Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

0


Διαβάζουμε (εδώ): Μια ομάδα πολιτών πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων με σκοπό τη συλλογή υπογραφών και χρημάτων ώστε να αρχίσει σχετικήκαμπάνια για τη γενοκτονία στους κατοίκους της «Μακεδονίας του Αιγαίου».
«Οι Έλληνες έδιωξαν από τις οικίες τους 1.000.000 άτομα, 300.000 «Μακεδόνες» δολοφονήθηκαν εκ των οποίων 20.000 παιδιά, 600 χωριά κάηκαν από το 1912 έως το 1965″ αναφέρει σχετικό πλακάτ με ασπρόμαυρες φωτογραφίες νεκρών. Από τα μεγάφωνα ακούγονται διάφοραπατριωτικά τραγούδια για την «Μακεδονία του Αιγαίου».


Οι ψευδομακεδόνες άρχισαν τη δράση τους πριν καλά-καλά μια δράκα ανθελλήνων τους (παρα)δώσει το όνομα της ψυχής των Ελλήνων, το μυριοδοξασμένο “Μακεδονία”. Ίσως σκέφτονται, όχι πολύ λανθασμένα, ότι εφ’ όσον κατάφεραν να αλλοιώσουν με γελοία επιχειρήματα την Ιστορία της αρχαίας Ελλάδος (μεγαλειώδες κομμάτι της οποίας είναι ο Μ. Αλέξανδρος και η αυτοκρατορία που δημιούργησε), την οποία γνωρίζουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι του πλανήτη, τότε γιατί να μην μπορέσουν να επιβάλουν τη δική τους εκδοχή της πρόσφατης Ιστορίας της Ελλάδος, που τη γνωρίζουν ελάχιστοι; που την αγνοούν πολλοί ακόμα και από τους σύγχρονους Έλληνες;


Και το ερώτημα που γεννιέται είναι για ποιον χτυπάει η καμπάνα σε “ήχο πένθιμο” από τους Σκοπιανούςκαμπανοκρούστες και τους προστάτες τους; Για τον Τσίπρα και την παρεούλα του ή για τον ελληνικό λαό;


Σήμερα ακούει τον οχληρό ήχο ο ελληνικός λαός και θλίβεται και πονάει. Επειδή νιώθει το άδικο που συντελείται εναντίον του ως το μεδούλι του. Επί πλέον επειδή γνωρίζει ότι έχει μεγάλο αγώνα μπροστά του αν θέλει να ανατρέψει αυτό το “άδικο” που πάνε του φορτώσουν, σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα “άδικα” που υφίσταται από τους άσπονδους φίλους του και τους άσπονδους κυβερνήτες του, επί συνεχή 186 χρόνια τώρα.


Όμως ο ελληνικός λαός θα διαβεί σώος και μέσα από αυτή τη νέα φουρτούνα, ως “ασκός κλυδωνιζόμενος, (αλλά) μηδέποτε βυθιζόμενος”! (Δελφικός χρησμός) Μοιάζει να συνέρχεται σιγά-σιγά από το λήθαργο που τον είχε ρίξει η επιστημονική χειραγώγηση και το ΣΟΚ των αλλεπάλληλων και ανελέητων χτυπημάτων των τελευταίων οκτώ ετών.


Δείχνει τα πρώτα σημάδια ότι είναι πια αποφασισμένος να αγωνιστεί για τη ζωή και τη λευτεριά του. Είναι φυσικό επακόλουθο αυτής της αφύπνισης του ότι η σκοπιανή καμπάνα χτυπάει πένθιμα για τον Τσίπρα και την παρεούλα που έχει στήσει για να κυβερνήσουνε τάχα την Ελλάδα, κατ’ ουσίαν όλοι πιονάκια-στρατιωτάκια στην παρτίδα σκάκι που παίζει η ΝΤΠ με αντίπαλο όλη την “ψυχικώς υγιή” ανθρωπότητα.


Δεν μπορεί ο Τσίπρας να μην ακούει τη σκοπιανή “αλύτρωτη καμπάν(ι)α”. Την ακούει και τη (διά+)βλέπει, αλλά αδιαφορεί και επιμένει… Ακριβώς επειδή είναι ένα άτομο που δεν υπολογίζει παρά μόνον, εντελώς ψυχρά και χωρίς ίχνος συναισθήματος για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το πολιτικό του συμφέρον, τουτέστιν τη νομή της εξουσίας, την αίσθηση δύναμης αλλά και τα υλικά προνόμια που παρέχει.


Είναι γνωστή η όχι αβάσιμη υπόνοια ότι έχει ανταλλάξει το όνομα της Μακεδονίας με ελάφρυνση του χρέους, ώστε να το εμφανίσει σαν επιτυχία του και να παραμείνει στην εξουσία. Αν έχει κρίνει συμφέρουσα αυτήν την συναλλαγή, έχει διαπράξει ένα θανάσιμο λάθος για το πολιτικό μέλλον του και αυτό της παρεούλας του.


Δεν υπολόγισε, γιατί προφανώς δεν γνωρίζει, και δεν τον ενδιέφερε ποτέ να μάθει, ούτε την Ιστορία ούτε την ψυχολογία του λαού που υποτίθεται κυβερνάει. Νόμισε ότι πετώντας στον ελληνικό λαό ένα “κόκκαλο” χρέους σαν να είναι σκυλί, θα ξεχάσει πάραυτα τις αντεθνικές, συνεχείς και μεγάλες, αποφάσεις και πράξεις του. Ειδικά με την επικείμενη και εντελώς αντιδημοκρατική παράδοση του ονόματος Μακεδονία πάτησε μια από τις πιο ευαίσθητες χορδές του ελληνικού λαού. Σε λάθος λαό κυβερνάει, που δεν του μοιάζει στην εθνική αναλγησία και δυστυχώς γι αυτόν δεν μπορεί να τον αλλάξει!


Συνεπώς υπό τους ήχους της “πένθιμης” σκοπιανής καμπάνας, ο λαός θα τον “χορέψει” όπως του αξίζει. Θα θάψει το πολιτικό μέλλον αυτού και της “επί πολιτικώ συμφέροντι” και μόνον συναρτώμενης κλίκας του. Δεν τον σεβάστηκαν τον ελληνικό λαό. Δε σεβάστηκαν τίποτα από όσα συνιστούν την πεμπτουσία του, την Ελληνική Ψυχή του και το Ελληνικό Πνεύμα του. Ξένο σώμα, “ξένοι κι οχτροί του, που η φτέρνα τους δεν έδεσε ποτέ με το άγιο χώμα της πανώριας Πατρίδας του” -μικρή παράφραση του μεγάλου μας Οδυσσέα Ελύτη!
Δημοσίευση: Απριλίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Για ποιον χτυπά η καμπάνα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator