Έλληνες αιχμάλωτοι σε καιρό ειρήνης - ΒΙΝΤΕΟ

0Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το περιστατικό σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου από την Τουρκία, αποτελεί ένα τραγικό γεγονός μέσω του οποίου αποκαλύπτονται ευθύνες από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Ευθύνες άμεσα συνδεδεμένες κύρια με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, η οποία αδυνατεί να λειτουργήσει ως προς τα απαιτητά και αυτονόητα περί της ασφάλειας της χώρας.

Το γεγονός της σύλληψης και της περαιτέρω επικοινωνιακής (και όχι μόνο) χρησιμοποίησής του με καθαρά προπαγανδιστικά στοιχεία, στάθηκε η αφορμή για να μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό τα όσα συνέβησαν. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο, δυστυχώς δεν έχει γίνει, δεδομένου πως υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, για το οποίο δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά. Και το γεγονός είναι πως τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία υπάρχουν αιχμάλωτοι έλληνες στρατιωτικοί σε καιρό ειρήνης!

Έχουμε κατανοήσει το ότι έχουμε έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους στην Τουρκία, μία τύποις στρατιωτικά συμμαχική χώρα λόγω ΝΑΤΟ και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης;
Κατανοούμε ότι με την σύλληψη αυτή (δεν ασχολούμαστε με τις συνθήκες σύλληψης, ούτε όμως αποδεχόμαστε τις τουρκικές αιτιάσεις) η Τουρκία δηλώνει ευθέως πως λειτουργεί ως εχθρική προς την Ελλάδα χώρα, και επί της ουσίας διαταράσσει στον απόλυτο βαθμό το ενιαίο αμυντικό - στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ;
Και τι κάνει το ΝΑΤΟ για να υπάρξει απεμπλοκή από μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών-μελών του; Απολύτως τίποτε! Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, καμία καταδικαστική απόφαση ή δημόσια προειδοποίηση κυρώσεων προς την Τουρκία, η οποία συνέλαβε στρατιωτικούς χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.

Τι έκανε από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση; Απολύτως τίποτε...! Αντιθέτως, υπακούει σε παραινέσεις διατήρησης χαμηλών τόνων (σε μια σειρά μέχρι σήμερα προκλητικών έως και επιθετικών εκ μέρους της Τουρκίας περιστατικών), επιτρέποντας τον εξευτελισμό της, αλλά κυρίως της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Καταλαβαίνουμε πως αυτή η ενέργεια μπορεί να γίνει αντικείμενο απόλυτης πολιτικής εκμετάλλευσης τόσο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε και δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει; Και όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά «ειδικοί αναλυτές», επώνυμοι δημοσιογράφοι και διάφοροι καθηγητές, δεν αναφέρονται καν στην ουσία του τραγικού γεγονότος της αιχμαλωσίας των στρατιωτικών και της απώλειας εκμετάλλευσής του στα διεθνή φόρα.

Επανερχόμενοι όμως στο δια ταύτα τονίζουμε πως υπάρχουν Έλληνες στρατιωτικοί αιχμάλωτοι από την Τουρκία! Εν καιρώ ειρήνης. Αιχμάλωτοι από «φίλη» και «σύμμαχο» χώρα!!!
Εάν αυτό δεν είναι αιτία (όχι απλή αφορμή) διακοπής ΚΑΘΕ είδους επαφής (πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής) και κλείσιμο των συνόρων με την επιθετικά κείμενη προς την Ελλάδα γείτονα χώρα, τότε τι πρέπει να συμβεί προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα για να υπηρετήσει το Σύνταγμα (ως οφείλει) αλλά και να υπερασπιστεί την ίδια τη χώρα από μια ορατή (σε όλους πλην ηλιθίων) απειλή;

Κάποιοι, ευχόμενοι και επιθυμώντας την γρήγορη επιστροφή των ελλήνων «αιχμαλώτων», προβαίνουν σε παραινέσεις διατήρησης χαμηλών τόνων προς την Τουρκία. Προτείνουν, δηλαδή, την μεταγενέστερη όποια αντίδραση και την αποφυγή δημιουργίας υψηλότερης έντασης. Προτάσσοντας το συμφέρον των δύο ελλήνων στρατιωτικών, αυτή εμφανίζεται και η καλύτερη δυνατή πρόταση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιστροφή τους. Κι αυτό επειδή υπήρξε σαφέστατο κενό από την ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής αντίδρασης στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Επί της ουσίας, αποτελεί την χειρότερη πρόταση, αποδοχή ήττας και φοβικού συνδρόμου, αν όχι λίαν επικίνδυνης κυβερνητικής ανικανότητας στη διαχείριση εθνικών κρίσεων.

Διανύοντας μια παρατεταμένη και συνεχώς κλιμακούμενη περίοδο κρίσης με την Τουρκία, με αποκλειστική ευθύνη της τουρκικής πλευράς, διαπιστώνουμε πως το ΝΑΤΟ ως στρατιωτική συμμαχία δεν καλύπτει την Ελλάδα, την οποία πασιφανώς έχει εγκαταλείψει απέναντι στην τουρκική μονίμως επιθετική (και όχι απλά αναθεωρητική) πολιτική. Το ΝΑΤΟ (βλ. ΗΠΑ) αντιλαμβάνεται την Τουρκία ως έναν ζωτικό χώρο και έναν σύμμαχο που κινδυνεύει να απωλέσει (μετά την συμμαχία της Τουρκίας με την Ρωσία) και έχει προφανέστατα ταξινομήσει αναλόγως των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων τις υποχρεώσεις του απέναντι στην υπάκουη (έως υποτακτική) Ελλάδα.

Το πλέον θαυμαστό, όμως, είναι πως ενώ υπάρχει ένα γεγονός, αυτό της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών, τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ επιμένουν να ασχολούνται (εν μέρει δικαίως) μόνο με το θέμα της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών και όχι με το μείζον ζήτημα της επάρκειας ή μη της παρούσας κυβέρνησης να λειτουργήσει στοιχειωδώς διαχειριζόμενη μια κρίση, από την οποία με στρατηγικές κινήσεις θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό, αποκομίζοντας εθνικά οφέλη και όχι εθνικές ζημίες, διεθνή διασυρμό και εξευτελισμό…

Αναμένοντας την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ευελπιστούμε πως θα έχει ήδη συνταχθεί κάποιο σχέδιο δράσης για διπλωματικές ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδας, ώστε, έστω και την ύστατη στιγμή να μπορέσει η κρίση αυτή να γίνει ευκαιρία για διόρθωση λαθών και τελική καταγραφή εθνικού κέρδους.
Και όλα αυτά ενώ ζούμε σε αναμονή μιας ισχυρότατης ελληνοτουρκικής κρίσης (μας έχει ήδη προειδοποιήσει και ο αμερικανός πρέσβης)…, ενώ καταγράφονται δύο αιχμαλωσίες.
Η πρώτη αιχμαλωσία αφορά τους έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται σε φυλακή της Τουρκίας.
Η δεύτερη αιχμαλωσία αφορά τον ελληνικό λαό και την αξιοπρέπειά του που βρίσκεται στα ανίκανα (ή και επικίνδυνα;) χέρια της σημερινής κυβέρνησης...

Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν ακραίο τον εκ μέρους μας χαρακτηρισμό "αιχμαλωσία" για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, όμως τι έχουν άραγε να πούνε όταν τον ίδιο ακριβώς χαρακτηρισμό έθεσε και ο κ. Ιωάννης Μάζης καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση των δυο Ελλήνων που δικάζονται στην Αδριανούπολη;
Κανείς δεν μπορεί να πει οτι οι Έλληνες Στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα και η ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν το ξεκαθαρίζει …«Φέρεται να πέρασαν», λέει ο καθηγητής!
Ο καθηγητής δήλωσε απαισιόδοξος για την έκβαση της υποθέσεως και υπενθύμισε οτι ο Ερνντογάν έχει φυλακίσει εκατοντάδες Τούρκους Αξιωματικούς και θα… κωλώσει σε δύο Έλληνες;
Δήλωσε ότι είναι η πρώτη αιχμαλωσία Ελλήνων στρατιωτών από το 1974!


ΥΓ: Κι ενώ γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές, ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης, αλλά και η απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία (οι οποίοι φέρεται να κατηγορούνται και επισήμως για... κατασκοπεία), καθιστώντας κάτι περισσότερο από προφανές πως η Τουρκική πλευρά έχει επενδύσει στην παντί τρόπω εκμετάλλευση της σύλληψης και αιχμαλωσίας των Ελλήνων στρατιωτικών..., τους οποίους προφανώς και θα χρησιμοποιήσει ως "διαπραγματευτικό χαρτί" στις "ελληνοτουρκικές διαφορές"

Δημοσίευση: Μαρτίου 26, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έλληνες αιχμάλωτοι σε καιρό ειρήνης - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator