ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Γκρίζα ζώνη” τα Εξαμίλια… Τελεσίγραφο στέλνουν οι κάτοικοι!

0– Προστατέψτε μας αλλιώς είστε «persona non grata” το μήνυμα της αποψινής συγκέντρωσης
– Με παραιτήσεις “απειλούν” Μελέτης και Ζαχαριάς –Πρόταση ακόμα και για απόσχιση του Δ.Δ

Της Χριστίνας Τσιορωτά

«Ναρκωτικά, πυροβολισμοί, επιθέσεις, ληστείες, άνθρωποι που κλεινόμαστε από νωρίς στα σπίτια μας και συγκατοικούμε με τον φόβο μας. Αυτή είναι η μαύρη καθημερινότητά μας εδώ στα Εξαμίλια».
Τα λόγια των Εξαμιλιωτών γροθιά στο στομάχι εκείνων των υπευθύνων που καλά γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή αλλά δεν πράττουν. Μια περιοχή που αντιμετωπίζει το πρόβλημα εδώ και 50 χρόνια, που ζει στο πετσί της την διογκωσή του, που μετατράπηκε σε «γκρίζα ζώνη», σε γκέτο, μια περιοχή που οι περιουσίες υποβαθμίστηκαν και οι ζωές απειλούνται.
Η συγκέντρωση των κατοίκων των Εξαμιλίων για τα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας το απόγευμα της Κυριακής δεν ήταν όπως οι προηγούμενες. Η μια χαμένη ζωή που μετρά το χωριό , ο φόβος που πλέον κατοικεί σε κάθε σπίτι αλλά και τα «ώτα μη ακουόντων» οδήγησαν ετούτη τη φορά σε τελεσίγραφα!
«Την επόμενη εβδομάδα θα τους καλέσουμε όλους να είναι εδώ. Αστυνομική Διεύθυνση, Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία, Βουλευτές και όποιον άλλον χρειαστεί. Δεν θα ζητήσουμε θα απιτήσουμε! Κι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα είναιανεπιθύμητοι στο χωριό μας. Θα ζητήσουμε να αποσχιστούμε» τα λόγια του κατοίκου της περιοχής και Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Μελέτη από μικροφώνου .
Σε ακόμη σκληρότερη γραμμή ο Δημοτικός Σύμβουλος, κάτοικος της περιοχής επίσης Χρήστος Ζαχαριάς πρότεινε στο συνάδελφό του Χρήστο Μελέτη την ανεξαρτητοποίηση και αποχώρηση τους από το ΔΣ Κορίνθου εάν οι επικεφαλής τους δεν σταθούν αρωγοί στην προστασία της περιοχής. «Να πιέσουμε το ΔΣ Κορίνθου να χρηματοδοτήσει σεκιούριτι για το χωριό μας . Οι χώροι που χτυπάνε είναι δημοτικοί συνεπώς θα πρέπει να προστατεύσει ο δήμος τους κατοίκους και την περιουσία του.. Ισχυρίζεται ο δήμαρχος οτι έχουμε λεφτά και έτσι είναι! Να επιστρέψουν λοιπόν στο δημότη. Φίλε Χρήστο να πιέσουμε τους αρχηγούς των παρατάξεων μας να είναι αρωγοί, αλλιώς να ανεξαρτητοποιηθούμε, να σπάσουμε αβγά. Δεν γίνεται αλλιώς» είπε χαρακτηριστικά και κατέθεσε τρείς άξονες αντίδρασης – κινητοποίησης

• Ψήφισμα προς τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης ώστε να υπάρχουν περιπολίες στο χωριό

• Ψήφισμα προς το ΔΣ Κορινθίων ώστε να είναι αρωγός της προσπάθειας
• Κλείσιμο – με την άδεια της αστυνομίας- κεντρικών αρτηριών που οδηγούν στο χωριό ακόμα και στην Εθνική οδό.

Ζητούν σεκιούριτι και φτιάχνουν περιπολίες

Απαντώντας στα περιστατικά επιθέσεων σε κτήματα, νεκροταφείο, πολιτιστικό κέντρο, στους δρόμους του χωριού ακόμα και την ημέρα οι κάτοικοι των Εξαμλίων θα συγκροτήσουν ομάδες περιπολίας. Όπως ειπώθηκε θα συνοδεύουν κόσμο στοχώρο του νεκροταφείου και όπου χρειαστεί ώστε ν αποτρέπουν τις όποιες επιθέσεις. «Εως ότου αναλάβει εταιρία σεκιούριτι η οποία θα πρέπει να πληρώνεται» ως ειπώθηκε «από το δήμο».

Χρ.Μελέτης: Να γίνουμε Σαββίδης ;

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Χρήστου Μελέτη σε όλα όσα ΔΕΝ έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα ένεκα της ύπαρξης του καταυλισμού των ρομά να αυξάνεται. « Μας ρωτάτε τι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχουμε κάνει και πολλά είναι η αλήθεια. Αλλά τι να κάνουμε ; Να γίνουμε Σαββίδης ; Να κυκλοφορούμε με όπλο; Θα μας κλείσουν μέσα» είπε χαρακτηριστικά και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις αλλά και το τελεσίγραφο προς κάθε υπεύθυνο. «Φίλε Σπύρο να ανεξαρτοποιηθούμε και να αποχωρήσουμε να χρειαστεί. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Όλοι μας είμαστε παθόντες . Και σήμερα δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Σήμερα είναι η αφετηρία για κινητοποιήσεις .»

Απαίτηση όλων να υπάρξει σχεδιασμό, να υπάρξει μέριμνα, να υπάρξει επιτέλους ασφάλεια σ έναν τόπο που οι κάτοικοι του ακόμα αναρωτιούνται εάν οι ιθύνοντες έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και τις συνέπειες του.

Έχουν;
Θα φανεί στην επόμενη συγκέντρωση, σε μια εβδομάδα από σήμερα, όταν στο ίδιο σημείο καλούνται να βρεθούν Εισαγγελία, Δήμος, Περιφέρεια, Αστυνομική Διεύθυνση και Βουλευτές…

Οι πράξεις τους θα οδηγήσουν τους Εξαμιλιώτες στις επόμενες κινήσεις… Σε λίστα «ανεπιθύμητων προσώπων» για τον τόπο τους, σε ανεξαρτητοποιήσεις στο ΔΣ Κορίνθου , ακόμα- ακόμα και σε απόσχιση του Δημοτικού Διαμερίσματαο.
Πλέον δεν είναι ζήτημα υπομονής, ούτε ζήτημα ρατσιστικής συμπεριφοράς, είναι ζήτημα ζωής!
Δημοσίευση: Μαρτίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Γκρίζα ζώνη” τα Εξαμίλια… Τελεσίγραφο στέλνουν οι κάτοικοι!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator