Θα τρώνε ξύλο και θα είναι και… πατριωτικό

0



Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα έρχεται ο αντιπρόεδρος των Σκοπίων, Οσμάνι, αλβανικής καταγωγής, φέρνοντας προφανώς και κάποιο μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν, αλβανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί ώστε να βρεθεί λύση για το όνομα.

Το δημοσίευμα λέει μάλιστα ότι αυτό έχει συμφωνηθεί και είναι το εξής:
Το όνομα των Σκοπίων θα αναφέρεται στα σλαβικά, αγγλικά, ελληνικά και αλβανικά. Συγκεκριμένα :

ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑРепублика Нова Македонија (мк-кир)
Republika Nova Makedonija(mk-lat)
Republic of New Macedonia(eng)
Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας(gr)
Dimokratia tis Nea Makedonia(gr-lat)

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑНова Македонија - Nova Makedonija (mk)
New Macedonia (eng)
Νέα Μακεδονία (gr)

ΓΛΩΣΣΑ
Sovremen Makedonski jazik (мк)
Modern Macedonian/Makedonski (eng)
Σλαβομακεδονική γλώσσα - Slavomakedoniki glossa (gr)

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Македонско (мк)
New Macedonian (eng)
Νεομακεδονική (gr)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Нова Македонска Православна Црква–Охридска Архиепископија (мк)
New Macedonian Orthodox Church–Ohrid Archbishopric (eng)
Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέα Μακεδονίας-Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας (gr)

H «Εθνική Ταυτότητα» θα υπόκειται σε διαπραγματεύσεις της συμφωνίας και θα είναι:
Македонец/Македонка/Македонци (мк)
Ethnic Macedonian/Ethnic Macedonians (eng)
Σλαβομακεδόνες/Slavomakedones (gr)

Παράλληλα προσδιορίζονται και οι Μακεδόνες της Ελλάδας για το πώς θα τους αποκαλούν οι Σκοπιανοί, αλλά και διεθνώς. Συγκεκριμένα:
Μακεδονική / Μακεδονικό - Μακεδόνες / Makedones (gr)
Greek Macedon/Greek Macedons (eng)
Грчки македон / Грчки македони (мк)

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για λανθασμένες πληροφορίες, για προβοκάτσιες ή για στημένα ρεπορτάζ. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι διαπραγματεύεται ο Κοτζιάς, ο Τσίπρας, ο κωλοτούμπας ή όποιος άλλος. Και δεν ξέρουμε επίσης αν απλώς ρίχνουν ονόματα για να πιάσουν το σφυγμό του κόσμου και μετά να πάνε σε άλλη λύση.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι αν ισχύει η παραπάνω πρόταση είναι η απόλυτη ξεφτίλα και μην τολμήσουν ούτε καν να την παρουσιάσουν στη Βουλή. Ενδεχομένως να το κάνουν ώστε μετά να φέρουν μια σύνθετη ονομασία με το όνομα «Μακεδονία» και να πουν: «Είδατε, διαπραγματευτήκαμε σκληρά, πετύχαμε καλύτερη λύση, τώρα ψηφίστε που είναι ευκαιρία».
Έτσι θα τρέξουν και οι κωλοτούμπες και θα ψηφίσουν… πάντα πατριωτικά. Το έχουν κάνει και με τα μνημόνια άλλωστε ουκ ολίγες φορές.

Αλλά αυτό το παραπάνω έκτρωμα που παρουσιάζουν ως λύση δεν πρόκειται να περάσει. Κι όχι γιατί βγήκε νωρίς νωρίς ο Δημήτρης Καμμένος και είπε ότι δεν θα ψηφίσει καμιά λύση με το όνομα Μακεδονία. Είναι να γελά κανείς με όλους αυτούς που μιλάνε και μετά σηκώνουν τα χεράκια τους, εκτός κι αν βλέπουν ότι βουλιάζει το καράβι και θέλουν να πηδήξουν στο επόμενο.

Αυτές οι αναφορές στη γλώσσα, την εθνικότητα, την Εκκλησία, την ταυτότητα δεν μπορούν να περάσουν απλά και ξάστερα και μην τολμήσουν να πάνε στη Βουλή.
Θα τρώνε ξύλο και θα είναι και… πατριωτικό.

AntiNews
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 21, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θα τρώνε ξύλο και θα είναι και… πατριωτικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator