Ο ύποπτος ρόλος του Γιάννη Δραγασάκη

0


Πολύ ύποπτος και σκοτεινός ο ρόλος του Δραγασάκη στις διαμορφούμενες σχέσεις Σύριζα και νέας διαπλοκής.

Ο ρόλος του είναι διπλός αυτή τη στιγμή.

Αφενός να διακανονίσει τα χρέη των παλαιών και νέων ολιγαρχών και αρπακτικών των ΜΜΕ με τις τράπεζες, τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια. Και με "πίεση" που ασκεί προς τους τραπεζίτες φαίνεται πως κάτι καταφέρνει. Ανέγγιχτοι μένουν Μπόμπολας, Κοντομηνάς, Κυριακού, Αλαφούζος, Χατζηνικολάου, Κουρής κλπ, που τα χρέη τους ξεπερνούν το 1,5 δις ευρώ, την ίδια στιγμή που πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες 50 τμ. για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ προς την εφορία ή τις τράπεζες.

Και ως αντιστάθμισμα επιτυγχάνει την ανοχή έως στήριξη των μιντιαρχών προς τον Σύριζα, ώστε να εδραιωθεί στην εξουσία και να ικανοποιηθεί το..."παράπονο" της Μπέττυς.

Aφετέρου, ρόλο έχει να εξασφαλίσει άφθονη χρηματοδότηση στους νέους ολιγάρχες τύπου Σαββίδη, Μάρη, Καλογρίτσα, κλπ.

Με "ατμομηχανή" την τράπεζα Αττικής, (σ.σ eyedoll: στην Αττικής εργαζόταν χρόνια ο Δραγασάκης) όπου τοποθέτησε τον "παντός καιρού" Ρουμελιώτη, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές, τα εκατομμύρια ρέουν προς τη νέα ολιγαρχίακαι αυτή με τη σειρά της αγοράζει ότι κινείται και πωλείται σε τιμή ευκαιρίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο Καλογρίτσας έχει πάρει 39 δάνεια από την τράπεζα Αττικής με περιθώριο που φθάνει τα 100.000.000 ευρώ το καθένα (δεν σημαίνει πως το εξαντλεί) και ανύπαρκτες εγγυήσεις (τύπου βοσκοτόπια), γεγονός που έχει προκαλέσει την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα μετά την διενέργεια έρευνας της τράπεζας της Ελλάδος και του Στουρνάρα.

Για το λόγο αυτό ο Στουρνάρας αποτελεί το κόκκινο πανί για τους συριζαίους και τον Δραγασάκη προσωπικά, ο οποίος έφθασε στο έσχατο εξευτελιστικό σημείο να καταγγείλει τον πρώτο τραπεζίτη πως..."δεν δίνει στοιχεία για τους μεγαλοκαρχαρίες που έβγαλαν δις ευρώ στο εξωτερικό", πράγμα αναληθέστατο γιατί τα στοιχεία βρίσκονται στην ΑΔΑΕ, δηλαδή στη διάθεση του Σύριζα.

Από την άλλη, ο Δραγασάκης συντονίζει τη δημιουργία του νέου ΣΔΟΕ (με 500 ράμπο-συριζαίους) για ελέγχους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν έχουν άλλο στόχο παρά...τον εκβιασμό και την ηθική απαξίωση επιχειρηματιών που δεν έχουν "παραδοθει" στις ορέξεις του Σύριζα.

Ελέγχους, που σύμφωνα με τα μνημόνια θα πρέπει να πραγματοποιεί η ΑΔΑΕ, που ελέγχεται -με τη σειρά της- από τους δανειστές.

Η νέα υπηρεσία, πέρα από τους άφθονους διορισμούς συριζαίων, θα αποτελέσει την αιχμή την πλήρους υποταγής στον Σύριζα της οικονομικής εξουσίας.

Επαναλαμβάνω, πως αυτή τη στιγμή ο έμπειρος από το βρώμικο '89 Γιάννης Δραγασάκης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, στα σκοτεινά και στα σιωπηλά, για την εδραίωση του "καθεστώτος" των Συριζανέλ με στήριγμα τον έλεγχο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία της νέας οικονομικής ολιγαρχίας...(δήθεν) αριστερής ιδεολογίας.
Ουσιαστικά επιδιώκεται να γίνει η Ελλάδα των Συριζανέλ μια νέα Ρωσία του Πούτιν (σε μικρογραφία) σε ό,τι αφορά στην ολιγαρχική της διάρθρωση και χωρίς να διαθέτει τον άφθονο φυσικό, επιστημονικό, πολιτιστικό και γεωπολιτικό πλούτο της πρώην Σοβιετίας.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ύποπτος ρόλος του Γιάννη Δραγασάκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator