Να μην χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους φασίστες !!!

0




Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος που αναδεικνύεται στον καλύτερο χορηγό της Χρυσής Αυγής και όλων των ακραίων θέσεων που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Αφορμή είναι το «Μακεδονικό» το οποίο έγινε αντικείμενο διχασμού, ειδικά στο χώρο της δεξιάς μιας και στα αριστερά η θέση τους είναι πάγια αντιπατριωτική. Δηλαδή αδιαφορούν για το όνομα με όποια μορφή κι αν είναι.

Όμως, πραγματικά, με όλες αυτές τις παλινωδίες με το αν πρέπει να γίνουν συλλαλητήρια, ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν και ποιοι όχι το μόνο που καταφέρνουν ορισμένοι είναι να χαρίζουν το λεγόμενο πατριωτικό μέτωπο στη Χρυσή Αυγή.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος χορηγός των ακροδεξιών. Πότε με την ανοχή στους μπαχαλάκηδες, πότε με το γεγονός ότι η δίκη δεν προχωρά κι όλοι είναι ελεύθεροι, η κυβέρνηση έχει κάνει μια χαρά δωράκια στον Μιχαλολιάκο και την παρέα του.

Όμως, γιατί και η Νέα Δημοκρατία να το κάνει αυτό; Γιατί να χαρίζει το «Μακεδονικό» στους Χρυσαυγίτες και να παρουσιάζονται οι φασίστες ως πατριώτες και οι πραγματικοί πατριώτες ακόμη να τσακώνονται για το αν πρέπει να περάσουν τα Τέμπη και να πάνε στο συλλαλητήριο;

Καρατόμησε, μαθαίνουμε, ο Κυριάκος την επικεφαλής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη διότι προέτρεπε κόσμο να μην πάνε στις συγκεντρώσεις. Αν και αμφιβάλλουμε ότι το έκανε με δική της βούληση, ας το δεχθούμε. Ας πούμε και μπράβο στον Μητσοτάκη για την άμεση αντίδρασή του.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν έχουμε μια ξεκάθαρη θέση για το τι πιστεύει η παράταξη για τα συλλαλητήρια. Να γίνουν; Να πάνε βουλευτές και στελέχη; Να στηρίξουν στις εμφανίσεις τους την κίνηση αυτή; Και τι πιστεύουν για την παρέμβαση της Εκκλησίας; Να έχει άποψη για το όνομα ή να κάτσει στα αυγά της;

Δε λέμε να υιοθετήσει ακραίες, εθνικιστικές θέσεις. Αλλά δεν είναι εθνικισμός να υψώνεις τη φωνή σου και τα στήθη σου, αν χρειαστεί, σε προκλητικές ενέργειες των γειτόνων. Δεν μπορεί να μένει αναπάντητο το παιχνίδι που παίζουν στην πλάτη του κόσμου.

Γιατί δηλαδή θα πρέπει η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται βουβά, μυστικά, χωρίς καμιά ενημέρωση των κομμάτων και κυρίως με μια διπλωματία που δεν τιμά τη χώρα;

Γιατί είναι εθνικισμός ή φασισμός η ακρότητα να βγαίνει στις πλατείες και στους δρόμους και να διεκδικείς το δίκιο σου;

Εδώ κάνουμε διαδηλώσεις για ψύλλου πήδημα και μας φταίνε τα συλλαλητήρια; Εδώ η Θεσσαλονίκη γεμίζει με… χρώματα κι αρώματα στο gay parade και δεν πρέπει να γεμίσει με ελληνικές και μακεδονικές σημαίες;

Τι αρρώστια είναι αυτή των πολιτικών να χαρίζουν στους Χρυσαυγίτες κάθε τι πατριωτικό; Είναι καλύτερος ο… φρέντο στο Κολωνάκι με το κομμένο γάλα από το να έχεις ξεκάθαρη θέση για ένα μείζον εθνικό ζήτημα; Ας σοβαρευτούν κάποιοι διότι να μας το θυμηθείτε: Θα στήσει η Χρυσή Αυγή κανένα…. Επεισόδιο, θα στήσει κανένα σόου και θα πάρει όλο το «χαρτί» με τη ΝΔ να κλαίει γιατί χάνει το ζωτικό της χώρο.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 21, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να μην χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους φασίστες !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator