Αξιοπρέπεια μηδέν

0


Είπαμε όλοι τις προτάσεις μας, για το πώς θα γυρίσουν πίσω οι δύο κρατούμενοι Ελληνες στρατιωτικοί. Η δική μου δεν περιλαμβάνει κανένα απολύτως αντάλλαγμα και κανένα παρακάλι σε κανέναν. Δεν άρεσε παρά σε λίγους συμπολίτες. Βέβαια οι περισσότεροι δεν την έμαθαν καν, γιατί θάφτηκε. Θα επανέλθω αμέσως μετά την απόφαση του Τούρκικου δικαστηρίου, μήπως τελικά ο Ερντογάν κάνει επίδειξη «μεγαλοψυχίας» και την γλιτώσουν.

Ωστόσο και έτσι να γίνει, δείξαμε άλλη μια φορά, πόσο σοβαροί είμαστε. Ο Καρατζαφέρης αναζητούσε «εξουσιοδότηση» από την κυβέρνηση, για να πάει στον Πούτιν και να μας τους φέρει… Πρόλαβε όμως ο Σαββίδης και έστειλε πρώτος επιστολή. «Λες να γίνει καμιά στραβή και να μου πάρει την δόξα ο Ιβάν;» σκέφτηκε ο Ελληνορθόδοξος και χωρίς να έχει πάρει την εξουσιοδότηση που ζητούσε, έστειλε κι ο Γιώργης την δική του. [Φαντάζομαι τα γέλια του Βλαδίμηρου.] Ο Πάνος όμως πήρε την πιο σοβαρή πρωτοβουλία απ όλους· ζήτησε την διαμεσολάβηση του αποσβολωμένου από την έκπληξη υπουργού Αμυνας της Ρουμανίας!!!!! Στρατηγοί μας είπαν, να κάνουμε παρέλαση στον Εβρο, να χεστούν από τον φόβο τους οι Τούρκοι. Αναλυτές μας είπαν, ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, γιατί ο Ερντογάν θα την πατήσει από την αλαζονεία του. Πολιτικοί χαρακτήρισαν «υπερτροφικό» τον όρο «όμηροι»…

Δεν έφτασαν όμως αυτά, αλλά άρχισαν οι προτάσεις για ανταλλαγή αιχμαλώτων, θεωρώντας προφανώς αιχμάλωτους, εκείνους που προσήλθαν ικέτες για την ζωή τους. Βρέθηκαν Ελληνες και μάλιστα Ελληναράδες, που ξεστόμισαν τέτοια κουβέντα. Και όχι μόνον ο Κατσίκης. Το παρέλαβαν ακόμη και οι πλέον φιλοπόλεμοι και έκαναν σημαία τους την ξετσιπωσιά. «Τι τους θέλουμε τους κωλότουρκους; Σαν τους άλλους είναι κι αυτοί»!!!!!!!!

Μα μπροστά σε αυτό το όνειδος, ακόμα και ο πόλεμος είναι χίλιες φορές προτιμότερος. Φυσικά εγώ μόνο πόλεμο δεν πρότεινα, αλλά ούτε αυτό το θέλουν. Και τι αντιπροτείνουν; Την μεγαλύτερη ξεφτίλα. [Αυτά σε μάθανε στην σχολή Ευελπίδων Αντωνάκη εκρηκτικέ; Μετρήθηκες κι εσύ και βρέθηκες πάρα πολύ ελλιπής. Της σχολής Πάγκαλου είσαι κι εσύ, αλλά τον βρίζεις, για να θολώσεις τα νερά. Σκέφτηκες καθόλου κοκορόμυαλε, τι έλεγες τόσες μέρες; Ότι είναι αδύνατον οι έμπειροι στρατιωτικοί μας να έκαναν λάθος, δηλαδή ότι παραδόθηκαν αμαχητί εντός Ελληνικού εδάφους και ταυτόχρονα τους αποκαλούσες ήρωες!!!!!!!!]

ΥΓ. Δεν θέλω να παραστήσω τον ήρωα και ίσως στην θέση αυτών των παιδιών, να παρακαλούσα την τύχη μου για την επαίσχυντη ανταλλαγή. Είμαι βέβαιος όμως, ότι αν τελικά ελευθερωνόμουν με αυτόν τον τρόπο, μόνο ελεύθερος δεν θα ήμουν για την υπόλοιπη ζωή μου, καθώς οι Ερινύες θα με κυνηγούσαν μέχρι την τελευταία μου πνοή. Αυτό το «δώρο» θέλουν να τους κάνουν; Όπως ήδη είπα, το μόνο που έμαθαν στην ζωή τους, είναι η σπέκουλα στην ανθρώπινη δυστυχία.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Μαρτίου 29, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αξιοπρέπεια μηδέν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator