«Εμφύλιος» στην Ε.Ε.: Οργή Γιούνκερ για το «κάρφωμα» της Mέι από συνεργάτη της Μέρκελ

0



Έντονες αναταράξεις και δημόσια αντιπαράθεση προκαλεί, σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το οποίο η -«αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη», καθώς και με «κύκλους στα μάτια»- πρωθυπουργός της Βρετανίας απηύθυνε «έκκληση για βοήθεια» στον πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, κατά το δείπνο που είχαν την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Κάποιοι έχουν συμφέρον να «υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το Brexit, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ο Juncker χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις ή οτιδήποτε σχετικό.

«Κανονικά δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνω» είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας: «Κάποιοι μας στοχοποιούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ατζέντα ή τις πολιτικές τους προτεραιότητες ή ακόμη και να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική μας θέση». «Θα το εκτιμούσαμε εάν αυτοί οι άνθρωποι μας άφηναν ήσυχους. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό» συνέχισε.

«Δεν έχω απολύτως τίποτα να σχολιάσω. Ένας από τους παρόντες αρνήθηκε, σήμερα το πρωί, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε οτιδήποτε τέτοιο (...) Δεν έχω τίποτα να προσθέσω», σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ 10.

Το δημοσίευμα της FAZ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την FAZ, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η βρετανή πρωθυπουργός έμοιαζε με «μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν, αλλά και που δεν είναι έτοιμη να αποχωρήσει για να απεμπλακεί». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι και στη διάρκεια του δείπνου την Πέμπτη με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, η May ζήτησε βοήθεια για να ξεπεράσει την πόλωση στη χώρα της.

«Επισήμανε ότι στην πατρίδα της φίλοι και εχθροί συνωμοτούν πίσω από την πλάτη της για να την ανατρέψουν. Η Μέι είπε ότι δεν έχει χώρο για ελιγμούς. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να της δημιουργήσουν χώρο», έγραψε η γερμανική εφημερίδα.

«Η όψη της Μέι έλεγε τα πάντα», φέρεται να είπε αργότερα στους συνεργάτες του ο Juncker, για να προσθέσει: «Έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, μοιάζει σα να μην μπορεί να κλείσει μάτι». «Χαμογελάει στις κάμερες, αλλά φαίνεται να πιέζεται", σε αντίθεση με το παρελθόν που μπορεί και να τρανταζόταν από το γέλιο. "Τώρα χρειάζεται να βάλει τα δυνατά της για να μη χάσει την αυτοκυριαρχία της».

Αιχμές κατά συνεργάτη της Merkel

Ορισμένοι, πάντως, όπως ο πρώην προσωπάρχης της May, Nick Timothy, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, δεν διστάζει να «φωτογραφήσει» τον συνάδελφό του στο επιτελείο του Juncker, Martin Selmayr. «Μετά από ένα εποικοδομητικό συμβούλιο, ο Selmayer κάνει αυτό. Μας υπενθυμίζει, έτσι, ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες δεν θέλουν επίτευξη συμφωνίας ή θέλουν μια συμφωνία τιμωρητική για τη Βρετανία», είπε χαρακτηριστικά, «καρφώνοντας» το στέλεχος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, στον οποίο επιρρίπτει την ευθύνη και για αντίστοιχη διαρροή μετά από το προηγούμενο δείπνο Juncker-May, τον Απρίλιο.

Άραγε, η Merkel έχει κάποια γνώμη όλων αυτών;
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Εμφύλιος» στην Ε.Ε.: Οργή Γιούνκερ για το «κάρφωμα» της Mέι από συνεργάτη της Μέρκελ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator