Μπορείς να ευχηθείς ο Θεός να τον συγχωρέσει για τα εγκλήματά του, αλλά όχι και να τον τιμήσεις για τους αγώνες του. Όχι δα !!!

0



Με λίγα λόγια, ο «αξιότιμος» αποθανών, ήταν στα 22 του, καπετάνιος του ΕΛΑΣ κατά την Κατοχή και αργότερα του ΔΣΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο, υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη.
Οταν ηττήθηκε ο ΔΣΕ, για να γλυτώσει τα δικαστήρια για τα εγκλήματα που διέπραξε, έφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Γιουκοσλαβία, Ρουμανία, ποιός ξέρει τί έκανε εκεί, και το 1978 γύρισε, άνετος κι ωραίος.
Πήρε σύνταξη εθνικής αντίστασης και ποιός ξέρει τί άλλο, για την δράση του ενάντια στο φασισμό και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ .
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη μου, Βελουχιώτη.
Ο στενός φίλος και συνεργάτης του Ευάγγελος Γιαννόπουλος το βόλεψε σε διάφορες συνδικαλιστικες ομάδες, για να κρατά ζεστό και αγωνιστικό το Σοσιαλιστικό κίνημα Αλλαγής, ενω μόλις ανέλαβε υπουργός συγκοινωνιών, τον διόρισε αντιπρόεδρο στην τότε Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών, όπου παρέμεινε μέχρι το 1989. 71 χρ. φαντάζεστε τι εφάπαξ και πόσες συντάξεις κονόμησε.
Ομως δεν αδιαφόρησε για τον σοσιαλισμό και τα κοινά.
Το 1992, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ, και την αντικατάστασή της από τις Συγκοινωνιακές Επιχειρήσεις (ΣΕΠ), μέλη των οποίων ήταν φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, γνωστοί ως «ΣΕΠίτες») στα οποία παραχωρήθηκε η άδεια κυκλοφορίας των λεωφορείων.
Τότε ο 74χρονος Πριόβολος μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ηγήθηκε της αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση με δυναμικές μεθόδους, όπως οι βανδαλισμοί των λεωφορείων και τα «ξεβρακώματα» των ΣΕΠιτών από ομάδες συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Ανδρέα Κολλά, το «πρωτοπαλλήκαρο» του .
Τελικά το 1993, με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας περιέρχονται ξανά στο ελληνικό Δημόσιο.
Επίσης διατέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη.
Αυτόν τίμησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Βούτση, το ΚΙΝ.ΑΛ. και η Φωφη, και η ΝΔ, δια στόματος Κ. Μπακογιάννη.
Όσο οι αριστεροί εγκληματίες και βολεμένοι συνδικαλιστές, τιμώνται απο το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο», τόσο το εκλεγμένο απο το λαο, αλλά μη αναγνωρισμένο απο τις πολιτικές ηγεσίες, παρανόμως, ακροδεξιό τόξο, θα ενδυναμώνεται.
Αυτό θέλετε; Μάλλον σας βολεύει.
Μπορείς να ευχηθείς, ο Θεος να το συγχωρέσει για τα εγκλήματά του, αλλά οχι και να τον τιμήσεις για τους αγώνες του. Οχι δα. Την ντροπή του ανθρώπου.

Δημοσίευση: Απριλίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μπορείς να ευχηθείς ο Θεός να τον συγχωρέσει για τα εγκλήματά του, αλλά όχι και να τον τιμήσεις για τους αγώνες του. Όχι δα !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator