Τα Σκόπια "κλείνουν το μάτι" στην Άγκυρα

0



Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει: "Μεγάλος φίλος μας η Τουρκία" 


Ως ένα από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Zoran Zaev, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία είναι όχι μόνο ο μεγαλύτερος υποστηρικτής, αλλά ο μεγαλύτερος "διαφημιστής" της ένταξης της "Μακεδονίας" στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα προωθεί ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ακόμα ο σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών. «Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Zoran Zaev τόνισε ότι η κυβέρνησή του επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας μέσα στον Μάιο καθώς τον Ιούνιο θα λάβει χώρα η σύνοδος του ΝΑΤΟ κατά την οποία η πΓΔΜ ευελπιστεί να πάρει ημερομηνία ένταξης. 

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει εθνική συνεννόηση στα Σκόπια προκειμένου να υπάρξει λύση, πρόσθεσε, δε, ότι η λύση πρέπει να εξασφαλίζει την ταυτότητα του λαού του, κάτι το οποίο θεωρεί εφικτό.

Εμείς ας θυμηθούμε πως με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας η Αλβανία (με γνωστές ανθελληνικές θέσεις και αγαστή συνεργασία με την Τουρκία) μπήκε στο ΝΑΤΟ και αύξησε κατακόρυφα την επιθετική της πολιτική προς την Ελλάδα.

Στον παρόντα χρόνο η Ελλάδα φαίνεται διατεθειμένη να συμφωνήσει για την είσοδο στο ΝΑΤΟ μιας ακόμη χώρας που έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο και μέσο την επιθετική της θέση προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα τις "σχέσεις έρωτος" με την Τουρκία.

Άραγε, ποιά μπορεί να είναι εκείνη η λογική που δεν μπορεί να αντισταθμίσει την πραγματικότητα με τα συμφέροντα της Ελλάδας και επιτρέπει την δημιουργία ομάδας χωρών (Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια) εντός του ΝΑΤΟ, τα οποία είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων μέσα στο ΝΑΤΟ για την Ελλάδα; 

Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα Σκόπια "κλείνουν το μάτι" στην Άγκυρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator