ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 8.000 τ.μ λιμανιού στο Επιμελητήριο για την Έκθεση!

0


Της Χριστίνας Τσιορωτά

«Ζήτα και θα λάβεις!» Πόσο δε μάλλον αν έχεις και αγαστές πια σχέσεις με το Δήμο! Αυτό έπραξε και το Επιμελητήριο Κορινθίας προκειμένου να κατορθώσει να διεξάγει την Έκθεση ( EXPO ή ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2018 θα το ξέρουμε σε λίγα 24ωρα) τον προσεχή Σεπτέμβρη στο κέντρο της πρωτευούσης, στον αναπλασμένο χώρο του Φλοίσβου, χώρο που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο!

Το αίτημα λοιπόν έγινε από την Διοίκηση με την Λιμενική Επιτροπή να συνεδριάζει και να συγκαλεί για 2η φορά την Επιτροπή Γνωμοδότησης προκειμένου να λάβει αποφάσεις! Ο λόγος;

Σύμφωνα με πρακτικό της Επιτροπής Γνωμοδότησης από τις 28/11/2017 (Ν 2323/95) ο χώρος που διατίθεται στην χερσαία λιμενική ζώνη για διεξαγωγή εκθέσεων και εκδηλώσεων αγγίζει τα 3.300 τ.μ. Το Επιμελητήριο αιτήθηκε παραχώρηση 8.000 τ.μ! Η Λιμενική Επιτροπή έκρινε πως πρόκειται για παραχώρηση ειδικού δικαιώματος χρήσης και παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Γνωμοδότησης.

Η πρόσκληση της Επιτροπής έγινε στις 19 Μαρτίου και η συνεδρίασης έλαβε χώρα 4 ημέρες μετά στις 23 Μαρτίου. Η απόφαση ήταν θετική και κάπως έτσι το Επιμελητήριο Κορινθίας , χωρίς να γνωρίζει ακόμα το είδος της Έκθεσης που θα φιλοξενήσει, έχει διασφαλίσει τον χώρο διεξαγωγής, έναν χώρο για τον οποίον 2 έτη πριν έγινε «πόλεμος» στην κυριολεξία με την Έκθεση εν τέλει να οδηγείται στο Συνεδριακό του Λουτρακίου.

Από τα εγκαίνια της έκθεσης “ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016” στο Συνεδριακό


Την παραχώρηση των 8.000 τετραγωνικών μέτρων για την διεξαγωγή της Έκθεσης υποστήριξε με την ψήφο του στην Λιμενική Επιτροπή και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ,επικεφαλής της Παράταξης «Κόρινθος 2014-2019» κ. Τιμολέων Πιέτρης ενώ «υπογραφή» βάζει και ο Εμπορικός Σύλλογος της Κορίνθου ο οποίος στην χθεσινή συνάντηση του ΔΣ του με τον Δήμαρχο Κορινθίων κατέθεσε την θετική εισήγησή του για την διεξαγωγή της έκθεσης στο κέντρο της πόλης, θέτοντας ως προϋπόθεση βέβαια την απαλοιφή της ανταγωνιστικής φυσιογνωμίας ως προς τα καταστήματα της Κορίνθου. «Η υλοποίησή της στην Κόρινθο θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής , όμως θα πρέπει να εστιάζει στο κομμάτι της προβολής χωρίς να έχει παράλληλα εμπορικό χαρακτήρα , ούτως ώστε να μην θίγει τα συμφέροντα των τοπικών καταστημάτων της πόλης και μελών του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου» αναφέρουν οι έμποροι!


Από την συνάντηση του ΔΣ των εμπόρων με το Δήμαρχο Κορινθίων χθες Πέμπτη


Η απαλοιφή συνολικά του εμπορικού χαρακτήρα ενδεχομένως να μην είναι εφικτή ωστόσο εκ της Διοικήσεως έχει ήδη ανακοινωθεί πως εντός της εκθέσεως δεν θα υπάρχουν καταστήματα εστίασης ( για πρώτη φορά) ώστε επισκέπτες αλλά και εκθέτες να εξυπηρετούνται από τα καταστήματα του κέντρου, τονώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους τζίρους τους και την τοπική οικονομία συνολικότερα!

Δεν μένει λοιπόν παρά να δούμε ποια έκθεση θα έχουμε! Την Έκθεση των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ή την Έκθεση του Επιμελητηρίου «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2018»;

Η απόφαση αναμένεται αν όχι αύριο 31 Μαρτίου , στις πρώτες ώρες του Απρίλη!


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ.Παναγιώτης Πιτσάκης


Σε κάθε περίπτωση έκθεση θα πραγματοποιηθεί , έκθεση 8.000 τ.μ στο αναπλασμένο κομμάτι της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού της Κορίνθου και με τιμή ανα τετραγωνικό 29-30 ευρώ σύμφωνα πάντα με δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη! «Έχουμε κάνει έρευνα και μετρήσεις και φαίνεται πως θα καταλήξουμε σε μια τιμή της τάξεως των 29 ή των 30 ευρώ και όχι των 50 που ήταν στην προηγούμενη έκθεση» η Προεδρική δήλωση.
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 8.000 τ.μ λιμανιού στο Επιμελητήριο για την Έκθεση!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator