ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πνοή Δημιουργίας - Προγραμματική πρόταση: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ

0ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ και όλα τα μέλη της ομάδας Έργων & Υποδομών, της παράταξης ''Πνοή Δημιουργίας'', σχεδιάζουμε & προτείνουμε τα νέα μεγάλα έργα στο Δήμο μας.

Σχεδιάζουμε, προτείνουμε και δεσμευόμαστε για την κατασκευή ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ στον προσφυγικό οικισμό του Συνοικισμού, την ''ΙΩΝΙΑ''.

Θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων μας.

Θέλουμε οι διαδρομές τους, οι δημιουργίες τους και η εξέλιξή τους να μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις μνήμες όλων μας.

Θέλουμε οι Συνδημότες μας να αποκτήσουν ένα Μουσείο για τη Μικρασιατική και την Προσφυγική Ιστορία των προγόνων τους.

Θέλουμε στο Συνοικισμό, την ''ΙΩΝΙΑ μας'', ένα χώρο μνήμης και πολιτισμού.

Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ :

Η κατασκευή ενός διώροφου, μετά υπογείου, Δημοτικού Κτιριακού Συγκροτήματος - ΜΟΥΣΕΙΟΥ στη συμβολή των δημοτικών οδών Λεωφ. Ιωνίας και Λουτρακίου, με πρόσοψη επί της οδού Ιωνίας.

Η οικοπεδική έκταση εμβαδού 487,40 μ2 είναι πρώην ιδιοκτησίας Δήμου Κορίνθου (από παραχώρηση του Υπουργείου Πρόνοιας) και επί αυτής υπάρχει δημοτικό κτίριο 40 μ2, το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία 1960 από το Δήμο και χρησιμοποιήθηκε ως δημοτικά ιατρεία μέχρι το 1968. Σήμερα ανήκει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (πρώην Νομαρχία Κορινθίας) (ΚΑΕΚ 280551202002).

Για την κατασκευή του έργου, θα ζητηθεί η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στο Δήμο Κορινθίων ή η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στοιχεία Κτιρίου :

Στην εξωτερική όψη του κτιρίου θα υπάρχουν οι συμβολισμοί του Μικρασιατικού στοιχείου, όπως είναι οι τρεις κίονες ιωνικού ρυθμού στην κεντρική είσοδο, η κυματοειδής τοποθέτηση των τζαμωτών της κύριας όψης, ως παραπομπή στη θάλασσα του Αιγαίου, οι χρωματισμοί κ.ά.

Χρήση και Διαθέσιμοι Χώροι του

Νέου Δημοτικού Κτιριακού Συγκροτήματος

Α) Στο Ισόγειο, εμβαδού 170 μ2 περίπου, θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος (με προθήκες), στον οποίο θα εκθέτονται φωτογραφικό υλικό, βιβλία, τιμαλφή, διάφορα αντικείμενα κ.λ.π., καθώς και ένα μικρό αμφιθέατρο 115 μ2 και 100 θέσεων περίπου (θα καταλαμβάνει και τμήμα του ημιυπόγειου), όπου θα γίνονται προβολές, συναυλίες, διαλέξεις και οι οποίες θα είναι ορατές και από το τμήμα του εκθεσιακού χώρου στο ισόγειο. Το κτίριο στο εσωτερικό του και ειδικότερα στο χώρο του αμφιθεάτρου, θα φέρει ηχομόνωση.

Στο χώρο του ισογείου θα γίνονται και εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς του Ποντιακού Ελληνισμού.

Β) Στο υπόλοιπο τμήμα του Υπογείου θα δημιουργηθεί χώρος 100 μ2 περίπου για εκπαίδευση των χορευτικών συνόλων, ενώ επιπλέον τοποθετούνται σ' αυτό τα λουτρά και η αποθήκη. Πάνω από τη σκηνή του μικρού αμφιθεάτρου θα κατασκευαστεί χώρος γραφείου (65 μ2 περίπου), στον οποίο η πρόσβαση θα διενεργείται και από εξωτερική κλίμακα.

Γ) Ο Α' όροφος εμβαδού 170 μ2 περίπου προορίζεται αποκλειστικά για την έκθεση στολών Μικρασιατικής προέλευσης και άλλων προσφυγικών κειμηλίων και εκθεμάτων μνήμης.

Η πρότασή μας για την κατασκευή του ''ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ'', όπως και όλες οι προτάσεις μας για έργα υποδομής, δεν είναι μία υπόσχεση χωρίς ορίζοντα υλοποίησης.

Είναι μια πρόταση με δέσμευση εκτέλεσης, σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο χρονικό ορίζοντα.

Ο Οδικός Χάρτης Υλοποίησης του Έργου που σήμερα καταθέτουμε, λειτουργεί για εμάς δεσμευτικά, αλλά και προσδιοριστικά για το χρόνο που το ''ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ'' θα παραδοθεί προς χρήση στους συνδημότες μας.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το Αρχιτεκτονικό σχέδιο έχει εκπονηθεί από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου το 2013 και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο
Υποβολή αιτήματος προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για παραχώρηση του χώρου ή σύναψη προγραμματικής σύμβασης (3 μήνες)
Εκπόνηση στατικής, ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης (3 μήνες)
Εκπόνηση οριστικής τεχνικοοικονομικής μελέτης και όρων δημοπράτησης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (3 μήνες)
Έκδοση οικοδομικής άδειας (2 μήνες)
Έγκριση πίστωσης 1.000.000 € προϋπολογισμός μελέτης εκτέλεσης του έργου και καθορισμός χρόνου εκτέλεσης και απορρόφησης πίστωσης (1 μήνας)
Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση 500 - 600.000 € (δηλαδή περίπου 250 - 300.000 € κάθε έτος) από πόρους του Δήμου
Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (7 μήνες)
Η εκτέλεση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός Δύο ετών (2)
Εκπόνηση μελέτης προμήθειας του εξοπλισμού (έπιπλα, κλπ) προϋπολογισμού 60.000 €, δημοπρασία, έγκριση πίστωσης, πρακτικά επιτροπών, κατακύρωση αποτελέσματος, σύμβαση, παράδοση του εξοπλισμού (6 μήνες)
Παράδοση του έργου, προς χρήση από τους πολίτες, σε Τριάμιση (3,5) περίπου έτη από την ανάληψη της Νέας Δημοτικής Αρχής, δηλαδή στα μέσα του έτους 2023.
Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πνοή Δημιουργίας - Προγραμματική πρόταση: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator