Ας μιλήσουμε για όπλα

0Έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι ένοπλοι πολίτες σταματούν μόνοι τους δολοφόνους

Από τον Θάνο Γκουρνέλο
Πολιτικός αναλυτής

Πρόσφατα και για πολλοστή φορά οι ΗΠΑ συγκλονίστηκαν από την ένοπλη επίθεση ενός μανιακού μέσα σε ένα σχολείο. Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία, όπως και οτιδήποτε άλλο, αναλύθηκε ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού Ωκεανού μέσω του πολιτικού πρίσματος και η συζήτηση περί της οπλοκατοχής θυσιάστηκε από την Αριστερά στον βωμό της θυματοποίησης.

Διάφοροι αριστερόστροφοι φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, πολιτιστικοί μαρξιστές και ένθερμοι υποστηρικτές του κρατισμού, αναμάσησαν τη γνωστή επιχειρηματολογία τους. «Τα όπλα σκοτώνουν», «όπλα να έχει μόνο το κράτος», «τα όπλα μπορούν να επηρεάσουν και να οδηγήσουν σε βίαιη συμπεριφορά». Το τελευταίο είναι παρόμοιο με το παλαιότερο περί των videogames, όπου ορισμένοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όποιο παιδί παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια θα εξελιχθεί σε δολοφόνο.

Ωστόσο υπάρχει μια βασική παράμετρος, την οποία οι δεξιοί δεν λαμβάνουν υπόψη, παρασυρόμενοι σε συζητήσεις τις οποίες κατευθύνει η Αριστερά. Πρόκειται για τον πυρήνα των ιδεών της Αριστεράς και συγκεκριμένα για την ανάγκη της να βρίσκει θύματα τα οποία θέλει να προστατεύσει.

Για την Αριστερά η οικογένεια, η θρησκεία και η πατρίδα δεν μπορούν να προστατεύσουν το άτομο, αντιθέτως το εκμεταλλεύονται και το χαλιναγωγούν. Κατ’ επέκτασιν η Αριστερά θεωρεί ότι το ζήτημα της οπλοκατοχής είναι πεδίο δόξης λαμπρό γι’ αυτή, ώστε να εμφανιστεί ως η προστάτιδα των θυμάτων. Αυτομάτως πάνε στον κάλαθο των αχρήστων τα ατομικά δικαιώματα, η ανθρώπινη φύση, οι ατομικές ευθύνες, οι ευθύνες των κακοποιών κ.λπ. Η συζήτηση δεν γίνεται σε μια βάση ανάλυσης του συμφέροντος των πολιτών, αλλά σε μια βάση εκμετάλλευσης του πόνου των θυμάτων.

Έχει αποδειχθεί ότι οι δολοφόνοι επιτίθενται σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή, έχει αποκαλυφθεί ότι το 100% των φονιάδων μεγάλωσε δίχως πατέρα, έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι ένοπλοι πολίτες σταματούν μόνοι τους δολοφόνους, όπως είχε συμβεί ένα έτος πριν στο Τέξας. Αυτά και πολλά ακόμη όμως, θάβονται από τα συστημικά μίντια, τα οποία εμφανίζουν τα εκατομμύρια νόμιμων κατόχων όπλων απανταχού της γης ως δυνάμει επικίνδυνους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμα όπλα, τα οποία κατέχουν αθλητές, κυνηγοί, εθνοφύλακες και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Και όμως τα εγκλήματα με νόμιμα όπλα είναι κάτω από 1%.
Είναι καιρός να ανοίξει ο διάλογος για την οπλοκατοχή λοιπόν.
Είναι δικαίωμά μας, ένδειξη σοβαρού πολιτισμού και έδαφος το οποίο πρέπει να ανακαταλάβει επιτέλους ο πατριωτικός χώρος.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Μαρτίου 31, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας μιλήσουμε για όπλα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator