Ως πότε παληκάρια θα ζούμε στον...κόσμο μας;

0Για μήνες η εικόνα που ταξίδευε σε ολόκληρο τον κόσμο από την Ειδομένη, αποτύπωνε τον πόνο, την απελπισία, τον φόβο, την αγωνία και την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που εγκλωβίστηκαν στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορά τους στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Τώρα τη σκυτάλη πήρε η Μόρια. Τόση και τέτοια κτηνωδία με στόχο να αποθαρρύνουν μελλοντικούς πρόσφυγες να έλθουν στην Ελλάδα, όπως καταγγέλλει ο πρώην γενικός γραμματέας Οδυσσέας Βουδούρης του Υπουργείου στο οποίο απλώς παρίσταται ο Μουζάλας, μόνο ναζιστικά ή σταλινικά κατακάθια θα μπορούσαν να σχεδιάσουν. Πάνω από ένα δισ. έχουν πάρει για το προσφυγικό από ΕΕ τα οποία ένας θεός ξέρει που έχουν καταλήξει.

Κι ενώ όλη αυτή την αθλιότητα μας εκθέτει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες για αναλγησία που αγγίζει τα όρια εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας κι ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στενάζει από την αντισυνταγματική υπερφορολόγηση, οι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν παριστάνουν πως μοιράζουν κοινωνικό μέρισμα από το δήθεν "πρωτογενές πλεόνασμα" το οποίο ισχυρίζονται πως έχουν πετύχει με πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Κι έρχεται ο εκπρόσωπος των Θεσμών Declan Costello και τους ξεμπροστιάζει δηλώνοντας ότι τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα πρόερχονται από την υποχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους κατά τουλάχιστον 1,36 δισ! Δεν είναι ότι μας παίρνουν 10 και μας επιστρέφουν 1, το γαμώτο είναι ότι κι αυτό το 1 που μας δίνουν το παίρνουν όχι από κάποιο πλεόνασμα αλλά στερώντας μας κοινωνικές υπηρεσίες!

Απολύτως τζάμπα μάγκες αυτοί στον κόσμο μας εμείς. Το ότι μας έχουν πάρει πια στο ψιλό οι ίδιοι οι δανειστές, οι οποίοι λένε ότι η έξοδος από τα Μνημόνια είναι σαν να πηγαίνουμε από Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας σε Αγροτικές, δε λέει να να μας κάνει να σηκωθούμε από τον καναπέ!

Δημήτρης Ματσικούδης
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ως πότε παληκάρια θα ζούμε στον...κόσμο μας;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator