ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Έγκριση έργων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

0


Δύο πολύ σημαντικά για τον Δήμο μας έργα εγκρίθηκαν ομόφωνα στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

Το πρώτο έργο αφορά στην Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το έργο «Προστασία κολυμβητικών περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος των ακτών Λουτρακίου, Σχίνου και Λίμνης Βουλιαγμένης, μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα (10) έτη». Η προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση του ειδικού, προστατευτικού διχτυού (πλωτό σύστημα προστασίας κολυμβητικών περιοχών), ανέρχεται στο 1.000.000€ και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Διευρυμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η εκτέλεση της προμήθειας θα συντελέσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των μεδουσών που έπληξε τη θαλάσσια περιοχή το προηγούμενο καλοκαίρι και την προστασία των λουόμενων, κατοίκων και των επισκεπτών.

Το δεύτερο έργο που συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης αφορά στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύµβασης μεταξύ του ∆ήµου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Νο 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόµβοι – συμβολές οδών)» προϋπολογισμού 1.000.000€. Η εκτέλεση του έργου µε τη δημιουργία δύο ισόπεδων κυκλικών κόµβων επί της Επαρχιακής Οδού Ισθµού - Λουτρακίου και των οδικών κλάδων που συνδέουν αυτούς µε το υπάρχον οδικό δίκτυο θα συντελέσει στην ασφαλή πρόσβαση των πολιτών σε µια περιοχή η οποία φιλοξενεί τρεις μεγάλες δραστηριότητες του τόπου όπως, το κλειστό Γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος, το νέο σχολικό συγκρότηµα (Λύκειο Λουτρακίου) και το δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου.

Με την υπογραφή των δύο Συμβάσεων, τα δύο μέρη, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία και επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ταχύτατη δημοπράτησή των έργων με σκοπό την υλοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γεώγιος Ρουμελιώτης ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που στέκονται αρωγοί και υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και περιβαλλοντικής προστασίας και αειφορίας του Δήμου μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Έγκριση έργων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator