Έχει πολύ δουλειά ακόμη η ΝΔ

0




Του Αδέξιου Δεξιού

Η 43ηεπέτειος από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει, δυστυχώς, με τη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009. Τότε που τα λεφτά υπήρχαν και «τσάκισαν» τη ΝΔ του Κ. Καραμανλή η οποία, όμως, είχε βγάλει η ίδια τα μάτια της κι έφερε στην εξουσία το «παιδί της Αλλαγής».

Χθες ο Κ. Μητσοτάκης, σε εκδήλωση για τα… γενέθλια της παράταξης δήλωσε:

«Είμαστε ένα κόμμα των πολλών. Μία γνήσια λαϊκή παράταξη. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν ταξικά την κοινωνία εμείς λέμε σε όλους ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα. Είμαι εδώ, για να μιλήσω για τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας στους εαυτούς μας. Κανείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη», τόνισε ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα σε όσους θέλουν να έρθουν με εμάς. Σε μία εποχή απόλυτης απαξίωσης η ΝΔ είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Επάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες όλων των Ελλήνων».

Όμορφα λόγια που αν δεν προσεχθεί, όμορφα θα καούν. Γιατί για να γίνει η ΝΔ ξανά ένα λαϊκό κόμμα θα πρέπει να αλλάξει πολλά και κυρίως την ελιτίστικη νοοτροπία που έχουν πολλά στελέχη. Και για να αλλάξουν την Ελλάδα θα πρέπει να δουλέψουν όλοι, όχι μόνο ο αρχηγός και πέντε – έξι άλλοι.

Επίσης, μέχρι να ακουμπήσουν πραγματικά οι Έλληνες τις ελπίδες τους στη ΝΔ θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός. Και απαιτείται πολύ προσπάθεια και κυρίως… αλήθεια.

Δυστυχώς, στα 43 αυτά χρόνια έγιναν πολλά λάθη. Όχι μόνο όταν ήταν… έφηβη και την… διακόρευσε ο Ανδρέας. Αλλά και τα τελευταία χρόνια που ήταν ώριμη και την «γλέντησε» ο Αλέξης.

Λάθη και παθήματα που δεν γίνονται μαθήματα. Και παιδικές ασθένειες που η ΝΔ δεν πέρασε μικρή και πάει να τις περάσει μεγάλη.

Όπως για παράδειγμα οι «φίλοι» που έγιναν εχθροί και τώρα πάνε να ξαναγίνουν φίλοι. Ή ακόμη και πολλοί που πλήγωσαν την παράταξη, συμμάχησαν με τον εχθρό και τώρα κάνουν deal πίσω από τις πλάτες.

Πολλοί, σ’ αυτά τα 43 χρόνια αγάπησαν την παράταξη, με τα λάθη της, με την προσφορά της, με την άδολη αγάπη της για την πατρίδα αλλά και με εκείνους που έστησαν καριέρες κι έβγαλαν λεφτά στην πλάτη της. Μ’ εκείνους που δούλεψαν σκληρά και με άλλους που ήταν… η αιώνια λιακάδα.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται πολλά περισσότερα για να γίνει μια μεγάλη, λαϊκή παράταξη. Χρειάζεται ανθρώπους που θα αγαπήσουν την ίδια και κυρίως την Ελλάδα. Που θα βάλουν πάνω από τις καριέρες τους το πατριωτικό συμφέρον. Που δεν θα επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν νέο ΓΑΠ ή νέο Αλέξη να καρπώνεται τις προσπάθειες και τα θετικά που κάποιοι άλλοι πέτυχαν.

Αλλά και που δεν θα επιτρέψει σε πολλούς Νεοδημοκράτες να ασελγήσουν στο κορμί της. Γιατί το έκαναν κι αυτό και δυστυχώς συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη κι εκείνοι που φέρουν ονόματα βαριά σαν ιστορία.

Ναι. Η ΝΔ θα είναι νικήτρια στις επόμενες εκλογές. Αρκεί αυτό; Αρκεί στα 44 ή στα 45 της χρόνια να επιστρέψει στην εξουσία. Δεν αρκεί. Πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι μια… γριά, ξεπερασμένη παράταξη που θα συνεχίσει να στηρίζει το ίδιο σάπιο πολιτικό σύστημα και που θα επιτρέπει σε κάθε λογής τυχοδιώκτες να κάνουν ζημιά στη χώρα.
Έχει πολύ δουλειά ακόμη η ΝΔ.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχει πολύ δουλειά ακόμη η ΝΔ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator