ΝΑΥΠΛΙΟ: Τα παραμύθια του Τεχνικού Προγράμματος, τα αλεξικέραυνα, τα νεκροταφεία και οι αντλίες θερμότητας του Δημαρχείου...

0Προ ημερών απολαύσαμε ένα ακόμη μονόλογο-σώου του Δημάρχου μας Δημήτρη Κωστούρου, στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018, όπου κυρίως αναφέρθηκε στην Αντιπολίτευση που δεν κάνει προτάσεις, τη στιγμή που εδώ και πεντέμισι χρόνια που είναι Δήμαρχος, όποιος και ότι και αν έχει προτείνει, στην καλύτερη περίπτωση απορρίπτεται, χωρίς να υποστεί χλευασμό και στη χειρότερη, "τα ακούει" και από τους αυλικούς.

Στην ουσία, το αν ένας Δήμος έχει οικονομική ευρωστία, όραμα και στόχους, φαίνεται από τους ίδιους πόρους, τα δικά του δηλαδή λεφτά, που μπορεί και διαθέτει για την εκτέλεση έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος και οι Δημότες.

Το να βάζεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ό,τι χρηματοδότηση περιμένεις να πάρεις από την Κυβέρνηση, τη ΣΑΤΑ, τα ΕΣΠΑ και ότι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια και ελπίζεις να κάνεις τα επόμενα, ένας αχταρμάς που ξεπερνά τα 10.000.000 Ευρώ!!! δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια να κοροϊδέψεις τους αδαείς πολίτες, που χωρίς γνώση, εντυπωσιάζονται από τους αριθμούς.

Το παιχνίδι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Δημήτρης Κωστούρος και πολύ καλύτερα, τύφλα να έχουν οι Παπακωνσταντίνου, Χαρδούβελης, Στουρνάρας και Τσακαλώτος μαζί, ο Αντιδήμαρχος μας των Οικονομικών, ο κύριος Καχριμάνης.

Σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018 που ξεπερνά τα 10.000.000 Ευρώ, τα έργα που προτείνονται να γίνουν από τα χρήματα του Δήμου και δεν είναι σίγουρο ότι και αυτά θα γίνουν, είναι μόλις 119.346 Ευρώ!!!

Από αυτά, τα 40.000 Ευρώ είναι για "Επέκταση δημοτικού φωτισμού" στους τέσσερις πρώην Δήμους, από 10.000 για τον καθένα, ποσό που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και 50.000 για αγορά οικοπέδου για νεκροταφείο!!!

Συμπολίτες δεν κάνω πλάκα, αυτά ακριβώς είναι τα νούμερα...

Και πέρυσι μη φανταστείτε, 149.091 Ευρώ ήταν στο Πρόγραμμα του 2017 και από αυτά, για τα 40.000 είπαμε για επέκταση φωτισμού, 50.000 Ευρώ για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και 50.000 για ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ, NEOY ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ FAN COILS ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ!!!

Θα με ρωτήσετε, είναι δυνατόν να πετάμε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ σε εκδηλώσεις και να δίνουμε τόσα λίγα για έργα;

Μη βιάζεστε, σας έχω τα καλύτερα...

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 λοιπόν, που τελειώνει σε λίγες μέρες, προβλεπόταν δαπάνη 50.000 Ευρώ για την κατασκευή αλεξικέραυνων σε όλα τα σχολεία, μάλιστα η μελέτη είχε παραληφθεί επίσημα τον Απρίλιο του 2016 και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο "για τις περαιτέρω ενέργειες" η απόφαση.

Είδατε εσείς να μπαίνουν αλεξικέραυνα στα σχολεία; Εκτός αν είναι αόρατα...

Τα άλλα 50.000 Ευρώ προβλεπόταν να δοθούν για εγκατάσταση αντλιών θερμότητας κτλ στο κτίριο του Δημαρχείου, αμ δε, τα έφαγε ο στολισμός για τα Χριστούγεννα, καπνός έγιναν τα έρημα, τα πήρε το πειρατικό...

Με το νόμιμο τρικ της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, δημιουργούμε ένα νέο κωδικό όταν θέλουμε να κάνουμε μια εκδήλωση, καταργούμε έναν άλλο και κάνουμε τη δουλειά μας, έτσι έγινε και για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων...

Δημιουργία νέου ΚΑ δαπανών 00.6443.005 και τίτλο 'Δαπάνες για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στολισμό Δήμου Ναυπλιέων', με παράλληλη εγγραφή πίστωσης € 107.00,00, σύμφωνα με την εισήγηση κ.δημάρχου, η οποία αναλαμβάνεται μέσω αποθεματικού από τους παρακάτω κωδικούς δαπανών και το αποθεματικό, ως ακολούθως:
Ανάληψη ποσού € 50.000,00 από τον ΚΑ δαπανών 10.7311.001 'Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, νέου δικτύου και σωμάτων FAN COILS στο δημοτικό κτίριο του Δημαρχείου Ναυπλίου΄, σύμφωνα με το με αρ.πρωτ. 25908/9-11-2017 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Εργων του Δήμου Ναυπλιέων, και μεταφορά μέσω αποθεματικού σε ενίσχυση του ΚΑ δαπανών 00.6443.005 "Δαπάνες για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στολισμό Δήμου Ναυπλιέων"Να και η απόφαση.

Αποτέλεσμα, όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 από ίδιους πόρους, αφορούσε μια δαπάνη 40.000 Ευρώ για επεκτάσεις φωτισμού, τόσα πολλά...

Και το Πρόγραμμα του 2018, την αγορά οικοπέδου για νεκροταφείο.

Ζωή σε λόγου μας...

Prefadoros
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΑΥΠΛΙΟ: Τα παραμύθια του Τεχνικού Προγράμματος, τα αλεξικέραυνα, τα νεκροταφεία και οι αντλίες θερμότητας του Δημαρχείου..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator