Γιατί ο Ερντογάν δεν το έχει σε τίποτε να μας "χτυπήσει"

0Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε κρίσιμη φάση, αν κρίνει κανείς βάσει των πληροφοριών που έρχονται από «απέναντι»

Αν ήθελε κανείς να περιγράψει με μια λέξη την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα έλεγε «κρίσιμη». Κι αυτή τη φορά, δυστυχώς, δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε μαξιμαλιστική έκφραση των γεγονότων. Και θα παραμείνει έτσι για πολύ καιρό ακόμα, αν κρίνει κανείς με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από «απέναντι» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Περί τίνος πρόκειται; Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατόρθωσε να αναθεωρήσει το τουρκικό σύνταγμα, προσδίδοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπερεξουσίες. Σαν αυτές που έχει μεν σήμερα, αλλά λόγω εκτάκτου ανάγκης (μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα). Ο Ερντογάν, ωστόσο, θέλει να τις διατηρήσει εσαεί. Και πώς θα το καταφέρει; Κερδίζοντας τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ο χρόνος τέλεσής τους προσδιορίζεται προς το τέλος του 2019. Ωστόσο, να το θεωρείτε σίγουρο ότι θα τις προκηρύξει αμέσως μόλις διασφαλίσει δημοσκοπικά το 50% +1. Προς το παρόν, δεν τα έχει καταφέρει. Οι κακές γλώσσες στην Πόλη υποστηρίζουν ότι «ο Ερντογάν κάνει ένα γκάλοπ την ημέρα», όμως κανένα προς το παρόν δεν του διασφαλίζει ότι έχει πετύχει το σκοπό του. Πώς θα τα καταφέρει;

Σύμφωνα με την λογική του (και τη λογική του στενού περιβάλλοντός του), μόνο αν συσπειρώσει γύρω του την πλειοψηφία του τουρκικού εκλογικού σώματος για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Και τι πιο έκτακτη από την «απειλή των εχθρών»! Για αυτό και βρέθηκε να πολεμά στο Αφρίν, για αυτό και απειλεί την Ελλάδα ανοικτά, για αυτό και ντύνεται με στολές παραλλαγής στα... γεράματα και παριστάνει τον μάχιμο. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι δεν το έχει σε τίποτα να στρέψει τα όπλα του και εναντίον μας, κλιμακώνοντας την ένταση και επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το 50% + 1. Αν λοιπόν πιστέψει ότι έτσι θα τα καταφέρει, τότε, δυστυχώς, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το κάνει...

Τειρεσίας
Voria
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί ο Ερντογάν δεν το έχει σε τίποτε να μας "χτυπήσει""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator