Γκάλοπ για γέλια και για κλάματα

0Μπορεί η κυβέρνηση να έχει διαφορά από την αντιπολίτευση 7% μέχρι 10% πριν τις πυρκαγιές και 3% μετά και σήμερα; Μπορεί! Αν τις πυρκαγιές τις έβαλε η αντιπολίτευση! Ή αν κυβερνάει η ΝΔ. Ή αν οι δημοσκοπήσεις είναι αυτό που ξέρουν οι Αμερικάνοι και ξέρουμε κι εμείς που τις έχουμε ζήσει «από μέσα»: Όργανο προπαγάνδας και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του πελάτη. Αυτού που τις παραγγέλνει δηλαδή.

Χτες πανηγύριζε ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ για γκάλοπ που δείχνουν αντιστροφή του κλίματος υπέρ της κυβέρνησης από τις 7 ως τις 10 Σεπτεμβρίου, παραμονή του ναυαγίου στο Σαρωνικό! Ο ενθουσιασμός βασιζόταν σε μια δημοσκόπηση μιας εταιρίας που βγάζει τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει στο 3% υπέρ της αντιπολίτευσης (24% ΣΥΡΙΖΑ- 27% ΝΔ). Την προωθούν θριαμβευτικά από χτες το μεσημέρι μεγάλα συριζαίϊκα sites που επικαλούνται ότι έχει γίνει κατά παραγγελία του επίσης φιλοκυβερνητικού News 24/7.

Το συγκεκριμένο γκάλοπ που ενθουσίασε τα συριζέϊκα ΜΜΕ έγινε λέει δια τηλεφώνου και διαδικτύου. Και τι βγάζει; Ότι από κει που όλες οι μεγάλες εταιρίες δίνουν διαφορά από 6,1% (KAPPA Research χτες) μέχρι 7% της ALCO και 10,7% της MARC υπέρ της ΝΔ, η Common View που «ανατρέπει το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης» δίνει κλείσιμο της ψαλίδας στο 3% υπέρ της ΝΔ «στα όρια του στατιστικού λάθους», όπως έλεγαν και οι αστοιχείωτοι του Μαξίμου που δεν ξέρουν ούτε ποια είναι αυτά τα όρια.

Το παιχνίδι είναι φανερό. Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από ενέσεις νίκης για να παραμυθιάσει το λαό και τα γκάλοπ διατίθενται γι αυτό. Το αστείο είναι ότι ακόμα και αυτό το γκάλοπ που ενθουσίασε τον ΣΥΡΙΖΑ, στα πιο πολλά στοιχεία του τον κάνει κουρέλι! Αυτά τα στοιχεία, όμως, δεν τα φωτίζει κανένα από τα Μέσα που εξυπηρετούν ή υπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, δεν τα έχει πάρει χαμπάρι ούτε το … επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ!! Ας δούμε τις ερωτήσεις και τις πρωτεύουσες απαντήσεις όλου του γκάλοπ:

«(Από κυβερνήσεις με κορμό ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ)»:

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την Υγεία; Πολυπληθέστερη απάντηση με 33,9%: Καμία κυβέρνηση!

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την Ανεργία;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 34,3%: Καμία κυβέρνηση!

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί αν διαχειριστεί καλύτερα τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 35,1%: Καμία κυβέρνηση!

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο χρέος;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 40,9%: Καμία κυβέρνηση!

Ποιά κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί αν διαχειριστεί καλύτερα την αντιμετώπιση της διαφθοράς;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 45%: Καμία κυβέρνηση!

Μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 36,6%: Κανέναν από τους δύο!

Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 67,9%: Μάλλον λάθος!

Μετά απ αυτά τα λαϊκά χαστούκια έρχονται κι άλλα, πολύ χειρότερα για την κυβέρνηση:

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την προσέλκυση των επενδύσεων;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 43%: Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την Ανάπτυξη;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 37,5%: Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το Μεταναστευτικό;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 32,9%: Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ!

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 39,8%: Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την εγκληματικότητα;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 41,4%: Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Τι απέμεινε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Η μια και μοναδική ερώτηση που συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές απαντήσεις. Μία και μοναδική!:

Ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το Κοινωνικό Κράτος;
Πολυπληθέστερη απάντηση με 39,6%: Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπέρασμα κατά το γκάλοπ: Η πλειονότητα του λαού αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη σε σχεδόν όλα, αλλά κλείνει την ψαλίδα προτίμησής του υπέρ της!

Δεύτερο συμπέρασμα: Αφού κλείνει την ψαλίδα υπέρ της κυβέρνησης, ο λαός δεν θέλει ανάπτυξη και επενδύσεις. Προτιμάει το κοινωνικό κράτος που για να υπάρχει θα βρίσκει λεφτά από τη φοροεπιδρομή και φτωχοποίησή του ή από τα λεφτόδεντρα!

Τρίτο συμπέρασμα: Ή ο λαός είναι ηλίθιος ή μας περνάνε για ηλίθιους.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γκάλοπ για γέλια και για κλάματα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator