Τζάμπα είναι μπρε καρντάσια (επιστολή ειρήνης Αλέξη προς Ταγίπ)

0



Τζάμπα είναι μπρε καρντάσια
(επιστολή ειρήνης Αλέξη προς Ταγίπ)
Που τα βρίσκω ο μπαγάσας…

Εξοχότατε Πρόεδρε

Επ αφορμή του ατυχούς περιστατικού, που παραλίγο να διαταράξει τις αρμονικές μας σχέσεις, σου στέλνω μήνυμα φιλίας και συναδέλφωσης των δύο λαών μας.

Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά, αριστεροί άνθρωποι; Να `χουμε καμία τυχαία εκπυρσοκρότηση και να τρέχουμε; Εμείς λέμε, να τα πουλήσουμε κι αυτά που έχουμε, να πληρώσουμε κανά τόκο. Αλλά πώς να τα πουλήσουμε μπρε τζάνε μου, άμα είναι γδαρμένα τα ύφαλα; Όχι πες μου· εσείς την παίρνετε την «Γαύδο», έτσι που μας την στραπατσάρατε;

Και μια και το `φερε η κουβέντα· μιλάμε και γαμώ τα γιώτ Ταγίπ εφέντη. Απέξω όλο αλουμίνιο, να ξύσετε λίγο την μπογιά, να δείξει. Ετσι κι αλλιώς πρέπει να την περάσετε από φαναρτζή, έτσι που τα καταφέρατε. Πες τε του να σας βάλλει και κρόσσια χρωμίου γύρω γύρω· είναι πολύ ιν τελευταία. Οσο για το εσωτερικό, Η χλίδα. Τι ξύλο καρυδιάς, τι δέρματα λεοπάρδαλης, τι χρυσοί καμπινέδες… Από τριάντα μυριάκια γκαραντί, τώρα μόνο πέντε και τρεις βραχονησίδες δώρο. Οσο για τρέξιμο; Να βάζεις την Εμινέ να κάνει σκι, να χαρεί αέρα η μου…μαντίλα της. Ούτε κανόνια, ούτε μπόμπες να βαραίνουν το σκαρί, όλα τα `χουμε προβλέψει. Το `χαμε για να ρίχνει στεφάνια ο μπούλης, αλλά τι να κάνουμε τώρα με τα χρέη; Φτώχεια καταραμένη, αλλά χαλάλι σου μπρε· τι εμείς, τι εσείς, καρντάσια δεν είμαστε;

Γιατί τόσος σαματάς πολυχρονεμένε, τόση φασαρία για το τίποτα; Εμείς σας φέραμε το σκάφος να το δείτε. Δεν σας αρέσει; Θα τα βρούμε κάπου αλλού, δεν είπαμε ντε και καλά να το πάρετε, αλλά μη μας σπρώχνετε και γδέρνετε το εμπόρευμα φωνάζοντας «πάρτε το πίσω Γιουνάνηδες». Όχι τίποτα άλλο, αλλά η αντιπολίτευση μου φόρτωσε ήττα και ότι τάχα μας είπατε σκέτο «πίσω Γιουνάνηδες».

Δεν σας δώσαμε μαρίνες και ξενοδοχεία και ότι τραβάει η καρδιά σας; Σε τρία κωλοβράχια θα τα χαλάσουμε; Βέβαια εδώ που τα λέμε, με μισό μυριάκι τεφαρίκια είναι τα Καρντάκ. Μπορείτε να φτιάξετε ξενοδοχεία, μαρίνες, γήπεδα γκολφ, χιονοδρομικές πίστες και στα ίδια λεφτά σας δίνουμε και τρείς άδειες καζίνο. Πάρτα Γιαβρίμ` να δουν καλό τα παιδάκια σου.

Μόνο τα λεφτά που δίνεις για καύσιμα στις αεροναυμαχίες να βάλλεις, σε δέκα χρόνια θα πάρεις το μισό Αιγαίο. Ας κάνουμε λοιπόν το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας για την κοινή κονόμα και μη ξοδεύουμε τα λεφτάκια μας για τα όπλα που μας πουλάνε οι Φραγκοαμερικάνοι.

Γιαβάς γιαβάς και με το καλό γίνεται η αγουρίδα μέλι· όχι να μας λες «καζάν καζάν» και μετά να τραβάς το καζανάκι, να πνιγούμε. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να ξεχάσουμε το οδυνηρό παρελθόν και όλα όσα μας χωρίζουν. Κι ως ένδειξη καλής θέλησης πήγαινα να τακτοποιήσω το θέλημα σου για το όνομα των Σκοπιανών μέσα στην αναμπουμπούλα, που σκάρωσα ξεμπροστιάζοντας την κατάλληλη στιγμή τους κλεφταράδες τους προηγούμενους και ξαφνικά μου εμβολίζεις και την «Γαύδο» και το νταραβέρι με τον Ζάεφ.

Σκέφτομαι τα λεφτά που χάνονται για την διατήρηση μίας ανούσιας διαμάχης και φρίττω ο Μαρξιστής. Το σύνθημα μας είναι: Make business not war. Με τα φράγκα κερδίζεις στα σίγουρα, ότι είναι αμφίβολο, ότι θα κερδίσεις με τον πόλεμο. Δες τους Γερμανούς, τι καλά τα καταφέρνουν.

Αφερίμ εφέντη

Αλεξήμπεης Τσίπρας

Υπαίτιος αυτής της διαρροής της μυστικής αλληλογραφίας είναι ο Π. Ρέππας

Σημείωση του παραπάνω: Οποιος πει, ότι ο πρωθυπουργός «ξεπουλάει» ένα σκάφος τριάντα εκατομμυρίων «μόνο» για πέντε, να του πέσουν τα μαλλιά, τα δόντια, το…(ξέρει ποιο) και να βγάλει καλόγηρο ξέρει που. Τα πέντε εκατομμύρια είναι καθαρό κέρδος· το σκάφος είναι πληρωμένο από την ΕΕ.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 17, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τζάμπα είναι μπρε καρντάσια (επιστολή ειρήνης Αλέξη προς Ταγίπ)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator