Αντιμετωπίζουν την ανεργία χωρίς να πληρώνουν

0Δουλεύουμε μέσω του προγράμματος voucher 29 - 64 για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, το οποίο δίνει ευκαιρία επαγγελματικής εμπειρίας και εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ. Η πρακτική άσκηση γίνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας πεντακοσίων (500) ωρών, 4 μηνών(6 ώρες την ημέρα). Το πρόγραμμα ξεκίνησε Ιούνιο και Ιούλιο του 2017 με ένα μήνα θεωρητικής κατάρτισης πρώτα καθώς και πιστοποίησης μέσω εξετάσεων. Είμαστε 23.000 συμμετέχοντες σε αυτό και η συνολική αμοιβή μας θα είναι 2.600€ μεικτά.

Το group μας στο facebook.com είναι το Voucher – ΟΑΕΔ (https://www.facebook.com/groups/129613113897330/) και αριθμεί περισσότερα από 16,391 μέλη με τους περισσότερους από εμάς απλήρωτους.

Η πληρωμή μας θα γινόταν τμηματικά ως εξής: 600€ με το τέλος της θεωρίας, 1400€ με το τέλος της πρακτικής ενώ το υπόλοιπο 20% είναι παρακρατηθέν φόρος μαζί με ένα χαρτόσημο.

Έως τώρα είχαμε πολλές ανακοινώσεις από το υπουργείο εργασίας για το πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές μας:
1η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 13/9 .Αναβλήθηκε…
2η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 09/10 Αναβλήθηκε…
3η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 11/10 Αναβλήθηκε…

Από την Παρασκευή 13/10 ξεκίνησαν οι πληρωμές με τεράστια καθυστέρηση αλλά σε πολύ λίγους συμμετέχοντες. (εδώ να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς στα μ.μ.ε., στα πολιτικά κόμματα και σε όλους όσοι είχατε δημοσιοποιήσει το τραγικό οικονομικό αδιέξοδο μας. Επανερχόμαστε όμως γιατί παραμένουμε ακόμη απλήρωτοι εργαζόμενοι

Παίζουν με τον πόνο μας; Ρωτάνε πως τα βγάζουμε πέρα; Έχουμε έξοδα μεταφορικά για να πάμε και να γυρίσουμε από την δουλειά μας, έχουμε λογαριασμούς απλήρωτους, σε κάποιους θα τους κοπεί το ρεύμα!

Ήδη έχει πάει 20 Οκτωβρίου και έχουμε πληρωθεί ελάχιστοι. Έχουμε πάρει άπειρα τηλέφωνα στο υπουργείο και μας παραπέμπουν από τον ένα στον άλλο και συνέχεια μας δίνουν μελλοντικές ημερομηνίες πληρωμής μας που όμως δεν τηρούνται. Επίσης άτομα από το group μας έκαναν μέχρι και επίσκεψη διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

Οι 23.000 συμμετέχοντες , που είμαστε κοντά στις 100.000! μαζί με τα ΑΝΕΡΓΑ μέλη των οικογενειών μας αντιστοιχούμε σε λίγες εκατοντάδες κεκ(κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης) και αντίστοιχα σε λίγους εκατοντάδες φακέλους που θα πρέπει να ελέγξει το υπουργείο και να αρχίσει την αποπληρωμή μας. (Ο φάκελος του κάθε κεκ περιέχει τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό).

Διαβάζουμε και σχολιάζουμε στο group που έχουμε στο Facebook ότι υπάρχουν μόνο 3-4 υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι για την πληρωμή μας. Ε ας βάλουν και άλλους 23 και 43 !!! Έχουμε δεδουλευμένα τριών και τεσσάρων μηνών και είμαστε ακόμα απλήρωτοι.

Θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας, θέλουμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και έτσι μας το ανταποδίδουν;
700.000.Δημόσιους υπαλλήλους τους πληρώνουν 2 φορές το μήνα σε μια μέρα.
23.000 άνεργους γιατί όχι; Εμείς είμαστε υποδεέστεροι;
Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Δεν δημοσιοποιούμε το πρόβλημα μας για να μας δώσουν τώρα τα πρώτα 600€ και μετά να σωπάσουμε. Περιμένοντας και το υπόλοιπο της εργασιακής αμοιβής μας σε ημερομηνία χρονικά απροσδιόριστη και έχοντας απλήρωτους λογαριασμούς και οικογένειες να μην μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη(ούτε καν τα βασικά)
ΟΧΙ.

Αρκετοί από εμάς έχουν ήδη τελειώσει και την πρακτική τους. Οι περισσότεροι από εμάς τελειώνουμε μέσα στον Νοέμβριο 2017. Πρέπει όλοι μας μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε πληρωθεί και το υπόλοιπο της εργασιακής αμοιβής μας.
Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και θα είναι έγκλημα να υπάρξουν συμμετέχοντες με κομμένο το ρεύμα και με άδειο ψυγείο μέρες που θα είναι.

Θέλουμε να αποφύγουμε συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να καταφύγουν σε ενέργειες απελπισίας. Διαβάζουμε τα μηνύματα απόγνωσης τους, προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε, προσπαθούμε να τους δώσουμε κουράγιο. Αλλά μέχρι πότε;

Ο ένας μας γράφει ότι όπου νάναι του κόβουν το ρεύμα, ο άλλος που μένει στο ενοίκιο ότι δεν ξέρει που θα ξημερώσει η οικογένεια του.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

Y.Γ. Και κάτι τελευταίο. Εμείς οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Θα λάβουμε συνολικό ποσό 2.600€ ΜΕΙΚΤΑ. Σύμφωνα την ισχύουσα νομοθεσία σε περίπτωση που καταβάλλεται αμοιβή με Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης, γίνεται παρακράτηση φόρου 20%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερούμαστε ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ποσό που αντί να το πάρουμε τον Δεκέμβριο 2017 θα μας επιστραφεί με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουμε τον Ιούνιο 2018.
Είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση;
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 04, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αντιμετωπίζουν την ανεργία χωρίς να πληρώνουν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator