Προδοτόφ και δοσιλογέφσκι

0Ποιος θα το περίμενε ότι ο πολιτικός βίος θα γινόταν κωμικότερος από τα σκετς του Γιώργου Μητσικώστα;

Μία από τις ξεκαρδιστικότερες επινοήσεις του Μητσικώστα ήταν η μίμηση της Αλέκας Παπαρήγα, όπου εκείνη, για λόγους ιδεολογικής συνέπειας, εκσλάβιζε τα ελληνικά που έλεγε, βάζοντας καταλήξεις σε -οφ, -οβα, -έφκι και -ιτς. Παραδείγματος χάριν, όταν ο Μητσικώστας-Παπαρήγα σήκωνε το ακουστικό του τηλεφώνου δεν έλεγε «εμπρός», αλλά «εμπρόσοφ».

Ο Μητσικώστας, λοιπόν, πρέπει να ενέπνευσε τους ειδήμονες του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι έδωσαν τη φαεινή ιδέα στον υπουργό Κοτζιά να πει το αμίμητο: «Στη σύνθετη ονομασία θα ζητήσουμε γεωγραφικό προσδιορισμό αμετάφραστο». Δηλαδή, δεν θα είναι «Ματσεντόνια» στην αγγλική, αλλά «Ματσεντόνια» στα κυριλλικά. Δεν θα είναι «Γιάννης», αλλά «Γιαννάκιτς».

Η κοροϊδία με την υπόθεση του ονόματος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταμφιέσει μια κολοσσιαία εθνική αβαρία με ένα μπακαλόχαρτο γραμμένο στα κυριλλικά. Δηλαδή, να φάμε την επική σφαλιάρα από τους ιστορικούς πορτοφολάδες των Σκορπίων, αλλά δεν θα κοκκινίσει το σβέρκο, διότι η σφαλιάρα, όπως και η στράκα που θα ακουστεί, θα είναι αμετάφραστη!

Τα πράγματα είναι απλά: Αν στην ονομασία του κρατιδίου που θα αποδεχθεί η Ελλάδα υπάρχει στα σλαβικά, στα κινεζικά, στα μαορί ή στα σουαχίλι η λέξη «Μακεδονία», τότε θα έχει διαπραχθεί μια ασυγχώρητη προδοσία σε βάρος όλων όσοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας στα πεδία των μαχών, αλλά και σε βάρος των επόμενων γενεών. Αυτοί που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα θα φορτωθούν μια πληγή που δεν θα κλείνει, γιατί θα έχει αναγνωριστεί ως αληθές, με ελληνικές υπογραφές, το μεγαλύτερο ψεύδος, το πιο χοντροκομμένο ανέκδοτο όλων των εποχών!

Μακεδονο-κάτι κράτος αμετάφραστο, μακεδονο-δείνα έθνος αμετάφραστο και μακεδονο-τέτοια γλώσσα αμετάφραστη και γραμμένη στα κυριλλικά, που επινόησαν οι Θεσσαλονικείς άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος για την εκπαίδευση μη ελληνικών πληθυσμών! Ο κλαυσίγελος της πολιτικής τάξης, που ηττάται ακόμα και από τα Σκόρπια, μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος μόνο με το εξωτερικό χρέος της χώρας.

Αν δεν ξεκουμπίσοφ όλοι, την έχουμε βαμμένητς...

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 28, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προδοτόφ και δοσιλογέφσκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator