Έχουμε μπλέξει άσχημα...

0


Του Κώστα Στούπα

1)Έχουμε μπλέξει άσχημα...

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς τα κίνητρα διάφορων παράλογων αποφάσεων του μυαλού ενός αριστερού καλοζωισμένου με τις ανέσεις και τον πλούτο του καπιταλισμού.

Κάποιος που έχει κληρονομήσει μια περιουσία χωρίς να κοπιάσει είναι πολύ πιο εύκολο να την χάσει σε σχέση με κάποιον που έχει κοπιάσει. Σ’ αυτήν τη φάση βρισκόμαστε ως κοινωνία.

Με τα λεφτά του "μπαμπά” πουλάνε αριστεριλίκι και ανθρωπισμό.

Για την ακρίβεια με τα δανεικά που εξασφάλισαν ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο Σημίτης εντάσσοντας την "μπανανία” στο πιο ισχυρό κλαμπ των ανεπτυγμένων δημοκρατικών χωρών, διάφοροι καλοζωισμένοι "μπούληδες” παριστάνουν τους Τσε Γκεβάρα και τους Κάστρο.

Ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου ήταν η αιτία που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές επικίνδυνοι εγκληματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους όπως ήταν φυσικό συνέχισαν τη δράση τους.

Σαν αφορμή αυτού του παραλογισμού αναφέρεται η αποσυμφόρηση των φυλακών.

Είναι προφανές όμως ότι η αιτία βρίσκεται κάπου μεταξύ αριστερού θολού ανθρωπισμού και συνδιαλλαγής με τους "συντρόφους που κάνουν λάθος” του ένοπλου αγώνα.

Όποιος έχει διαβάσει τις αριστερίστικες αγιογραφίες για τον δολοφόνο ληστή τραπεζών Ζακ Μεσρίν μπορεί να αντιληφθεί την οπτική γωνία από την οποία λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.

Οι αριστεροί ουμανιστές πιστεύουν πως ο άνθρωπος γεννιέται καλός και είναι οι κοινωνικές συνθήκες που τον κάνουν κακό και εγκληματία. Κατά συνέπεια αν αλλάξουν οι κοινωνικές συνθήκες θα έχουμε μια κοινωνία αγγέλων.

Η παρακάτω ιστορία είναι ενδεικτική.

Την εποχή του Στάλιν στην ΕΣΣΔ οι αρχές ασφαλείας κλήθηκαν να εξιχνιάσουν μια περίπτωση ενός κατά συρροήν δολοφόνου. Μετά την εξουδετέρωση του δολοφόνου οι αξιωματικοί της αστυνομίας πιέστηκαν να μην αποκαλύψουν τα δεδομένα της υπόθεσης αλλά ένα σενάριο πως επρόκειτο για κάποιον πράκτορα του καπιταλισμού που αποσκοπούσε να αμαυρώσει το σοσιαλιστικό παράδεισο.

Κατά τις αρχές, αφού στη σοσιαλιστική κοινωνία δεν υπάρχει ιδιοκτησία και ανταγωνισμός δεν υπάρχουν και εγκληματίες. Άρα, πως θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν δημοσίως πως στον σοσιαλιστικό παράδεισο "φύτρωσε” ένας κατά συρροήν δολοφόνος;

Μόνο όσοι γνωρίζουν τα στερεότυπα με τα οποία προσεγγίζει την πραγματικότητα η παρέα που μας κυβερνά μπορεί να αντιληφθούν το μέγεθος του ρίσκου που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προχθές ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε την κατάργηση του ίδιου του νόμου του γιατί όπως είπε ολοκλήρωσε το έργο της αποσυμφόρησης των φυλακών. Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης είπε δημόσια, η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τον νόμο...

Τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια συμβαίνουν και στην οικονομία. Ο κ. Τσακαλώτος πήγε στο Eurogroup της Δευτέρας πιστεύοντας πως αντιπροσωπεύει τη νέα Σιγκαπούρη των Βαλκανίων, καθώς ισχυρίζεται πως υπάρχουν τόσες πολλές αποφάσεις για επενδύσεις στη χώρα που θα αναγκαστεί να βάλει φίλτρα για να επιλέγει αυτές που του αρέσουν.

Είναι προφανές πως στην κυβέρνηση βρίσκονται "αλλού”...

Η πραγματικότητα είναι πως η καθυστέρηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απειλεί να τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα και να επαναφέρει τους εφιάλτες του 2015 με ακόμη χειρότερη μορφή...

Οι Ευρωπαίοι και ο SSM είχαν σαν στόχο να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια από 49% σε 42% του συνόλου των δανείων στα τέλη του 2018. Αφού ψηφίστηκαν οι νόμοι ο στόχος φαινόταν εφικτός. Εξ ου και οι νότες αισιοδοξίας...

Δεν ήξεραν όμως πως οι νόμοι που ψηφίστηκαν δεν εφαρμόζονται. Κάποια στελέχη της κυβέρνησης το είχαν παραδεχτεί και δημόσια πως ψηφίζονται για να πάρουμε τη δόση αλλά δεν θα εφαρμοστούν...

Ενώ λοιπόν τους τελευταίους μήνες οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομία έπεφταν βροχή, το χρηματιστήριο προεξοφλούσε και συνεχίζει να προεξοφλεί άσχημες εξελίξεις.

Η στήλη δίνει μεγαλύτερη σημασία σε αυτά που λένε οι τιμές των τραπεζικών μετοχών στο χρηματιστήριο παρά στις αμπελοφιλοσοφίες του κ. Τσίπρα, του κ. Τσακαλώτου και του κάθε κ. Παρασκευόπουλου....​

2) Μια διαφορετική άποψη...

Αγαπητέ Κώστα,

Καλημέρα από τη Βουλγαρία.

Θα ήθελα να σου παρουσιάσω μία διαφορετική άποψη για τη μείωση εσόδων λόγω της στοχοποίησης της μεσαίας τάξης.

Είναι αλήθεια πως όλες οι κυβερνήσεις στοχοποίησαν την τάξη των 20.000+. Ο Νέος ΕΦΚΑ δε, στοχοποίησε αυτούς που έχουν εισοδήματα 30.000+ και που πληρώνουν το 95% των φόρων!

Λόγω επαγγέλματος όμως, γνωρίζω τι κάνουν όλοι αυτοί όταν καταλαβαίνουν πως θα πρέπει να αποδώσουν το 70-80% των εισοδημάτων τους στο κράτος.

Ιδρύουν εταιρείες στο εξωτερικό. Υπάρχει μαζική φυγή και τη ζω καθημερινά. Οι πελάτες μας είναι από εισαγωγείς εμπορευμάτων μέχρι παροχής υπηρεσιών. Ειδικά το τελευταίο κομμάτι, (προγραμματιστές, σύμβουλοι, reselers, dropshippers) έχει στην πλειοψηφία του νέα παιδιά που δουλεύουν αθόρυβα από υπολογιστές.

Όταν όλες οι χώρες διαμορφώνουν ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα γι αυτούς, στην Ελλάδα, ακόμα και αν κάποιος έχει αυτοκτονικές τάσεις και προσπαθήσει να ανοίξει εταιρεία, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους περίφημους ΚΑΑΔ του 1980 και ελεγκτικά θα είναι στον "αέρα”.

Στο δια ταύτα λοιπόν, καθημερινά βλέπω νέους ανθρώπους να κλείνουν ή να μη τολμούν να ανοίξουν εταιρείες στην Ελλάδα και να επιλέγουν τη λύση εκτός συνόρων.

Το "πρόβλημα” όμως είναι πως αυτοί παίρνουν τα νόμιμα φορολογημένα χρήματά τους από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κύπρο, την Ιρλανδία ή την Ολλανδία και τα ξοδεύουν στην Ελλάδα για να ζήσουν οι ίδιοι και οικογένειές τους. Πολλοί δε, είναι και αυτοί που χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά για να πληρώνουν δόσεις από ρυθμίσεις στην εφορία και στο ασφαλιστικό ταμείο τους.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως σε μία χώρα, που μαζί με τον ΦΠΑ οι φόροι είναι στο 85%, όσα χρήματα και να "ρίξεις” στην αγορά της, αργά ή γρήγορα θα γίνουν φόροι για το κράτος. (Βενζίνες, τσιγάρα, σουπερ-μαρκετ, ΔΕΚΟ, κιν. τηλεφωνία κτλ). Γι' αυτό το λόγο, παρά τη μαζική φυγή του κύκλου εργασιών πολλών επιχειρηματιών και επαγγελματιών, παρά τις "μαύρες” εισπράξεις επαγγελματιών εντός ελληνικού εδάφους, δεν βλέπουμε τεράστια διαφορά στα έσοδα του κράτους. Μία γρήγορη σκέψη στο τι θα γίνουν 100 ευρώ που εισπράττει μαύρα ένας υδραυλικός όταν θα τα ξοδέψει, θα σε πείσει...

Υ.Γ. Παρακάτω, το να αναπαράγει η κάθε κυβέρνηση τη λέξη "φοροφυγάδες" για να χαρακτηρίσει όσους εργάζονται εκτός συνόρων είναι τουλάχιστον αστείο! ΟΥΔΕΙΣ φοροδιαφεύγει! Πληρώνουν φόρους και εισφορές κανονικότατα! Απλά, σε άλλα κράτη η φορολογία είναι ανθρώπινη και λογική. Με τις ΣΑΔΦ, η φορολογία των νομικών προσώπων έχει συμφωνηθεί εδώ και δεκαετίες!

Όταν όλη η Ευρώπη συνεργάζεται αρμονικά στον εμπορικό τομέα και τα κράτη-μέλη της ανταγωνίζονται στη φορολογία για να προσελκύσουν περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες άλλων χωρών, στην Ελλάδα επιλέγουμε να τσακίσουμε στους φόρους έναν νέο άνθρωπο, πριν ακόμα ξεκινήσει.

Η παραφιλολογία πως θα "πιάσουν” όσους εργάζονται στο εξωτερικό, είναι αστεία. Ίσως ακούσετε μερικούς "Μπάμπηδες” που δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν, αλλά μέχρι εκεί. Ο σωστός επαγγελματίας ξέρει να βρει και τους κατάλληλους συνεργάτες και να κάνει και τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να θωρακιστεί απέναντι στην ελληνική τρέλα και "νομοθεσία”.

Με τις ευχές μου για ένα θαύμα…. Ποιος από εμάς δε θα ήθελε να είναι στη χώρα του και να νιώθει περήφανος γι αυτή;

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

Business Consultant

Business Solutions Ltd.

Gotse Delchev, Blagoevgrad,
Bulgaria

kostas.stoupas@capital.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχουμε μπλέξει άσχημα..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator