Η Ράνια και 114 ακόμα...!!!

0Ξέρετε πόσοι βουλευτές όλων των κομμάτων και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί αυτής της κυβέρνησης παίρνουν το επίδομα του χιλιάρικου το μήνα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια; Εκατόν δέκα τέσσερις (114)! Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν ικανά εισοδήματα ώστε να μη χρειάζονται το χιλιάρικο; Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν πού να μείνουν στην Αθήνα και παρ’ όλα αυτά παίρνουν το χιλιάρικο; Η ιστορία με τη Ράνια Αντωνοπούλου είναι πιο ανήθικη από όσο φαίνεται.

Και η ανηθικότητά της εδράζεται στον τρόπο που το ελληνικό κοινοβούλιο διαχρονικά σκέφτεται και συμπεριφέρεται με τα λεφτά των φορολογούμενων. Από τα οποία ζει. Αυτή η ανηθικότητα αποδεικνύεται από τις αποφάσεις που παίρνει κατά καιρούς το ίδιο το κοινοβούλιο για τα μέλη του. Με διακομματική ομοφωνία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της υπουργού Απασχόλησης που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, το αμάρτημά της δεν ήταν ότι παρανόμησε, αλλά ότι είναι ευκατάστατη σε εποχές γενικής φτώχειας. Και σαν ευκατάστατη ώφειλε να είναι ευαίσθητη με το δημόσιο χρήμα που απολαμβάνει για τη θέση του υπουργού. Και να μην ωφελείται από επιδόματα που δίνονται σαν κοινωνικές παροχές.

Όλα αυτά είναι ωραία στα παραμύθια με τις Σταχτοπούτες. Αλλά εξαιρετικά υποκριτικά στην πραγματικότητα με τους βουλευτές και τους υπουργούς. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ Σταθάκης, ας πούμε, είναι εκατομμυριούχος. Παίρνει, όμως, όλα τα επιπλέον της βουλευτικής αποζημίωσης επιδόματα για την υπουργική του ιδιότητα. Το ίδιο και ο κ Τσακαλώτος. Και ο κ Σκουρλέτης. Και ο κ Παπαδημητρίου. Για να σταθώ μόνο σ αυτούς.

Επιπλέον αυτών, εκατόν δέκα (110) βουλευτές όλων των κομμάτων παίρνουν το χιλιάρικο επίδομα στέγασης, που προβλέπεται για όλους τους βουλευτές της επαρχίας. Χωρίς να προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια. Και χωρίς να ξέρουμε έτσι ποιοι το παίρνουν νόμιμα μεν, αλλά «ανήθικα»…

Η φάμπρικα, γιατί περί φάμπρικας πρόκειται, ξεκίνησε με διάταξη του Απ. Κακλαμάνη το 1994, που επιδοτούσε 4 διανυκτερεύσεις τη βδομάδα για τους βουλευτές της επαρχίας. Δηλαδή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη. Το τριήμερο οι βουλευτές πήγαιναν στις επαρχίες τους. Κι αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα!

Επειδή το μέλι είναι γλυκό, γλυκάθηκαν κι οι βουλευτές, και στην αρχή των μνημονίων, που άρχισαν οι περικοπές των προνομίων… επέκτειναν την επιδότηση σε όλο το μήνα και το ύψος στα 1.000 ευρώ. Ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης του καθενός! Κι αυτό, επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα, του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου.

Επειδή, όμως, οι υπουργοί που ήταν ταυτόχρονα βουλευτές της επαρχίας έπαιρναν το σχετικό χιλιάρικο, φάνηκε άδικο να μην το παίρνουν και οι υπουργοί που είναι από την… ευρύτερη επαρχία της Ευρώπης, των ΗΠΑ ή οπουδήποτε στον κόσμο. Έτσι, τον 15αύγουστο του 2015 η Βουλή ψήφισε μαζί με το τρίτο μνημόνιο και τη σχετική διάταξη. Με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ!

Η κυρία Αντωνοπούλου, που τα ξέρει όλα αυτά, μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού αρνήθηκε να παραιτηθεί και απάντησε με μια μακροσκελή δήλωση. Στην οποία λέει μεν ψέματα για την περίοδο Αυγούστου- Νοεμβρίου 2017 ότι δεν έπαιρνε το επίδομα, αλλά…

…αλλά δε λέει ευθέως κι αυτό που αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί: Ότι, δηλαδή, αρνείται να παραστήσει την Ιφιγένεια σε μια βουλευτική και υπουργική συντεχνία που παριστάνει την ηθική ενώ με το άλλο χέρι τσεπώνει επιδόματα, αποζημιώσεις, διορισμούς συγγενών και φίλων, αυτοκίνητα, αστυνομικούς, δωρεάν σίτιση σε εστιατόρια και διαμονή σε resorts, που στοιχίζουν στους πολίτες ο κούκος αηδόνι.

Τα ξέρει αυτά από μέσα η τέως υπουργός, καλύτερα από τον καθένα. Και, φυσικά, μετά την άρνησή της να παραιτηθεί ήρθε η αποπομπή. Από τον αψεγάδιαστο και τους άμωμους συνεργάτες του.

Η κ Αντωνοπούλου δεν έχει ευαισθησίες σαν τον Πικραμένο, που παραιτήθηκε από τη δική του αποζημίωση όσο ήταν πρωθυπουργός. Πικραμένοι υπάρχουν ελάχιστοι στον τόπο. Ο οποίος διακρίνεται για το ανήθικο πλεονέκτημά του σε όλο το δυτικό ημισφαίριο δυτικά του Δούναβη. Φιγουράροντας 13 θέσεις από το τέλος στη διαφθορά στην τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας!

Αν υπήρχε και πίνακας υποκρισίας θα ήμασταν στις πρώτες θέσεις. Με τον πολιτικό κόσμο σημαιοφόρο, να δίνει τον τόνο.

Η κ Αντωνοπούλου είναι ένοχη γιατί υπηρετεί μια κυβέρνηση αριστερή. Είναι ένοχη γιατί είναι στυγνή επαγγελματίας στα οικονομικά της. Είναι ένοχη γιατί λέει ψέματα. Είναι ένοχη γιατί είναι πλούσια. Είναι ένοχη γιατί πιάστηκε να μην είναι ευαίσθητη με την ανέχεια του λαού. Είναι ένοχη γιατί χάλασε την αγιοσύνη που θέλει να πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά, κανένα ρεπορτάζ δεν μας λέει πόσοι από τους 114 υπουργούς και βουλευτές εξακολουθούν να είναι αναίσθητοι με την ανέχεια του κόσμου, τσεπώνοντας τα εκτός έδρας ενώ είναι ευκατάστατοι!

Έτσι, το κωμικοτραγικό είναι ότι την τέως υπουργό τη διαμελίζει ένα πολιτικό σύστημα ολόκληρο, που στην καθημερινή του ζωή κάνει ό,τι κι εκείνη! Επιδοτείται! Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Η διαφορά είναι ότι εκείνη πιάστηκε τη λάθος στιγμή. Την ώρα που μια ακόμα ανήθικη κυβέρνηση πουλούσε ηθική με τη Novartis.

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 27, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ράνια και 114 ακόμα...!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator