Οι παπατζήδες οι Σκορπιανοί

0Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του αεροδρομίου των Σκοπίων (το οποίο υποτίθεται ότι άλλαξε όνομα) ελήφθησαν χθες

Η εξωτερική πολιτική του καταρρέοντος κρατιδίου που συμπεριφέρεται σαν ιστορικός και πολιτισμικός πορτοφολάς είναι εξίσου γελοία με την ελληνόφωνη εξωτερική πολιτική που το παίρνει στα σοβαρά, ανοίγει διαλόγους με δαύτο και ετοιμάζεται να χαρίσει χρυσάφι και πετράδια για να πάρει τσίγκους.

Η σκορπιανή νοοτροπία και η μεθοδολογία θυμίζουν πολύ αυτούς που σου λένε ότι έχουν λαθραίο ή κατασχεμένο iPhone, το οποίο «σκοτώνουν» για 50 ευρώ, και ότι είναι η πρώτη και η τελευταία σου ευκαιρία να δώσεις τον λιγοστό παρά για να πάρεις το τεφαρίκι. Εσύ, άβγαλτος ή άβγαλτη καθώς είσαι, νομίζεις ότι πέτυχες την καλή, τσιμπάς το δόλωμα σαν τον κοκοβιό και δίνεις το πενηντάρι για να κονομήσεις το iPhone και να κάνεις τη φιγούρα σου στην παρέα - μια παρέα που έχει τα χάλια τα δικά σου, βέβαια, αφού έφτασε να θαυμάζει συσκευές και να ζηλεύει υπογραφές σε ρούχα. Τα λεφτά αλλάζουν χέρια, παίρνεις το κινητό, πας να το θέσεις σε λειτουργία, ουδέν πράττει, δεν ανάβει, δεν παίρνει μπρος, δεν μιλάει, δεν λαλάει ούτε κάνει μπιπ ή μπλοπ. Το πασπατεύεις και τι να δεις; Μέσα από το κέλυφος δεν έχει μικροτσίπ και εξαρτήματα αλλά φυσαλίδες γεμάτες αέρα. Κορόιδο!

Eτσι και οι Σκορπιανοί, τάζουν και χαμογελούν και κάνουν ότι υποχωρούν για να τσακώσουν κάτι μακράν πολυτιμότερο των χρημάτων: την ίδια την ψυχή σου, τη χώρα σου με την Ιστορία και τον πολιτισμό της, όλα συμπυκνωμένα στο όνομα «Μακεδονία». Κι εκείνοι τι δίνουν; Eνα κουτί γεμάτο αέρα. Aλλαξαν, λένε, την ονομασία στο αεροδρόμιό τους. Δεν το ονομάζουν πια «Μέγας Αλέξανδρος». «Αποκαθηλώθηκε» φωνάζουν ευτυχισμένοι οι εμπροσθοφύλακες της μεραρχίας των τεμενάδων.

Οι φωτογραφίες που κοσμούν το παρόν ελήφθησαν στο εσωτερικό του αεροδρομίου των Σκοπίων χθες. Και Μεγαλέξανδρο έφιππο έχει και το όνομά του μια χαρά αναγράφεται και οι Νενέκοι προσπαθούν να πείσουν τα κορόιδα να δώσουν ό,τι πολυτιμότερο κληρονομήσαμε κυριολεκτικά για το τίποτα. Ε, όχι. Αυτό δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Μαρτίου 31, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι παπατζήδες οι Σκορπιανοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator