Ολοταχώς... προς οικουμενική

0
Του Αδέξιου Δεξιού

Όσο κι αν προσπαθούν οι καλπικοδεξιοί να μας πείσουν ότι ακόμη υπάρχει αχτίδα φωτός μπας και σωθεί ο έρμος τούτος τόπος, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Είτε ζουν σε παράλληλο σύμπαν, είτε τα συμφέροντά τους εξαρτώνται από την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Διαφορετικά, θα ήταν σε θέση να διαπιστώσουν τα προφανή και δεν θα παραμύθιαζαν τον κόσμο αναπαράγοντας τις μπαρούφες της Πειραιώς που βαφτίστηκαν σχέδιο σωτηρίας από την λαίλαπα του Τσίπρα.

Θα έβλεπαν ότι ο Μητσοτάκης έχει συνθηκολογήσει πλήρως στις εντολές των αποικιοκρατών – κορακιών αποδεχόμενος τη συνέχεια των ματωμένων πλεονασμάτων που συμφώνησε το γιουσουφάκι τους.

Θα αντιλαμβάνονταν ότι έχει συναινέσει… ψυχή τε και σώματι στην αφελληνιστική ατζέντα που προωθούν οι… σύμμαχοί μας και αγκαλιά με τον λαοπλάνο την εφαρμόζουν κατά γράμμα. Είτε έχει σχέση με τα κοινωνικά θέματα, είτε με τα εθνικά.

Θα είχαν την παρρησία να πουν στους πολίτες ότι το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Διότι μόνο εξαρτώμενος πρέπει να είσαι για να μην μπορείς να δεις ότι η υποτιθέμενη πόλωση μεταξύ των δύο σωτήρων είναι κάλπικη.

Απλώς γίνεται προς άγραν ψήφων. Επιχειρούν δηλαδή να εκμεταλλευτούν τα πολιτικά ένστικτα των κομματόσκυλων ή των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους για να διασώσουν τα σαρκία τους.

Τα υπόλοιπα είναι συμφωνημένα και υπογεγραμμένα... στα τέσσερα.

Αυτή είναι η αλήθεια και θα την επικαλούμαστε μέχρι να παγώσει η κόλαση.

Καλό είναι να την παραδεχθούν και οι καλπικοδεξιοί, εκτός κι αν είναι εντελώς εξαρτημένοι από τα οφίτσια που τους έχουν τάξει τα φιλελέφτ αφεντικά τους.

Να δούμε όμως τι θα λένε όταν κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν με αυτούς που βρίζουν.

Διότι όσο κι αν φαίνεται παράδοξο σήμερα, εκεί οδηγούνται τα πράγματα.

Μια απλή ανάλυση της πολιτικής κατάστασης να κάνει κάποιος, εύκολα θα οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα.

Οι εκλογές πλέον είναι θέμα χρόνου να γίνουν.

Όλα δείχνουν ότι το όνειρο της αυτοδυναμίας που θα δώσει την ελευθερία κινήσεων στον Μητσοτάκη δύσκολα θα επιτευχθεί.

Το καλύτερο σενάριο, λοιπόν, είναι να κάνει συγκυβέρνηση με την Φώφη.

Το χειρότερο, να μην δεχθεί η Φώφη να κάτσει στην ίδια καρέκλα με τον Μητσοτάκη, και να απαιτήσει οικουμενική με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι το αδύνατο, έκτος εάν ο Μητσοτάκης έχει αυτοκτονικές τάσεις.

Έτσι θα οδηγηθούμε σε νέες κάλπες με απλή αναλογική και γαία πυρί μειχθήτω.

Και οι δυο περιπτώσεις είναι lose – lose για τον Κυριάκο.

Στη μεν πρώτη, θα είναι αντιμέτωπος με την «δεξιά παρένθεση» που θα του κληροδοτήσει ο Τσίπρας, με την Γεννηματά να κάνει τα πάντα για να στεφθεί με επιτυχία ώστε να φτάσει πιο γρήγορα στην αγκαλιά του Αλέξη που ήδη έχει συμφωνήσει.

Στη δε δεύτερη, επειδή πιθανότατα πάλι δεν θα βγαίνουν τα κουκιά, η οικουμενική, άγνωστο με ποιον πρωθυπουργό, θα είναι μονόδρομος.

Και κάπως έτσι οι άσπονδοι εχθροί θα παραμερίσουν την διχόνοια, θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και θα τσακίζουν τους Έλληνες... κοινή συναινέσει.

Η οικουμενική, ωστόσο, μπορεί να πάρει μια μικρή παράταση, καθώς ενδέχεται ο Μητσοτάκης να βγει αυτοδύναμος και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Θα την έχει, όμως, μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου απ’ ότι φαίνεται τόσο ο Τσίπρας όσο και η Φώφη του την έχουν στημένη στη γωνία, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ τους.

Συνεπώς, είναι θέμα χρόνου οι ταγοί μας να γίνουν συνδαιτυμόνες... στο όνομα της λύτρωσης της πατρίδας.

Όλα τα υπόλοιπα που μας σερβίρουν, είναι το περιτύλιγμα για να ισχυροποιήσουν τα διαπραγματευτικά τους ατού, όταν θα φτάσει αυτή η ώρα.

Και το τραγικό είναι ότι αν ο Μητσοτάκης πραγματικά ήθελε να μην οδηγηθεί σε συγκατοίκηση με τους ολετήρες, θα είχε στρίψει προ πολλού το τιμόνι δεξιά. Αλλά δεν το κάνει, γατί προφανώς αυτές είναι οι έξωθεν εντολές.

Αναμένουμε εναγωνίως τα επιχειρήματα των καλπικοδεξιών... προς αντίκρουση των τετελεσμένων.

Θα επανέλθουμε...
Δημοσίευση: Μαΐου 29, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ολοταχώς... προς οικουμενική"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator