης της χώρας μας μαζί με την συστημική-μνημονιακή αντιπολίτευση) εκβιάζουν τους λαούς προς τον "μονόδρομο" του ευρωπαϊκου νεοφασισμού, δεν είναι παρά προδότες της δημοκρατίας, πληρωμένοι με εξουσία και καρέκλες εγκληματίες κατά των πολιτών τους.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες, οι εκλογές, η συμμετοχή σε συλλογικότητες κάτω απ' αυτήν την "ομπρέλλα", κάτω απ' αυτή την ηθική και κάτω απ' αυτούς τους θεσμούς, αυτής της Ευρωπαϊκής "Ένωσης", έχουν πεθάνει.

Είναι ανύπαρκτες και άχρηστες.
Πρέπει να βρούμε κάτι άλλο!..

Ουδέν Σχόλιον
Δημοσίευση: Ιουνίου 10, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άλλοι τρόποι..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator