Τέτοια παρέμβαση έχουμε να δούμε από τη χούντα

0



Υπάρχει κάτι ανατριχιαστικό στην ιστορία με τον Αμερικανό πρέσβυ και την (ελληνική;) κυβέρνηση. Ότι η (ελληνική;) κυβέρνηση απαιτεί τη σύμπραξή του, δηλαδή της Αμερικής, στο να μην εμφανίζονται ως αθώοι, Έλληνες, όχι εχθροί, αλλά πολιτικοί της αντίπαλοι! Αυτή τη συμπεριφορά (ελληνικής;) κυβέρνησης για πολιτικούς της αντιπάλους έχουμε να τη δούμε από τη χούντα και τον εμφύλιο.

Το επόμενο ανησυχητικό είναι ότι κανένα κόμμα, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είδε αυτή την παράμετρο στο θέμα Πάιατ- Κυβέρνησης. Που σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά των πολιτικών και οι ευαισθησίες τους όσον αφορά σε θέματα εσωτερικής ανεξαρτησίας και εξωτερικής παρέμβασης πλησιάζουν δυστυχώς στο ναδίρ.

Το πιο σοβαρό στη συγκεκριμένη υπόθεση Πάιατ δεν ήταν και δεν είναι αν είπε και τι είπε ο Αμερικανός πρέσβυς. Το πιο σοβαρό είναι ότι η επίσημη (ελληνική;) κυβέρνηση ενοχλήθηκε που εκείνος δήλωσε (και το επιβεβαίωσε η χτεσινή ανακοίνωση της πρεσβείας) ότι κανείς Έλληνας πολιτικός δεν είναι ένοχος για τη Novartis, από όσα λέει μέχρι ώρας το FBI, όπως θέλει να αφήνει να εννοηθεί η ίδια.

Δεν ενοχλήθηκε απλώς η (ελληνική;) κυβέρνηση. Έκανε και το πρωτοφανές. Τηλεφώνησε το πρωθυπουργικό γραφείο στον ξένο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί (!) που εκείνος αθώωνε με τις δηλώσεις του Έλληνες πολιτικούς, σε αντίθεση με την προπαγάνδα της (ελληνικής;) κυβέρνησης!

Παρεμβάσεις στην αμερικανική πρεσβεία από ελληνική κυβέρνηση για πολιτικούς της αντιπάλους έχουμε να δούμε από την εποχή του Παπάγου, του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη. Με θύματα τους προγόνους και μερικούς από αυτούς που σήμερα κάνουν τα ίδια!

Και για την ιστορία, ο Πάιατ επέτρεψε να δημοσιοποιηθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι του δήλωσε πως στα μέχρι σήμερα έγγραφα του FBI δεν υπάρχει όνομα Έλληνα πολιτικού αναμεμιγμένου με τη Novartis.

Η ελληνική κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να διαχέεται στην ατμόσφαιρα το αντίθετο, χωρίς καμιά απόδειξη, εξανέστη. Γιατί ο πρεσβευτής της χάλαγε τη σούπα. Και αντί να σιωπήσει, όπως θα έκανε κάθε κυβέρνηση κάθε κράτους, και να περιμένει να τη δικαιώσουν τα στοιχεία αν ήταν τόσο σίγουρη, επικοινώνησε με τον πρεσβευτή ζητώντας του να διαψεύσει ο ίδιος όσα είχε πει! Και δεν στάθηκε εκεί. Διέσπειρε ότι ο πρεσβευτής ανασκεύασε τις δηλώσεις του!

Η αμερικανική πρεσβεία, που είναι μαγαζί ακραία επαγγελματικό, έβγαλε την επόμενη δελτίο Τύπου, στο οποίο τονίζει ότι δεν μπορεί να ξέρει και δεν είναι δουλειά της να αναμιγνύεται στο τι κάνουν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές με τους Έλληνες πολιτικούς. Και ότι το FBI ασχολείται μόνο με εγκλήματα που έχουν γίνει σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Λέξη πάλι για Έλληνες πολιτικούς και FBI.

Και επειδή κανείς δεν ορκίζεται για κανέναν, κανείς δεν ξέρει αν στο μέλλον αποδειχτεί ότι Έλληνες πολιτικοί τα πήραν από τη φαρμακευτική. Αλλά, θα αποδειχτεί με μάρτυρες και στοιχεία. Και θα αποδειχτεί στο δικαστήριο. Όχι στο υπόγειο με τα βρωμόνερα του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Οι δικαστές και εισαγγελείς καταγγέλλουν φιλοκυβερνητικό κύκλωμα

Και, ο κυβερνητικός κατήφορος με την ιστορία δεν έχει τέλος. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατάγγειλε χτες ανοιχτά ως κυβερνητικά φερέφωνα τους 5 δικαστές, που βγήκαν να υπερασπιστούν τη θέση της κ Θάνου ότι είναι παράνομο να πάει ο φάκελος Novartis σε εφέτη ανακριτή.

Και με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση περιγράφει πώς μέχρι το 2016 οι δικαστές αυτοί με την κ Θάνου υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια υπεράσπισης ζωτικών δικαιωμάτων του κλάδου και πώς στήριζαν τη νομολογία που νομιμοποιούσε τα μνημόνια και τις πρόνοιές τους. Στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης.

Περιγράφουν επίσης πώς η κ Θάνου με την φιλοκυβερνητική ομάδα δικαστών προσπάθησαν να διαιρέσουν τον κλάδο δημιουργώντας φιλοκυβερνητικό σωματείο και πώς προσπαθούν και σήμερα να επηρεάσουν δικαστές.

Μετά και από το πάρτυ που γίνεται με τα δικά μας λεφτά για να ταϊζονται συγγενείς και φίλοι σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση έχει κάποιο ηθικό πλεονέκτημα. Σίγουρα έχει ανήθικη πλεονεξία. Για χρήμα και εξουσία.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal
Δημοσίευση: Απριλίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τέτοια παρέμβαση έχουμε να δούμε από τη χούντα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator