Οι ευνοημένοι των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Ναυπλιέων... Ο Δημήτρης Κωστούρος αιχμάλωτος των επιλογών του...

0



Η προνομιακή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και ορισμένων επαγγελματιών, δε χρειάζεται ιδιαίτερη απόδειξη για να επιβεβαιωθεί, είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.

Όταν δίνονται σε συγκεκριμένους συνεχείς απευθείας αναθέσεις ή μεγάλα ποσά και αγνοούνται άλλοι, που προσφέρουν το ίδιο αντικείμενο, είναι προφανείς οι λόγοι της προτίμησης.

Να δούμε μερικά παραδείγματα, στο Δήμο μας έρχονται διάφοροι καλεσμένοι μας τους οποίους φιλοξενούμε, τους πληρώνουμε δηλαδή τη διαμονή και το φαγητό.

Για ξενοδοχεία μέσα στο 2017, ο Δήμος Ναυπλιέων με απευθείας αναθέσεις, πλήρωσε 41.039 Ευρώ, από τα οποία 31.399 Ευρώ δόθηκαν σε πέντε ξενοδοχεία και μάλιστα 15.042 Ευρώ δόθηκαν σε έναμόνο ξενοδοχείο, ενώ τα υπόλοιπα 10.000 Ευρώ περίπου δόθηκαν σε άλλα δέκα, από τα εκατοντάδες βέβαια που υπάρχουν στο Δήμο μας.

Για το φαγητό των καλεσμένων μας, πάντα με απευθείας αναθέσεις, διατέθηκε το ποσό των 44.897 Ευρώ, σε ένα πιο κλειστό κλαμπ επιχειρήσεων, τεσσάρων στον αριθμό, δόθηκαν 30.832 Ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα μικροποσά σε άλλα δέκα, από τα εκατοντάδες επίσης, εστιατόρια και ταβέρνες του Δήμου μας.

Έτσι, χωρίς να υπολογίζουμε άλλα έξοδα, όπως τη μεταφορά τους, οι προσκεκλημένοι που υποτίθεται αυξάνουν τον τουρισμό μας και φέρνουν χρήμα στον τόπο μας, μας στοίχισαν για διαμονή και φαγητό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 85.936 Ευρώ!!! Χρήματα που εισέπραξαν οι εκλεκτοί της Δημοτικής Αρχής, μέσω των απευθείας αναθέσεων.

Ωραία φάμπρικα... Δημόσιες σχέσεις και γκλαμουριά με τα λεφτά των Δημοτών.

Οι περιβόητες επαναλαμβανόμενες χωρίς μέτρο εκδηλώσεις, εκτός των άλλων μεγάλων εξόδων, κυρίως για καλλιτέχνες, περιέχουν και την απαραίτητη ηχητική κάλυψη, που για το 2017 έφτασε στα 103.351 Ευρώ, από τα οποία, με απευθείας αναθέσεις, δόθηκαν σε δύο τα 91.005 Ευρώ και τα υπόλοιπα σε άλλους επτά επαγγελματίες.

Επειδή ανοίγει ο καιρός και όλο και σε κάποια εκδήλωση του Δήμου θα πάτε, να ξέρετε ότι τα πλαστικά καθίσματα που θα καθίσετε, πέρυσι μας στοίχισαν 29.263 Ευρώ.

Προνομιακό πεδίο για λίγους, να το πω γενικά, εκτυπώσεις, αναλώσιμα, υπολογιστές, εργασίες, χαρτικά, 140.282 Ευρώ από τα οποία σε δύο τα 127.091 Ευρώ και τα υπόλοιπα 13.191 Ευρώ σε άλλους δύο.

Μια άλλη ιδιαίτερη περίπτωση απευθείας αναθέσεων, είναι αυτή που έχει να κάνει με το ηλεκτρολογικό υλικό και τις ηλεκτρολογικές εργασίες, έτσι, το 2017 δόθηκαν 176.042 Ευρώ και από αυτά σε δύο προμηθευτές 148.567 Ευρώ ενώ σε έναν τρίτο 24.534 Ευρώ...

Να επαναλάβω ότι τα ποσά αφορούν τις απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμούς, βλάβες, ελαστικά, λιπαντικά, ανταλλακτικά, που δίνονται στην περιοχή μας, δεν αναφέρονται οι απευθείας αναθέσεις σε άλλες περιοχές της χώρας μας και στην Αθήνα φυσικά, που κατευθύνεται μεγάλο μέρος των αναθέσεων, όπως και μικρά ποσά.

Εκτός λοιπόν από αυτά, προμήθειες, εργολάβοι, κυρίως στη ΔΕΥΑΝ και υπηρεσίες, χωρίς να υπολογίζω αναθέσεις κάτω των 5.000 Ευρώ, ανέρχονται στο 1.013.280 Ευρώ και εισπράχτηκαν από 37 επαγγελματίες, με πέντε από αυτούς να ξεπερνούν τα 60.000 Ευρώ.

Για υπηρεσίες 99.392 Ευρώ σε 5 επιχειρήσεις.

Για προμήθειες 287.606 Ευρώ σε 14 προμηθευτές.

Για εργολαβίες 626.282 σε 18 εργολάβους.

Νομίζω είναι σαφής η εικόνα του που πηγαίνει το Δημοτικό χρήμα μέσω των απευθείας αναθέσεων, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα έξι χρόνια της Δημαρχίας Κωστούρου, μέσω απευθείας αναθέσεων έχουν δοθεί, μόνο στην περιοχή μας, περισσότερα από 10.000.000 Ευρώ, μπορεί και πάνω από 12.000.000 Ευρώ και στο σύνολο πάνω από 16.000.000 Ευρώ, που ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα δόθηκαν καλώς και για το συμφέρον του Δήμου, όταν επαναλαμβάνονται οι περισσότερες από αυτές τις απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ θα μπορούσαν τουλάχιστον οι μισές να γίνουν με διαγωνισμό ή και να δοθούν και σε άλλους προμηθευτές;

"Τα λεφτά σταύρωσαν το Χριστό" λέει ο λαός, "Πολλά τα λεφτά Άρη" έλεγε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο στη Λόλα...

Δεν μπορεί τοπική εταιρεία να διαφημίζει στην ιστοσελίδα της, ότι η κατασκευή του προϊόντος της κοστίζει, για τον οποιοδήποτε ιδιώτη ή επιχείρηση 1.100 Ευρώ με ΔΩΡΕΑΝ την ετήσια υποστήριξη και Δημοτική Επιχείρηση να πλήρωσε 4.900 Ευρώ για την κατασκευή και 3.224 Ευρώ για την (δωρεάν) ετήσια υποστήριξη, σύνολο δηλαδή 8.124 Ευρώ, με απευθείας ανάθεση...

Και δεν μπορεί, στην ίδια εταιρεία, να δόθηκαν πάλι με απευθείας ανάθεση το 2017 (και συνεχίζονται και για το 2018), τα ίδια περίπου ποσά και από άλλη Δημοτική Επιχείρηση!!!

Σας φαίνονται φυσιολογικά αυτά; Ποιος θα έδινε αυτά τα χρήματα αν ήταν δικά του; Και ποιος ο λόγος που τα δίνει έτσι; Υπάρχει απάντηση;

Μέχρι τότε, καλημέρα σας, καληνύχτα σας, σε άλλα με υγεία, να ζήσουμε να σας ξαναψηφίσουμε, και που είστε, όλοι εσείς οι σύντροφοι που σας φταίει η Ευρώπη, τα Μνημόνια και οι άλλοι εσείς οι σε αναμονή εξουσίας ευρισκόμενοι, μη μιλάτε για όσα συμβαίνουν εδώ, στον τόπο μας, φοβάστε ή μήπως είναι άνευ σημασίας;

Για όποιον θελήσει να διαψεύσει ή να αμφισβητήσει τα στοιχεία, θα του συνιστούσα να μην το κάνει, γιατί τότε θα αναγκαστώ να δώσω στη δημοσιότητα τις αναρτήσεις των αναθέσεων από τη Διαύγεια, που ούτε διαγράφονται, ούτε διορθώνονται, και έτσι το μόνο που θα επιτύχει είναι να εκτεθεί...

Καλή συνέχεια...

Prefadoros
Δημοσίευση: Μαρτίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι ευνοημένοι των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Ναυπλιέων... Ο Δημήτρης Κωστούρος αιχμάλωτος των επιλογών του..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator