Γεωθερμικό πεδίο στο Μελίσσι

0



Σε ότι αφορά την μια εκ των τριών υποθαλασσίων πηγών που αναβλύζουν στο Μελίσσι, που άφησε αδιάφορη την ερευνητική ομάδα Ταγαρά, για τους Μελισσιώτες επιστήμονες Σπύρο Παπαχριστόπουλο και Βασίλη Μπελεσιώτη (Διευθυντή ερευνών Προϊστάμενο «Δημόκριτου») έρχεται η δικαίωση.

Τα σενάρια συνομωσίας, σιωπής, το έντονο ενδιαφέρον κάποιων κύκλων ξαφνικά για τον χώρο Μελισσίου, αναδεικνύει ότι στο Μελίσσι κάτι παίζει. Και αυτό που συμβαίνει στο Μελίσσι ως πληροφορία ήδη επωλήθει και ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Αυτό που συμβαίνει στο Μελίσσι, από πληροφορία που ο χρόνος θα αναδείξει την σοβαρότητα και την εγκυρότητα αυτής, είναι ότι: Το Μελίσσι βρίσκεται πάνω σε γεωθερμικό πεδίο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι σχετικά σε μικρό βάθος. Το πεδίο αυτό έχει σχήμα τριγώνου του οποίου η κορυφή είναι η αναβλύζουσα πηγή δυτικά του ξενοδοχείου. Η βάση του γεωθερμικού τριγώνου εκτείνεται 800 μέτρα νοτίως της πηγής και το μήκος της βάσης του ξεκινά από τον βράχο του Αγίου Δημητρίου και φτάνει στο όρια Διμηνιού.

Τα αποτελέσματα των ευρημάτων των γεωτρήσεων της ΕΡΓΟΣΕ και ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε συνδυασμό με τις γνώσεις, τις εμπειρίες των Μελισσιωτών που έχουν ανοίξει γεωτρήσεις στο χώρο, αναδεικνύουν το γεγονός. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Μελίσσι, κλειστές συζητήσεις, ξαφνική έκρηξη επισκεψιμότητας οικονομικών κύκλων σε συγκεκριμένο χώρο και έντονο ενδιαφέρον μεσιτικών γραφείων προσδίδουν εικόνα ενδιαφέροντος.

Η πληροφορία ότι κάτι συμβαίνει στο Μελίσσι, έχει αφετηρία το σαλόνι ξενοδοχείου στα Τρίκαλα. Οι συμμετέχοντες στην ομήγυρη αυτή και στην ανταλλαγή εκτιμήσεων – απόψεων, επιχειρηματίες Αθηναίοι και Πατρινοί. Την συγκέντρωση αυτή κοσμούσε με την παρουσία του, επώνυμο και διακεκριμένο στέλεχος του Τεχνικού Επιμελητήριου. Αυτός προκάλεσε το ενδιαφέρον της κυρίας που ήταν σε παρακείμενη παρέα και της ήταν πολύ γνωστός. Διπλό το ερέθισμα για την κυρία ήταν, ότι όλοι συνομιλούσαν στα Αγγλικά και ο τεχνοκράτης του επιμελητήριου ήταν ο συντονιστής της συζήτησης. Ατύχησαν όμως για το απόρρητο της κουβέντας. Η κυρία που έτυχε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς είναι καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας και έχει σχέση με το Μελίσσι.

Ενδεχομένως να ευτύχισε το Μελίσσι και όλος ο Κορινθιακός χώρος.

Έτσι τα νέα έφθασαν στο Μελίσσι ό,τι και αν συμβαίνει στο χώρο αυτό νομοτελειακά ενδιαφέρει και τους 5 βουλευτές του Νομού Κορινθίας. Ας προσεγγίσουν το θέμα και να συμβάλουν στην αξιολόγηση, στην δρομολόγηση της αξιοποίησης με την δική τους οπτική.

Πρωτίστως η πληροφορία ενδιαφέρει τους 2 δημάρχους, Σικιωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σταματόπουλο και Ανδρικόπουλο.

Ενδεχομένως το γεωθερμικό πεδίο να είναι μεγαλύτερο και να αγγίζει και πέραν των ορίων ανατολικά.

Όπου βγαίνει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Γιάννης Σιώκος
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γεωθερμικό πεδίο στο Μελίσσι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator