Το προφίλ του νέου Δημάρχου Κορινθίων

0του Δημήτρη Πιέτρη, Ιδιοκτήτη της εταιρίας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Πιέτρης & Συνεργάτες, Τομεάρχη Αντιπολιτευτικού Έργου στην Δημοτική Παράταξη "Κόρινθος 2014-2019" και Μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Πολλές φορές όλοι μας έχουμε θέσει την ερώτηση στον εαυτό μας, για το τι προφίλ Δημάρχου θέλουμε για τον τόπο μας. Πρέπει να είναι έμπειρος ή νέο πρόσωπο; Να έχει πλούσιο ακαδημαϊκό βιογραφικό ή ένσημα με την εργασία του στο πεζοδρόμιο; Να είναι μεγάλος σε ηλικία ή νεότερος; Προσωπικά θα επιλέξω το πρόσωπο που θα μείνει σταθερά προσγειωμένο στους στόχους του, που θα μπορεί να ηγηθεί επικεφαλής μιας πλατιάς ομάδας πολιτών, άξιο διαχειριστή του εύρωστου δημοτικού ταμείου και της ακίνητης περιουσίας.

Πρέπει να απευθύνεται σε όλους τους Κορινθίους που θέλουν να βοηθήσουν να βγεί η περιοχή από την απογοητευτική και μίζερη στασιμότητα στην οποία έχει βρεθεί. Η βιτρίνα του δήμου μας, η Κόρινθος μια πόλη πύλη της Πελοποννήσου και εμπορικό σταυροδρόμι με πλούσια και αδιάλειπτη ιστορική διαδρομή, με πλούσια και ριζοσπαστική αστική συνείδηση, πρέπει να έχει έναν ηγέτη αντάξιό της, ώστε να ξαναβρεί τον εαυτό της για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο.

Ο νέος Δήμαρχος πρέπει να δουλέψει σκληρά ώστε από ουραγός να αναδείξει την πόλη σε πρότυπο ψηφιακής διακυβέρνησης, μείωσης του δημοσιοϋπαλληλικού γραφειοκρατικού καθεστώτος, ανοικτής στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις επενδύσεις. Σε ένα περιβάλλον κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και πολιτιστικής ανάτασης, να δώσει ώθηση σε νέες προοπτικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Το πρόσωπο που θα επιλέξουμε πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όχι αφ' υψηλού, με το ύφος μιας στεγνής ελίτ που νομίζει πως όλα τα ξέρει. Να γνωρίζει την ευρεία αποδοχή των δημοτών, οι οποίοι θα αισθάνονται πως αυτός είναι οργανικό κομμάτι της πόλης, είναι αυθεντικός και όχι υποκριτής ή πολιτικάντης.

Τέλος ο νέος Δήμαρχος πρέπει να ξαναδώσει νόημα στον θεσμό, να κερδίσει τον σεβασμό της κοινωνίας και να διαγράψει την κυρίαρχη άποψη «μία από τα ίδια, όλοι ίδιοι είναι». Να εκπονήσει και να μπορεί να υλοποιήσει πρόγραμμα σε ορίζοντα 10ετίας και η παρουσία του να σηματοδοτήσει ευρύτερες αλλαγές είτε αυτές αφορούν αντιλήψεις και νοοτροπίες για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η Κόρινθος, είτε αφορούν πρακτικές και λειτουργίες ενός σύγχρονου Δήμου.

Η περιοχή παρά τις προσπάθειες αρκετών, πρέπει να άλλαξε και θα αλλάξει …
Δημοσίευση: Μαρτίου 18, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το προφίλ του νέου Δημάρχου Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator