Μία βίλα από σανό

0Το ζεύγος Podemos απέκτησε βίλα με πισίνα πουλώντας αγώνα εναντίον όσων έχουν βίλα με πισίνα. Αυτό όμως σηκώνει πλάκα. Προσέφεραν σανό και με τα κέρδη πήραν δύο στρέμματα με κήπο και πισίνα

Κώστας Γιαννακίδης

Μπορεί ένας αριστερός ηγέτης να ζει σε βίλα με πισίνα; Ασφαλώς και μπορεί, ασχέτως αν ο ίδιος δίνει τον ωραίο, τον ταξικό αγώνα για να στεγνώσουν οι πισίνες των πλουσίων. Δύναται άλλωστε να ισχυριστεί ότι αγωνίζεται για να ζουν όλοι οι άνθρωποι σε βίλες με πισίνα. Και έκανε την αρχή. Έδειξε τον δρόμο.

Υπάρχουν αρκετοί πλούσιοι που δηλώνουν Αριστεροί. Ένας εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας ψηφίζει ΚΚΕ. Δεν σημαίνει ότι επειδή ανήκεις ιδεολογικά στην Αριστερά οφείλεις να είσαι φτωχός ή, ακόμα χειρότερα, να παριστάνεις τον φτωχό.

Όμως στην περίπτωση του ζεύγους Podemos, υπάρχει μία μικρή, σημαντική διαφορά: αυτοί απέκτησαν βίλα με πισίνα πουλώντας αγώνα εναντίον όσων έχουν βίλα με πισίνα. Έκαναν τον αγώνα επάγγελμα που τους επιτρέπει να ζήσουν όπως και οι ταξικοί τους εχθροί. Με τα παιδιά, τα σκυλιά, γύρω από την πισίνα. Αυτό έχει πλάκα. Πούλησαν σανό και με τα κέρδη έφτιαξαν βίλα. Και εδώ, αν έβλεπες τον Κουτσούμπα, για να μην αναφερθώ σε πιο κεντρικά πρόσωπα, να κηρύττει τον ταξικό αγώνα από την Εκάλη, θα σου φαινόταν αστείο. Μπορεί και να θύμωνες.

Διαβάζω σχόλια που εγκαλούν για ακρότητα ή και λαϊκισμό όσους χλευάζουν το ζεύγος Podemos. Μα και οι ίδιοι οι Podemos έτσι έφτασαν να πάρουν τα κλειδιά της βίλας. Λαϊκίζοντας χυδαία, υιοθετώντας το ακραίο έναντι των πολιτικών τους αντιπάλων. Ακόμα και αν τους απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο, έχεις δικαιολογία. Πρόκειται για τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν.

Θα τους τραυματίσει πολιτικά; Δεν το γνωρίζω. Αλλωστε σε μεγάλο βαθμό αυτά τα κόμματα, της ριζοσπαστικής διαμαρτυρίας, προσπορίζονται από την αποστροφή που προκαλούν οι αντίπαλοί τους. Βάλε το ζεύγος Podemos δίπλα στον Ραχόι. Τον κερδίζουν παντού. Πολιτικά είναι, ακόμα, πιο καθαροί, φυσιογνωμικά πιο συμπαθητικοί και έχουν και μικρότερο σπίτι.
Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μία βίλα από σανό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator