Προς δήθεν «συμμάχους» επιστολή: Αυτά ζούμε κύριοι με την Τουρκία από το ’74…

0Του Βασίλη Κοψαχείλη

Ήρθε και η ώρα των Ιταλών να γευτούν ολίγη από Τουρκία μετά τη χθεσινή μέρα των Αμερικανών που βρήκαν τοίχο στην προσπάθειά τους να καλοπιάσουν τον απείθαρχο γείτονά μας που, βάσει σχεδίου και «συμμαχικής» ανοχής, συνεχώς κλιμακώνει από το ’74 έως σήμερα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Ιταλικό γεωτρύπανο κάθετε 15 μίλια μακριά από τον στόχο «Σουπιά», αδυνατώντας να προχωρήσει στο γεωτρητικό του πρόγραμμα, με τους Τούρκους αξιωματούχους να κλιμακώνουν την φρασεολογία τους με ευθείες στρατιωτικές απειλές εναντίον των εταιρειών που εμπλέκονται στις έρευνες υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αθήνα και Λευκωσία αδυνατούν να αντιληφθούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να σηκώσουν τηλέφωνα και να θέσουν τους συμμάχους τους εμπρός των ευθυνών τους.

Εάν θέλουν ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, τότε να βρουν τον τρόπο να αναγκάσουν τον πειρατή της διεθνούς τάξης να γίνει πολιτικό όν και να συμμορφωθεί με το πλαίσιο στο οποίο Αθήνα και Λευκωσία θα καθόντουσαν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν ουσιαστικά και όχι για χάρη της συζήτησης.

Όσο θα χαϊδεύουν την Τουρκία ή θα σφυρίζουν αδιάφορα, τόσο η Τουρκική προκλητικότητα θα κλιμακώνεται!

Η Ελλάδα και η Κύπρος, αν χρειαστεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν…

Εδώ , ωστόσο, η Τουρκία χλευάζει εμπράκτως την κυριαρχία και την διεθνοπολιτική αξιοπιστία ολόκληρης της ΕΕ, ολόκληρης της Δύσης θα έλεγα, αφού από το κάδρο δεν ξεφεύγουν πλέον ούτε οι ΗΠΑ.

Είναι ώρα για σκληρές κουβέντες με τους «συμμάχους» μας. Είναι ώρα έξυπνων – τονίζω έξυπνων – αποφάσεων…

* Ο Βασίλης Κοψαχείλης είναι Διεθνολόγος
MIgnatiou
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προς δήθεν «συμμάχους» επιστολή: Αυτά ζούμε κύριοι με την Τουρκία από το ’74…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator