"ΣΦΑΓΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

0



Μια ανάλυση της κατάστασης 7 ημέρες πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων – Οι πιθανότητες νίκης του καθενός – Οι καραμπόλες, το φαβορί, το μπαλόνι που ξεφουσκώνει, οι κρυφές φιλοδοξίες για το Δήμο Κορινθίων και το οικολογικό όραμα που παλεύει να αναδειχθεί ως ρυθμιστής.

Λιγότερες από 7 ημέρες απέμειναν για το κλείσιμο των ψηφοδελτίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Οι 5 συνδυασμοί που έχουν εμφανιστεί μέχρι ώρας εντείνουν τις προσπάθειες για να κλείσουν όσα περισσότερα και ηχηρά ονόματα μπορούν σε έναν αγώνα τόσο ουσίας όσο και εντυπώσεων.

Βέβαια, μια πρώτη εικόνα έχει σχηματιστεί αναφορικά με τη δυναμική των υποψηφίων, η εντύπωση όμως που μένει είναι ότι σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος αλλά και των μετέπειτα συσχετισμών για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα παίξουν και πολιτικοί παράγοντες και ιδιαίτερα αυτοί που εμπλέκονται στα Δημοτικά πράγματα της Κορίνθου.

Πιο συγκεκριμένα

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΑΚΑΡΑ – ΣΥΡΙΖΑ
Ο συνδυασμός αυτός φαίνεται να δημιουργήθηκε με τις ευλογίες του απελθόντα προέδρου Β. Νανόπουλου, σε μια ασυνήθιστη συμμαχία ακραίων φιλελεύθερων και φανατικών κρατιστών και ίσως μια απέλπιδα προσπάθεια του απελθόντα Προέδρου να σώσει την παρτίδα εκλέγοντας πρόεδρο της στενής επιρροής του. Προς το παρόν, πάντως, το εγχείρημα δεν φαίνεται να περπατά με επιτυχία. Και δεν προχωρά διότι δημιουργεί σύγχυση τόσο στην πλευρά των Νεοδημοκρατών όσο και των Συριζαίων.

Ταυτόχρονα ο κατακερματισμός του συνδυασμού Νανόπουλου σε 3 ουσιαστικά κομμάτια (σε Πιτσάκη και Λουζιώτη) ενώ σαν αρχική σκέψη μπορεί να ήταν σωστή, όλα δείχνουν ότι θα γίνει μπούμερανγκ, αφού πλέον ο συνδυασμός με την πρόσμιξη του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται αρκετά από τους άλλους δυο σε σημείο που όλες σχεδόν οι συμμαχίες για την ανάδειξη του προέδρου να καθίστανται προβληματικές.

Στο συνδυασμό, να πούμε ακόμη, δεν φαίνεται να υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιδεών και κατευθύνσεων, δεν βρίσκει απήχηση μέσα στον κομματικό πυρήνα κυρίως της Ν.Δ., τα ίδια τα κομματικά στελέχη και από τις δυο πλευρές έχουν έρθει σε αμηχανία με αυτή την απίθανη συμμαχία και γενικά υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι δεν τραβάει.

Για να το πούμε με πιο απλά λόγια η εντύπωση που μένει είναι ότι το παιχνίδι έχει γλιστρήσει από τα χέρια του Β. Νανόπουλου και των συνεργατών του. Λουζιώτης και Πιτσάκης φαίνεται να έχουν κουνήσει τα μαντήλια από τώρα

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΙΤΣΑΚΗ
Ο συνδυασμός Πιτσάκη ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες, εμφανίσεις στην τηλεόραση και ψιθύρους για μεγάλες οικονομικές γαλαντομίες στην υποστήριξη της προεκλογικής του καμπάνιας. Παρόλα αυτά το μπαλόνι μάλλον αρχίζει να ξεφουσκώνει καθώς πλησιάζουμε προς το κλείσιμο των ψηφοδελτίων.

Η βασική αιτιολογία θα πρέπει μάλλον να αναζητηθεί στην έλλειψη ειδικού βάρους του υποψηφίου στο τοπικό κοινωνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Με άλλα λόγια του λείπει η αναγνωρισιμότητα, οι γνωριμίες αλλά πάνω από όλα ένα προφίλ που να πείθει και ο αέρας του νικητή. Στοιχεία που θα μπορούσαν να τον καθιερώσουν στη συνείδηση των μελών του Επιμελητηρίου ως έναν σοβαρό διεκδικητή. Όσα χρήματα και αν ξοδέψει ένας υποψήφιος, δεν φτάνουν.

Και ας μη γελιόμαστε, ακόμη και πέραν των προσωπικών γνωριμιών όλοι θέλουν να ξέρουν ποιος θα είναι ο νικητής. Η προσέγγιση με συνεργάτες ή φίλους του Αλ. Πνευματικού έχει τα καλά και τα στραβά της. Οι συνεργάτες για παράδειγμα δεν μπορούν να του φέρουν ψήφους και αυτό φαίνεται και από τα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΟΥΡΙΚΗ
Ο συνδυασμός Μουρίκη φαίνεται να έχει διεισδύσει εμβόλιμα ανάμεσα σε όλους και μάλλον θα πρέπει να τον θεωρήσουμε ως το βασικό διεκδικητή της νίκης αλλά και της προεδρίας στη συνέχεια αφού φαίνεται να τον ευνοούν και οι περισσότερες καραμπόλες ανάμεσα στους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Από την μία πλευρά ήδη φαίνεται να έχει τη στήριξη σημαντικών και σοβαρών επιχειρηματιών της περιοχής από το λεγόμενο φιλελεύθερο χώρο και από την άλλη πλευρά η συμμαχία του με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Β. Γεώργαρη, του δίνει πόντους και από την άλλη πλευρά.

Με δεδομένη την απομάκρυνση του συνδυασμού που φαίνεται να επιμελείται περισσότερο ο Β. Νανόπουλος από αυτούς των Τ. Λουζιώτη και Π. Πιτσάκη, φαντάζει πλέον ως η πιθανότερη και δυνατότερη λύση πάνω στην οποία θα σχηματιστεί το επόμενο Συμβούλιο.

Ο υποψήφιος έχει ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων ότι ο βασικός άξονας της προεκλογικής του καμπάνιας είναι οι συνέργειες και με αυτό στο μυαλό μπορεί να κοιτάξει προς όλες τις πλευρές, ειδικότερα ακόμη εάν και εφόσον δικαιώσει τις προβλέψεις και τερματίσει στην πρώτη θέση.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ
Ο επιχειρηματίας Δ. Ραψωματιώτης έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα σχεδόν πριν δυο χρόνια. Το άνοιγμά του στο χώρο των ΜΜΕ ίσως να δημιούργησε και μεγαλύτερες προσδοκίες για ένα πλασάρισμα τουλάχιστον στις δυο πρώτες θέσεις.

Αναμένεται να είναι δυνατός στο Δήμο Βόχας αλλά οι αδυναμίες του σε άλλες περιοχές είναι χτυπητές. Είναι πιθανόν να βρίσκεται στο προσκήνιο της επόμενης ημέρας όντας ένας από τους ρυθμιστές ως προς το που θα γείρει η πλάστιγγα. Αν και … είναι εξίσου πιθανόν, το παιχνίδι να έχει τελειώσει πριν κληθεί να ρίξει και τη δική του μπιλιά.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΟΥΖΙΩΤΗ
Είναι αλήθεια ότι ο συνδυασμός του Τ. Λουζιώτη ξεκίνησε κάπως περίεργα. Περιμένοντας για καιρό τη στήριξη του απελθόντα προέδρου Β. Νανόπουλου, κάποια στιγμή θεώρησε ότι πήρε την ευλογία και βγήκε μπροστά. Ο πρόεδρος όμως φαίνεται ότι είχε και άλλες σκέψεις στο μυαλό του. Για να το πούμε απλά, φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δυο άνδρες έχει απολεσθεί ή πάντως έχει πολλές ρωγμές.

Στη συνέχεια είχαμε την εμφάνιση και άλλου υποψηφίου με την ευλογία του πρώην προέδρου και εκεί τα πράγματα μάλλον άρχισαν να γίνονται άσχημα. Στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι αν όχι όλοι, τουλάχιστον η πλειοψηφία των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν έχουν ως ορμητήριο το κέντρο της Κορίνθου. Η καλή πλευρά είναι ότι δείχνει μια δύναμη στην πόλη, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλα κενά περιφερειακά, αλλά και στις επιχειρήσεις με πολλές ψήφους.

Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να δημιουργείται αν και αργά κάποια δυναμική, το πρόβλημα όμως είναι ότι ο συνδυασμός μέχρι ώρας μοιάζει περισσότερο να κατεβαίνει σε Δημοτικές εκλογές παρά σε Επιμελητηριακές. Κύκλοι της αγοράς της Κορίνθου παραμένουν καχύποπτοι στην ιδέα ότι πίσω από την προσπάθεια στο Επιμελητήριο κρύβονται φιλοδοξίες για διεκδίκηση του Δήμου Κορινθίων σε δυο χρόνια, με ή χωρίς τις ευλογίες άλλων και με τον ίδιο συνδυασμό.

Οι καραμπόλες, πάντως δεν φαίνεται να τον ευνοούν ιδιαίτερα, είτε για την πρώτη θέση ή και για την προεδρία.

Πρώτον μια ενδεχόμενη νίκη, θα θορυβήσει πολλούς που πιστεύουν ότι το Επιμελητήριο θα είναι ο Δούρειος Ίππος για το Δήμο.

Δεύτερον, η απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ του υποψηφίου και του πρώην προέδρου είναι εμφανής αφού ο τελευταίος γνωρίζει ότι ενδεχόμενη νίκη Λουζιώτη τερματίζει τα σχέδια του σίγουρα για το Δήμο, πιθανώς και για τη Βουλή.

Τρίτον, προέρχεται από ένα χώρο όπου αυτή τη στιγμή άλλη είναι η υποψηφιότητα που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα επίπεδα συναίνεσης (υποψηφιότητα Μουρίκη) αλλά και πολιτικών ή επιχειρηματικών ελιγμών κατά την τελική κρίση
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""ΣΦΑΓΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator