Πρωτοφανής μικροπολιτική της κυβέρνησης και στο Σκοπιανό

0



Και να προσπαθήσει κανείς να διερευνήσει τη συνάντηση Τσίπρα- Zaev υπό το σοβαρό και μετριοπαθές πρίσμα που επιβάλλει η εξωτερική πολιτικής της χώρας, δεν του το επιτρέπει η ίδια η κυβέρνηση και ήταν λάθος που το προσπαθήσαμε. Η μικροπολιτική εκμετάλλευση ακόμη και σε ένα ζέον εθνικό θέμα όπως το Σκοπιανό, καθοδηγεί αποκλειστικά την πολιτική της αντίληψη.

Δεν πρόλαβαν να σταθμιστούν οι δηλώσεις και να καταλαγιάσουν οι εντυπώσεις από την συνάντηση των δύο, και στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασε από το Μαξίμου το παιδικά αστείο επιχείρημα «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση κατά τη θητεία της οποίας τα μνημεία αλυτρωτισμού μειώνονται αντί να αυξάνονται»!

Μπράβο! Τρανή επιτυχία. Προφανώς το επέβαλε η κυβέρνηση και όχι τα γεγονός ότι ο Gruevski έχασε την εξουσία και ήρθε ο μετριοπαθής Zaev, που επί πλέον υποσχέθηκε να καταργήσει το όνομα του αεροδρομίου και του Κεντρικού δρόμου. Η κυβέρνηση με την απαράμιλλη πυγμή της και τη διπλωματική μαεστρία της έκανε το κατόρθωμα.

Αν όμως το μωροφιλόδοξο επιχείρημα (που σίγουρα θα πιάσει στους οπαδούς της) σκορπάει νότες σαρκασμού στους νουνεχείς, η «αποκάλυψη» δια της οποίας επιτίθεται στις προηγούμενες κυβερνήσεις χρήζει απάντησης από αυτές, αλλά και δημιουργεί χείριστες εντυπώσεις για τη βιασύνη της διοχέτευσης, λίγη ώρα μετά την συνάντηση.

Σύμφωνα λοιπόν με το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας «ξεκαθάρισε» ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον πρόκειται για σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων, το οποίο περιλαμβάνει και την ίδια τη γείτονα. Τότε ο Zoran Zaev του ανέφερε ότι στο παρελθόν ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια». Και όχι μόνο αυτό αλλά στο παρελθόν επίσης ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί και διπλή χρήση της χώρας του, άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση έτρεξε να δρέψει εντυπώσεις και να κατηγορήσει γενικώς κυβερνήσεις του παρελθόντος (;) ότι είχαν δεχτεί διπλή ονομασία ή την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια», τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ περηφανευόταν ότι αποκαλεί τα Σκόπια σκέτη «Μακεδονία».

Τέλος στην συζήτηση για το «έναντι όλων», ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο θέμα του Συντάγματος, με τον κ. Zaev να αναφέρει ότι είναι ένα θέμα που προσπαθεί να το διαχειριστεί αλλά είναι ένα θέμα πολύ δύσκολο.

Τότε - και εδώ είναι το αριστουργηματικό - ο κ. Τσίπρας τον συμβούλεψε: «Πες την αλήθεια στον λαό σου, όπως έκανα εγώ και δεν θα χάσεις».

Άλαλα τα χείλη των ασεβών.

Γ.Σ.
Liberal
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωτοφανής μικροπολιτική της κυβέρνησης και στο Σκοπιανό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator