Ας το ξανασκεφτεί

0


Όταν έχεις βαριά εθνικά θέματα ανοιχτά και ευθεία απειλή απώλειας εθνικού εδάφους, δεν παίζεις με τον «εσωτερικό σου εχθρό», δηλαδή την αντιπολίτευση. Ακόμη και αν τους έχεις στο χέρι με αδιάσειστα στοιχεία, δηλαδή αν τους έχεις πιάσει να κλέβουν, το κρατάς για κάποια άλλη στιγμή.

Όχι όταν διαπραγματεύεσαι ένα άκρως ευαίσθητο στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων θέμα, όπως αν το όνομα του γείτονά σου θα εμπεριέχει «μισό» από το κομμάτι της Ιστορίας σου, ήτοι τη Μακεδονία.

Πολύ περισσότερο δεν το γυρίζεις σε εσωτερική ακραία σύγκρουση όταν ξέρεις πάρα πολύ καλά από τον Στρατό και το Λιμενικό, από τις υπηρεσίες σου, ότι οι Τούρκοι έχουν εγκατασταθεί κανονικά στις βραχονησίδες των Ιμίων και πάνε γυρεύοντας. Και δεν μπορείς να λες... «μα δεν περίμενα να μας χτυπήσουν το πλοίο κιόλας», αφού πριν από λίγες ημέρες ένα άλλο τουρκικό είχε «επακουμβήσει» μια ελληνική φρεγάτα.

Την εβδομάδα που πέρασε δεν μάθαμε τίποτα καινούριο για τη Novartis πέραν μιας δικογραφίας από την οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν προκύπτουν ενοχές, αλλά ενδείξεις προς έρευνα -στην καλύτερη- ή προς δημόσια κατανάλωση του φιλοθεάμονος κοινού, το οποίο μάλιστα δεν δείχνει και να παθιάζεται με αυτό το θέμα.

Όμως αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε αμήχανοι να παρακολουθούμε τους Τούρκους στα Ίμια και το νεοεκδιδόμενο ελληνικό ομόλογο να «μπατάρει» σε αξία σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ψυχολογία των αγορών έναντι της χώρας. Κι ενώ κανένας δεν μιλά πλέον για την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάπτυξη, κάποιοι πολιτικοί αλληλοκατηγορούνται για απατεώνες και απειλούν με φυλακίσεις.

Αυτό το σκηνικό δεν ξέρω αν θα ευνοήσει πολιτικά την κυβέρνηση ή αν τελικά θα της γυρίσει μπούμερανγκ, ή αν εντάσσεται σε έναν πιο σύντομο του αναμενομένου πολιτικό σχεδιασμό για εκλογές με το σλόγκαν «Ολοι κλέφτες κι εμείς καθαροί». Να υπενθυμίσω ότι όλα τα πραγματικά -ή μη- σκάνδαλα μιας κυβέρνησης αποκαλύπτονται όταν χάνει την εξουσία. Αυτό στα υπόψη και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που με βεβαιότητα πιστεύω είναι ότι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που διαμορφώθηκε κάνει κακό. Και η όποια Novartis δεν πείθει κανέναν πολίτη που έχει την ικανότητα της ώριμης σκέψης και της ανάλυσης ότι βγήκε στον αέρα επειδή ολοκληρώθηκε ένας νομικός και δικαστικός κύκλος ενός σκανδάλου και ήρθε η ώρα της απονομής δικαιοσύνης.

Αν το έκανε ο ίδιος (ποιος άλλος θα μπορούσε;) ο πρωθυπουργός, οφείλει να το ξανασκεφτεί και τέτοιες μέρες (για τη χώρα) να το τοποθετήσει έστω και τώρα στις ορθές του διαστάσεις. Θα το βρει μπροστά του.

Τάσος Καραμήτσος
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας το ξανασκεφτεί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator