Καταιγιστικές εξελίξεις: Με διάγγελμα ο Τσίπρας ανακοινώνει την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας

0



Τρέχουν με ταχύτητα του φωτός οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. Η Κυβέρνηση πλέον παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας μας, χωρίς να ερωτήσει τον ελληνικό λαό. Σίγουρα η απάντηση των ψηφοφόρων θα είναι ηχηρότατη όταν φθάσουν οι κάλπες.

Το μήνυμα που πέρασε και από τα συλλαλητήρια ήταν ένα: Καμία παραχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας μας. Καμία παραχώρηση της ιστορίας στους καπηλευτές.

Τις επόμενες ώρες θα γίνει το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες όπως ο Μάθιου Νίμιτς. Και εδώ παίζει ρόλο η διαφορά της ώρας με τις ΗΠΑ. Το τηλεφώνημα είχε κανονιστεί για σήμερα το πρωί, ωστόσο το πρόγραμμα ανατράπηκε και όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει πιθανότατα νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας θα κάνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζόραν Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις 19:00 το απόγευμα.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα για τη συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές, για την ονομασία των Σκοπίων, συμβολικά, στις Πρέσπες.

Το Reuters μάλιστα βγάζει και την αποκλειστική του είδηση, καθώς επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, μεταδίδει πως Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση διαφωνίας δεκαετιών σχετικά με το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.

«Η διαφωνία» σημειώνει το Reuters, «έχει μπλοκάρει τις ελπίδες του μικρού βαλκανικού κράτους να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Και οι δύο πλευρές είχαν στόχο να επιλύσουν τη διαφωνία πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα τηλεφωνικά σήμερα.

«Η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, στις 10 το πρωί, σήμερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του, η οποία θα γίνει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ αφορά στις εξελίξεις στο σκοπιανό.

Οπως αναφέραμε και ποιο πάνω, η Κυβέρνηση δεν ρωτάει την άποψη του λαού. Αυτά συμβαίνουν μόνο στις Σοβιετίες.

Σε δηλώσεις του για το Σκοπιανό ο Φ. Κουβέλης, αφού εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, πρόσθεσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Παρά τις αντίθετες απόψεις τα πράγματα έχουν ωριμάσει, έχει τρέξει παρα πολύ νερό εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από τις ταλαντεύσεις στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν».

Στην ερώτηση για το πώς θα έπρεπε να ψηφιστεί η συμφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «συνταγματολογικά θα έλεγα ότι αρκεί η προβλεπόμενη πλειοψηφία αλλά θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν η πλειοψηφία της Βουλής ήταν αρκετά μεγάλη και ευρεία».

Αιδώς Αργείοι!

Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταιγιστικές εξελίξεις: Με διάγγελμα ο Τσίπρας ανακοινώνει την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator