Το μέλλον μας ως Ελληνες επαφίεται στις αποφάσεις μας σήμερα

0Από τον Χρήστο Ξενοκώστα
Συγγραφέας, αρθρογράφος

Παρατηρώντας τα πολυπληθή κύματα προσφύγων, τα οποία άρχισαν να εισρέουν στη χώρα μας πριν από δύο χρόνια, ο ελληνικός λαός κατέδειξε τη γενναιόδωρη φιλοξενία του και προσέτρεξε με το υστέρημά του, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, να συνδράμει την προσωρινή ανακούφιση αυτών των ανθρώπων.

Δύο χρόνια αργότερα, όμως, εγείρονται επίκαιρα ερωτήματα εθνικής εμβέλειας.
Όλοι αυτοί οι πρόσφυγες θα ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία ή θα επαναπροωθηθούν στη χώρα προέλευσής τους;
Έχουμε εθνική μεταναστευτική πολιτική και κριτήρια εισόδου και παραμονής στη χώρα μας;

Σε μελλοντικές κρίσεις, οι οποίες προοιωνίζονται ουκ ολίγες, η χώρα μας διατίθεται να φιλοξενήσει απεριόριστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών ή έχουν τεθεί όρια; Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι δεν υφίσταται ολοκληρωμένη εθνική μεταναστευτική πολιτική για τους πρόσφυγες, η οποία θα δομηθεί με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά μας και θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντά μας. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συνεπικουρούμενοι από Ευρωπαίους εταίρους μας, έχουν συνδέσει τις προσφυγικές ροές με την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, διαπράττοντας εθνικό, ιστορικό, στρατηγικό ατόπημα.

Σε μια χώρα όπου οι νέοι οικογενειάρχες μεταναστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης, εντείνοντας το δημογραφικό πρόβλημα, θα επιλεγεί να ενισχυθεί οικονομικά η παραμονή των προσφύγων, ως μέσο επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος, ή θα πρέπει να αποτελέσουν εθνική προτεραιότητα η ανακοπή των εκροών και η επιστροφή των Ελλήνων μεταναστών στις οικογένειές τους και στην πατρίδα που τους γέννησε;

Σε μια χώρα όπου οι νέοι αδυνατούν να κάνουν οικογένεια και παιδιά λόγω της οικονομικής κρίσης, θα επιλεγεί να ενισχυθεί οικονομικά η παραμονή των προσφύγων, ως μέσο επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος, ή θα δώσουμε στους νέους μας σημαντικά οικονομικά, εργασιακά και φορολογικά κίνητρα με γνώμονα το δημογραφικό; Η παραμονή μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες, οφείλει να ανταποκρίνεται σε κάποια πολιτικά, επιστημονικά αλλά και ποιοτικά εθνικά κριτήρια και όρια.

Τα όρια και τα κριτήρια δεν δύναται να υπαγορευτούν από τρίτες χώρες, οι οποίες επιδιώκουν να πετάξουν την «καυτή πατάτα» σε εμάς, αλλά από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, οι οποίες οφείλουν να αναδείξουν ξεκάθαρα τις πολιτικές θέσεις τους σε αυτό το μείζον θέμα, θέτοντάς το ως κυρίαρχο στην πολιτική ατζέντα στις επερχόμενες εκλογές. Το μέλλον των απογόνων μας στα εδάφη που έχουμε κληρονομήσει επαφίεται στις αποφάσεις μας σήμερα!

"Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το μέλλον μας ως Ελληνες επαφίεται στις αποφάσεις μας σήμερα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator