Ανταλλάξιμοι αντί των Τούρκων

0



Αντί να ανταλλάξουμε αυτοκόλλητα ποδοσφαιριστών, να δώσουμε πολιτικούς και κάποιους «κολλητούς» και να επαναπατρίσουμε τους ομήρους των Τούρκων

Τώρα που κοντοζυγώνει το Μουντιάλ, η μοναδική παγκόσμια γιορτή που θυμίζει σχεδόν σε όλους τους άνδρες του κόσμου ότι υπήρξαν κάποτε παιδιά και το καταδιασκέδασαν, ο νους ταξιδεύει στα αυτοκόλλητα με τις φωτογραφίες των ποδοσφαιριστών.

Ακόμα και στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, με τα ιντερνέτ, τα φεϊσμπούκ, τα ίνσταγκραμ και τα τουίτερ, τα αυτοκόλλητα με τους ποδοσφαιριστές πουλάνε πολύ και οι πιτσιρικάδες τα ανταλλάσσουν.
«Να σου δώσω Μπόατεγκ να μου δώσεις Μέσι;» προτείνει ο μεν στον δε, αναμένοντας τη θετική απάντηση.

Εμείς, που δεν συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου αλλά έχουμε πάρει μόνιμα την κούπα του Μουντιάλ Χρέους και του παγκοσμίου πρωταθλήματος πολιτικής ανικανότητας, μπορούμε να κάνουμε μερικές ανταλλαγές, που ίσως μας... βολέψουν.

Να, για παράδειγμα, αντί να δώσουμε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζητάει ο Ερντογάν ώστε να πάρουμε τους δύο δικούς μας ομήρους στρατιωτικούς -τον Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη-, να επιλέξουμε κάποιους άλλους ανταλλάξιμους.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί δεν είναι διαθέσιμοι για ανταλλαγή. Ολοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και ο ένας ήδη το έχει λάβει (ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου με το οποίο διέφυγαν στην Ελλάδα) - κάτι που καθιστά σχεδόν βέβαιη τη λήψη του και από τους άλλους.

Πρέπει, λοιπόν, εμείς να μπούμε σ’ έναν μικρό αλλά ευχάριστο κόπο να ορίσουμε ποιους δικούς μας θα πασάρουμε -σαν αυτοκόλλητα με ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ- στον Ερντογάν για να μας δώσει πίσω τους ομήρους.
Μια καλή και γρήγορη λύση είναι να πασάρουμε στον Ρετζέπ Ταγίπ εκείνους που έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψιν την πρόθεσή τους να θυσιάζονται χάριν του λαού.

Να μαζέψουμε όλους τους λόγους, τους χαιρετισμούς και τις δημηγορίες πολιτικών και όποιος έχει πει περισσότερες φορές τις λέξεις «λαός», «θυσία», «χρέος», «αδύναμοι», «φτωχολογιά» να δηλωθεί ως ανταλλάξιμος.

Αφού γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους Τούρκους, να γίνει η τράμπα, και ώρα καλή στην πρύμνη τους κι αέρα στα πανιά τους...

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανταλλάξιμοι αντί των Τούρκων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator