ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ”

0


Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ με την ονομασία “ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ”, που διοργάνωσε το “ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ”, Συνεταιριστικό Παντοπωλείο - Καφενές Αλληλέγγυας Οικονομίας, στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, “ΕΚΤΟΡΑΣ” από την συγγραφέα-εκπαιδευτικόΈλενα Τασιοπούλου, και το βράδυ διάλεξη/συζήτηση με τον Δρ. Μάνο Δανέζη, Αστροφυσικό μέλους του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Τα βασικά αίτια της κατάρρευσης του Δυτικού πολιτισμού”.

Η συγγραφέας - εκπαιδευτικός Έλενα Τασιοπούλου μίλησε για την σπουδαιότητα της αυτοπεποίθησης στην ζωή των παιδιών και για άλλα θέματα σχετικά με την ψυχοσωματική τους υγεία, την απαραίτητη βάση της εξέλιξής τους.

Ο Δρ. Μάνος Δανέζης, στην ομιλία του, τόνισε ότι, χωρίς να αναλωνόμαστε στην αναζήτηση εξωτερικών αιτιών, πρέπει να αλλάξουμε μέσα μας, πρέπει να αλλάξει η οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και ό,τι γενικότερα μας συμβαίνει. Οφείλουμε, όπως είπε, να βγούμε από τον ρόλο πίσω από τον οποίο κρυβόμαστε, από τους άλλους και περισσότερο από τον ίδιο μας τον εαυτό, να αφήσουμε την αλήθεια να φανεί και απαλλασσόμενοι από τις ψεύτικες ανάγκες και τους φόβους, που δημιουργεί η μη κάλυψή τους, να νιώσουμε πραγματικά ελεύθεροι και ικανοί να υπερασπιστούμε αυτήν την ελευθερία!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi  


Δημοσίευση: Ιουνίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator