«Οι σχολικές καθαρίστριες του Δ. Λουτρακίου δουλεύουμε απλήρωτες από τα Χριστούγεννα»

0ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Οι σχολικές καθαρίστριες του Δ. Λουτρακίου δουλεύουμε απλήρωτες από τα Χριστούγεννα. Οι συμβάσεις έργου είναι το κυρίαρχο καθεστώς, κρατώντας μας σε μόνιμη ομηρεία και στερώντας μας μια σειρά από δικαιώματα (άδειες, ανθυγιεινά ένσημα, δώρα). Οι μισθοί με το ζόρι φτάνουν τα 400 ευρώ και πολλές φορές είναι πιο κάτω. Η εντατικοποίηση μας τσακίζει.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έγινε στις 3/4 στο Δημαρχείο του Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σακελλαρίου με θέμα τη διεκδίκηση της άμεσης καταβολής όλων των δεδουλευμένων που μας οφείλονται από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα άλλα και την μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Αποδείχτηκε ότι κυβέρνηση και δήμος μας εμπαίζουν αφού η απάντηση του αντιδημάρχου στα αιτήματα μας εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή ήταν ότι είναι υποχρέωση μας να καθαρίζουμε τα σχολεία απλήρωτες. Ότι πρέπει να πηγαίνουμε στη δουλειά μας κι ας μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Ακόμη και στην αναφορά ότι μια συναδέλφισσα μας έχει κομμένο ρεύμα και πρέπει άμεσα να το επανασυνδέσει απάντησε με κυνικότητα και αδιαφορία.

Είμαστε αποφασισμένες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έχοντας στο πλευρό μας το σωματείο μας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπάλληλων ν. Κορίνθιας.
Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες να προετοιμάσουν σε κάθε σχολείο τα επόμενα βήματα τους, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά με δικαιώματα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
3/4/2018
Δημοσίευση: Απριλίου 04, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Οι σχολικές καθαρίστριες του Δ. Λουτρακίου δουλεύουμε απλήρωτες από τα Χριστούγεννα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator