Το πολύ το Κάπα Κάπα

0



Ο τίτλος είναι γενικής χρήσεως και εφαρμογής, και δείχνει να αντέχει πολύ στον χρόνο. Επί έναν αιώνα είναι επίκαιρος!

H παγκόσμια κοινότητα των σεναριογράφων κωμωδιών και επιθεωρησιακών σκετς δεν έχει συνέλθει ακόμα από το προχθεσινό σόου της εμπροσθοφυλακής του ΚΚΕ, που αναμετρήθηκε με άγαλμα Αμερικανού προέδρου και ηττήθηκε.

Αφού δεν τα έβγαλαν πέρα με το άγαλμα, μπορούν, στον επόμενο γύρο, να αναδιπλωθούν και να επικεντρωθούν στην επίτευξη στόχων οι οποίοι είναι εφικτοί για το Κίνημα:

α) Να προμηθευτούν όσο περισσότερα βιογραφικά λεξικά μπορούν (τύπου «Who is Who»), αλλά και εγκυκλοπαίδειες και, αφού σβήσουν την καταχώριση «Τρούμαν», να τα ξαναρίξουν στην αγορά κοψοχρονιά. Οσα πάρεις 1 €! Τοιουτοτρόπως, οι οπαδοί, φίλοι και υποψήφιοι ψηφοφόροι του ΚΚΕ θα νιώθουν ότι υπάρχει ένα πεδίο όπου έσβησαν -κυριολεκτικά και χωρίς εισαγωγικά- τον Τρούμαν από την Ιστορία. Στο διαδίκτυο θα ζοριστούν λίγο να τα καταφέρουν αλλά μπορούν να απευθυνθούν σε Βορειοκορεάτες ή σε Κινέζους χάκερ για να βάλουν κι αυτοί λίγο επαναστατικό κώδικα και να ξορκίσουν το απέθαντο ιμπεριαλιστικό φάντασμα.

β) Αν οι αναγνώστες της στήλης δεν σφάλλουν, τότε οι μαρξιστές-λενινιστές του ΚΚΕ οφείλουν να επενδύσουν. Οπως μας κατηγγέλθη, καθ' άπασα την επικράτεια υπάρχουν διάφορα καφενεία, ταβέρνες και μπαρ που λέγονται «Τρούμαν» ή έχουν αυτό το όνομα ως συνθετικό της ονομασίας τους. Αν αυτό αληθεύει, τότε οι σύντροφοι πρέπει να κάνουν ρεφενέ και να αγοράσουν τις επιχειρήσεις. Μόλις πέσουν οι τζίφρες, θα δύνανται ευκόλως και χωρίς τόρνους, πριόνια, σκοινιά και πριονοκορδέλες να αλλάξουν την αντιδραστική επωνυμία «Τρούμαν» σε κάτι πιο δημοκρατικό, όπως «Στάλιν», «Χότζα», «Τσαουσέσκου» ή «Κιμ Γιονγκ Ουν».

γ) Να ξαναπάνε στο άγαλμα του Τρούμαν όσοι αποπειράθηκαν να το ρίξουν και να αρχίσουν να του διαβάζουν «Ριζοσπάστη», «Οδηγητή» και «Κομμουνιστική Επιθεώρηση». Σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά πιθανό να σηκωθεί και να φύγει από μόνο του το καλλιτέχνημα, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην αμερικανική πρεσβεία.

Η λύση (δ), η οποία συνίσταται στο να βάλουν μυαλό και να κόψουν το πολύ το Κάπα Κάπα, είναι μάλλον ανεδαφική. Καθαρή, ανόθευτη ουτοπία. Οπως είναι ο σοσιαλισμός με «ανθρώπινο» πρόσωπο.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Μαΐου 23, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πολύ το Κάπα Κάπα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator