Η μαφία των αντισυνταγματικών νόμων

0Όπως είναι γνωστό, ο Γ Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος. Δηλαδή νομικός. Πώς είναι δυνατόν ένας νομικός να φτιάχνει έναν νόμο αντισυνταγματικό σαν τον ασφαλιστικό με τον ΕΦΚΑ; Με εξόφθαλμη την άνιση μεταχείριση πολιτών στα βάρη τους; Είναι κακός νομικός ο υπουργός; Η επαγγελματική του πορεία δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο. Η απάντηση δεν βρίσκεται στον υπουργό. Αλλά, στη γραμμή της κυβέρνησης! Και όχι μόνο στο ασφαλιστικό.

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή σε μερικά από τα βασικά νομικά πεπραγμένα της δείχνει το δρόμο.

Στην αρχή ήταν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Νομικοί και πεπειραμένοι δημοσιογράφοι φώναζαν ότι έχασκε συνταγματικά. Επειδή το σύνταγμα, εκτός των άλλων, στηρίζεται σε μερικές βασικές αρχές. Μεταξύ των οποίων η ίση μεταχείριση. Ο αρμόδιος υπουργός εκώφευσε. Όχι επειδή δεν είχε νομικούς συμβούλους. Αλλά, επειδή δεν είχε δημοκρατική παιδεία. Πίστευε ότι η θέση εξουσίας και οι γνωριμίες με μέλη του δικαστικού σώματος αρκούσαν. Διαψεύστηκε. Πούλησε όμως στους αφελείς από το λαό ότι στρίμωξε τους καναλάρχες σε πέντε δωμάτια 4χ4! Τα οποία, μαζί με τα ανώφελα έξοδα της παρωδίας τα πλήρωσε ο επαναστάτης λαός…

Στη συνέχεια ήταν ο νόμος για την Παιδεία του υπουργού Νίκου Φίλη. Οι προβλέψεις του ήταν εξόφθαλμα αντίθετες με τις επιταγές του συντάγματος στην αντιμετώπιση της Ορθόδοξης θρησκείας. Η οποία θεωρείται (από το σύνταγμα) αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας και βασικός συμμέτοχος στην Επανάσταση του ’21. Καλώς ή κακώς η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να αναθεωρήσει το σύνταγμα και μετά να φέρει νόμο για ανεξιθρησκεία στα σχολεία. Αλλά, επειδή δεν προλάβαινε, πούλησε προοδευτιλίκι σε όσους θέλουν να το αγοράσουν από το αριστερό και εκσυγχρονιστικό ακροατήριο. Ψήφοι είναι κι αυτοί. Κι ας παραμένουν οι παλιοί νόμοι.

Μετά ήταν ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και τα πρόστιμα σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια. Ο οποίος συγκρουόταν με τη βασική συνταγματική αρχή της ισότητας των πολιτών ενώπιον του κάθε νόμου. Δεν την ήξερε αυτή την αρχή ο υπουργός κ Σπίρτζης και οι νομικοί του σύμβουλοι; Φυσικά. Αλλά ήθελαν να περάσουν τον νόμο ετσιθελικά. Επειδή τον αποφάσισαν. Προκειμένου να πουλήσουν στο λαό το παραμύθι ότι οι πλούσιοι πληρώνουν ενώ οι φτωχοί αντιμετωπίζονται με αγάπη…

Κατόπιν ήρθε ο νόμος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους. Η οποία απαγορεύεται από το σύνταγμα. Δεν το ξέρει ο υπουργός κ Σκουρλέτης; Φυσικά. Αλλά, κάνει ψηφοθηρική και εκβιαστική πολιτική. Από τη μία πουλάει στους συμβασιούχους ότι δε λογαριάζει κανέναν προκειμένου να λύσει «τα δίκαια αιτήματά τους» και από την άλλη υποχρεώνει την επόμενη κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη με 30.000 οικογένειες αν τολμήσει να εφαρμόσει το σύνταγμα και τους διώξει ή δεν τους διορίσει!

Στη συνέχεια ήρθε η αλλαγή στο ΑΣΕΠ που πριμοδοτεί όσους έχουν προϋπηρεσία σε θέσεις καθαριότητας στους δήμους ( που είναι το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας), και που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την συνταγματική απαίτηση ίσης ευκαιρίας που οφείλουν να έχουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι. Δεν το ήξερε ο υπουργός πριν καταθέσει τις αλλαγές; Φυσικά. Αλλά, ψηφοθηρεί με τους σίγουρους 3.500 «πελάτες» εν αναμονή, ακόμα κι αν δεν προσληφθούν λόγω αντισυνταγματικότητας. Τους πουλάει εξυπηρέτηση.

Συμπέρασμα: Ο συνταγματολόγος Γ Κατρούγκαλος δεν ήξερε ότι ο νόμος για τον ΕΦΚΑ είναι αντισυνταγματικός; Φυσικά. Αλλά, μέχρι να βγάλει απόφαση το Συμβούλιο Επικρατείας ο νόμος ψηφίστηκε, εφαρμόστηκε, και μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ θα περάσουν χρόνια πολλά. Γιατί σχεδόν κανείς δεν έχει δει να εφαρμόζονται αποφάσεις που απαιτούν από τη δημόσιο να επιστρέφει χρήματα! Το δημόσιο μόνο αρπάζει. Διαχρονικά.

Αρπάζουν μισθούς κι αυτοί στο δημόσιο που υποχρεώνονται από τις κυβερνήσεις να σπαταλάνε τις πάμπολλες εργατοώρες τους για να φτιάχνουν παράνομους νόμους προκειμένου να κάνει ο κάθε υπουργός της κάθε κυβέρνησης το κομμάτι του. Με τα λεφτά του κορόιδου που ψηφίζει και πληρώνει.

Ο ίδιος ο υπουργός Κατρούγκαλος, σαν έτοιμος από καιρό και με απόλυτη (και δικιολογημένη ψυχραιμία) δήλωσε χτες ότι μόλις καθαρογραφεί και δημοσιευτεί η απόφαση για τον ΕΦΚΑ θα δει «τι βελτιώσεις» θα κάνει στο νόμο. Για να τα ξαναρπάξει από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με άλλη γραφή! Επειδή αυτές οι εισπράξεις είναι μνημονιακές υποχρεώσεις που τις έχει υπογράψει με τα χεράκια του!

Και, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί, αν ο νέος νόμος είναι κι αυτός αντισυνταγματικός θα στείλουν τους θιγόμενους να τρέχουν για καμιά δεκαριά- είκοσι χρόνια μέχρι να δικαιωθούν τελικά από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Και μέχρι τότε θα πληρώνουν τα κορόιδα οι πολίτες σ αυτό το κράτος μαφία. Το οποίο δεν έχει χρώμα. Μαφία είναι είτε μπλε, είτε πράσινο, είτε ρόζ. Μαφία πολύχρωμη σαν τη Λερναία Ύδρα. Χωρίς Ηρακλή στον ορίζοντα.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal
Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η μαφία των αντισυνταγματικών νόμων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator