Η ελληνική κοινωνία στον σκουπιδοτενεκέ

0Του Άγη Βερούτη

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την κατανάλωση στην Ελληνική Οικονομία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες ήταν ανατριχιαστικά για την απόγνωση που βιώνει η κοινωνία...

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κατανάλωση των τροφίμων μειώθηκε κατακόρυφα καθώς στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων ο τζίρος υποχώρησε τον Νοέμβριο κατά 7,1% και ο όγκος των πωλήσεών τους υποχώρησε κατά 7,2%.

Συνολικά ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών έπεσε κατά 1,7% τον Νοέμβριο του 2017, συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2016, όπως προκύπτει από τα προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού μήνα ίσης χρονικής διάρκειας. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου, η μείωση άγγιξε το 4,8%.

Σημειώστε ότι αυτή η πτώση του 1,7% συνέβη παρά το γεγονός ότι η φετινή Black Friday είχε διάρκεια μια ολόκληρη εβδομάδα και έδωσε αύξηση του τζίρου στις ακριβές κατηγορίες Έπιπλα - Ηλεκτρικά είδη - Οικιακός Εξοπλισμός της τάξεως του 8,2% στην αξία και 11,6% στον όγκο.

Με άλλα λόγια παρά την τεράστια αύξηση που δημιούργησε το ξεπούλημα διαρκών αγαθών για μια ολόκληρη βδομάδα του Νοεμβρίου (συγκριτικά με ένα σαββατοκύριακο το Black Friday του 2016), η οικονομία συνολικά είχε πτώση και το χειρότερο όλων, οι πολίτες μείωσαν τις δαπάνες τους στο σουπερμάρκετ για φαγητό!

Ταυτόχρονα, η αυστηροποίηση των εισπράξεων από το κράτος έχει προκαλέσει εγκεφαλικό στο σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις πληρωμές όλων των ρυθμίσεων που κουβαλάνε μετά από 10 χρόνια κρίσης, και ταυτόχρονα τις τρέχουσες υποχρεώσεις, και αν χάσουν μια από αυτές τότε χάνουν όλες τις ρυθμίσεις τους.

Με άλλα λόγια, το κράτος της αριστεράς του Λαού λέει στον μικρομεσαίο που δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, ότι αν δεν μπορεί να πληρώσει το 100% των τρεχουσών υποχρεώσεών του συν το σύνολο των δόσεων των ρυθμίσεών του, τότε δεν θέλει να εισπράξει τίποτε από αυτόν, και προτιμάει να τον κλείσει, παρά πχ να εισπράξει το 95% αυτών που θα έπρεπε να πληρώσει.

Στο παρόν σκηνικό, επίσης το κράτος χρεώνει επιτόκιο 8,65% σε ότι έχει βεβαιώσει εναντίον ενός μικρομεσαίου, ενώ οτιδήποτε πρέπει να πληρώσει το κράτος προς αυτόν μπορεί να το καθυστερήσει χωρίς να πληρώνει τόκους στον ιδιώτη που του χρωστάει.

Έφτιαξαν υποτίθεται και εκείνη την πολυαναμενόμενη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, και απαιτούν 25 διαφορετικά δικαιολογητικά για να ξεκινήσει κάποιος να πληρώνει τις υποχρεώσεις. Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες δεν θέλουν να εισπράξουν. Θέλουν απλά να εξωθήσουν στο κλείσιμο τις εταιρίες της παραγωγικής οικονομίας. Ιδεοληπτικά!

Στα δέκα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες έχασαν το 37% των περιουσιακών στοιχείων τους, παγκοσμίως δεύτεροι χειρότεροι, με μόνον τους Βενεζουελάνους που έχασαν 48% να είναι σε χειρότερη κατάσταση. Και ακόμη δεν έχουν πάρει μπροστά για καλά οι 40.000 πλειστηριασμοί που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να κάνει στην επόμενη διετία!

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος την τεράστια ζημιά που κάνει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η αριστερή διακυβέρνηση κάθε μέρα που περνάει.

Ακόμα και απλά βλέποντας τους λούμπεν σε υπουργικά γραφεία και αυτοκίνητα, μπορεί καθένας να καταλάβει που οδηγούν τη χώρα.

Στον σκουπιδοτενεκέ.

Liberal
Δημοσίευση: Μαρτίου 01, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ελληνική κοινωνία στον σκουπιδοτενεκέ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator