ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

0Στο πλαίσιο του καθιερωμένου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Παιδικό -- Εφηβικό τμήμα θεάτρου της "ΣΙΚΥΩΝΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ" παρουσιάζει τον σατιρικό Μύθο του Ευγένιου Τριβιζά σε θεατρική μορφή " Ο ΑΡΠΑ(!)ΤΙΛΑΟΣ Ο 1ος ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ", στον ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟ ΧΩΡΟ  "ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ" στην Κόρινθο.
Πρόκειται για ένα έργο, που αφυπνίζει και ενεργοποιεί τις συνειδήσεις…  Έργο αλληγορικό που σατιρίζει την εξουσία τον αυταρχισμό την πλεονεξία.   Έργο προφητικό και διαχρονικό. Κείμενο πολιτικό που τοποθετείται καθαρά και μιλά ξεκάθαρα για τις σχέσεις εξουσίας και πολίτη. Αγγίζει ένα από τα πιο καυτά θέματα τού σύγχρονου κόσμου, την εκμετάλλευση των λαών από ολοκληρωτικές κυβερνήσεις ή δικτάτορες.
Οι Ουρανο-Πολίτες υπήκοοι του Άρπα(!)τίλαου του 1ου και στην προκειμένη περίπτωση, τα νεαρά παιδιά, δεν επιχειρούν να ανατρέψουν με την βία ή τα όπλα εκείνους που τα χρησιμοποιούν εναντίον τους και τους δυναστεύουν. Τα παιδιά με ώριμη σκέψη και φαντασία θα βρουν το αντίδοτο, αναπτύσσοντας την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους και τις θετικές όψεις της ζωής χωρίς να χρειαστεί να διαστρεβλώσουν το όραμα της δικαιοσύνης!
Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ. στην Κόρινθο, στο πνεύμα των ενεργειών «Δρούμε Τοπικά -- Ενεργούμε Παγκόσμια», στον Συναυλιακό χώρο «Μαρία Δημητριάδη» στην Κόρινθο από το Παιδικό -- Εφηβικό τμήμα θεάτρου της "ΣΙΚΥΩΝΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ".

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια : Γιώργος Καρβουντζής.
Χορογραφία : Μάρια Δέδε.
Σκηνογραφία -- Ενδυματολογία: Ζωή Νάκου, Μάρθα Γιανγκοπούλου, Κατερίνα Μιχαλοπούλου.
Φωτισμοί : Μάριος Στεφανιδέλης.
Αφήγηση : Μαρία Λίγκα
Ερμηνεύουν:  Νάγια Κόγια, Κωνσταντίνα Μηλιώτη, Γιώργος Φαρμάκης, Μαργαρίτα Δήμου, Μαριάση Κουρή, Γιάννης Σπούλος, Λυδία Κουρή, Δήμητρα Κομποθανάση, Ένγκλα Μέμμα, Αργυρούλα Καμπίτη, Άγγελος Δήμου, Χρύσα Τζονάι, Αδριανή Σπούλου, Χρίστος Σακίρης, Ευορφία Τσολάκη, Κατερίνα Λαδά.

"... ποτέ δεν είναι αργά να απαλλαγούμε από τις παρωπίδες της σοβαροφάνειας και να ξαναγίνουμε παιδιά. Να ξαναβρούμε δηλαδή την φρεσκάδα της ματιάς, την πίστη ότι υπάρχει ελπίδα, ότι μπορούμε να νικήσουμε τους δράκους που μας απειλούν και τους γίγαντες που μας δυναστεύουν.

Τα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Μπορεί τον θησαυρό αυτό να τον έχουμε παραμελήσει, αγνοήσει ή λησμονήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να υπάρχει και να περιμένει τη στιγμή να τον ξαναβρούμε."
Ευγένιος Τριβιζάς, απόσπασμα συνέντευξης

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator